Krig og fred og religion og politikk.. og sånn!

Martin Kolberg - ungdommens nye venn
Idag var selveste Arbeiderpartiets Martin Kolberg på valgutspørring hos NRK.  Med tanke på at man kanskje har hørt navnet, men ikke har et fjes, var det ganske spennende å få møte han ansikt til ansikt. Så da han kom rullende i sin Volvo S80, var forhåpningene store.  Skal sies at det gikk fort over.  Han satte seg rimelig fort i sofaen, og virket egentlig ganske så snurt og arrogant . Kan det kanskje ha noe med artikkelen som ble skrevet om han i dag? Der er fokuset på at over halvparten av de unge i Buskerud ikke har snøring på hvem Kolberg er. Og med tanke på at det er vi unge som er fremtiden, så er det kanskje en fordel å fokusere litt på oss?

I valgutspørringen  spurte Juni (en av studentene som deltar på valgutspørringen) om hva Kolberg trodde hva ungdommene var opptatt av. og mannen har jo ikke peiling. «Samfunnets overordnete politiske utvikling?». Nåja, kanskje en brøkdel eller to av Buskeruds ungdommer er opptatt av det, men det er feil å si at alle er opptatt av det.  Selvfølgelig er vi opptatt av utdanning, helse, omsorg og miljøspørsmål; som han også nevnte. Men hva med å kunne få nok fra lånekassen, slik at man slipper å jobbe seg i hjel ved siden av studiene? Eller å få redusert prisene på kollektivtrafikken, slik at man kan ferdes rundt uten å tømme lommeboken? Og for oss studenter i Buskerud som har landets dyreste studentleiligheter, hvorfor ikke gi studentsamskipnaden mer penger, sånn at studentene i Drammen ikke bruker en halv månedslønn på studenthybel?

Men vet dere hva? Martin Kolberg kom med en oppfordring. «Når jeg blir  stortingsrepresentant så kan dere bare henvende dere til meg,  så skal vi prøve å ordne det.» Men kjære Martin, når? Tror vi sier hvis. Et minuspoeng til Kolberg for selvgodhet.

i tillegg til alle dere der ute som ikke vet hvem Martin Kolberg er, har jeg laget en liten liste med funfacts.  Enjoy!

  • Han tar tran hver dag.
  • Hører aldri på P4 eller RadioNorge(het tidligere kanal24)
  • Kom ikke inn på realskolen(for dårlig i norsk, så han er akkurat som mange andre – ikke like god i alt.)
  • Veldig glad i å gå på ski, og visst en racer på å smøre de!
  • har hoppet 76,5 meter på Vikkollen på Mjøndalen.
  • har vært med i en episode av «Nytt på nytt»
  • mener selv han er god til å uvikle strategier
  • er selvfølgelig førstekandidat for Arbeiderpartiet Buskerud (kanskje egentlig det viktigste?)
  • Liker Donald Duck-pocket, og kjører Volvo S80.
Dette innlegget ble publisert i Susanne. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Krig og fred og religion og politikk.. og sånn!

  1. Cecilie sier:

    Han Martin Kolberg assa. Er helt enig med deg, håper han kan innfri noen løfter til ungdommen snart. Selvom jeg absolutt håper på full barnehagedekning. Kanskje du kan skrive om det og hvem som lover det i sitt partiprogram? Veldig morsom blogg, denne skal jeg lese fast.

  2. Bjørn sier:

    Det er vel ikke selvgodhet av Arbeiderpartiets førstekandidat at han føler seg sikker på å komme på tinget? Du trenger visst en realitetsorientering!

  3. B sier:

    Selvgod?? Arbeiderpartiet ligger på ca 36% i Buskerud, og det holder kanskje med 7% for å få inn ett mandat. Hvis Kolberg ikke kommer inn hadde det vært så stort at folk ville skrevet doktorgradsoppgaver på det.

    Han er jo også den mest kjente kandidaten i Buskerud, til tross for at bare halvparten vet hvem han er. Ser du på tallene for de andre er alle mer ukjente enn Kolberg.

    Og Arbeiderpartiet har akkurat fått inn i programmet at de vil ha 11 måneders studiefinansiering og 50% kollektivrabatt for studenter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *