Zeppelin-turné uten Zeppelin?

Mot originalmedlemmenes vilje, vil sønnen til Led Zeppelins trommis ta med bandets legendariske sanger på turné. «Aldri i livet», sier Jimmy Pages manager. Overfor den britiske avisen The Guardian røper den 43 år gamle batteristen Jason Bonham planene om å legge ut på en 30 dager lang turné med låtmaterialet til den legendariske kvartetten. Dette til tross […]

Skrevet av:
Publisert 9:55 4 mai, 2010
Led Zeppelin anno 2010? Foto: Promo

Led Zeppelin anno 2010? Foto: Promo

Mot originalmedlemmenes vilje, vil sønnen til Led Zeppelins trommis ta med bandets legendariske sanger på turné. «Aldri i livet», sier Jimmy Pages manager.

Overfor den britiske avisen The Guardian røper den 43 år gamle batteristen Jason Bonham planene om å legge ut på en 30 dager lang turné med låtmaterialet til den legendariske kvartetten. Dette til tross for at han bare var 14 år gammel da faren John Bonhams dødsfall satte en stopper for Led Zeppelins karriere i 1980, og aldri har spilt et skarptrommeslag på noen av bandets studioinnspillinger:

- Jeg har alltid elsket å spille Led Zeppelins musikk, og etter en såpass flott kveld i 2007 på O2 Arena benyttet jeg sjansen til å begynne å jobbe med et helt spesielt show.

Konserten Bonham refererer til (se video av «Dazed And Confused» under), en enkeltstående konsert i London 10. desember 2007, ga imidlertid ikke resten av originalbesetningen like stor grad av blod på tann.

- Det skjer ikke

Robert Plant har gjort det klart at noen gjenforening ikke kommer på tale, og Jimmy Pages manager Pete Mensch underbygger påstanden:

- Led Zeppelin er ferdige! Det er absolutt ingen planer om at bandet skal fortsette. Ingen. Jeg skulle ønske folk sluttet å snakke om det, for å være helt ærlig.

Led Zeppelin – «Dazed And Confused» (live 10.12.07):

Ting kan tyde på at Bonham jr. likevel ikke har gitt opp å få med Page og originalbassist John Paul Jones på prosjektet. Men muligheten for at turneen gjennomføres med hans nye «supergruppe» Black Country, der han flankeres hardrock-veteranene Glenn Hughes, Derek Sherinian og Joe Bonamassa, holdes også åpen.

- Det gjenstår fortsatt masse arbeid med dette prosjektet, og jeg vil sørge for at det blir gjennomført på smakfullt vis, sier Jason Bonham til The Guardian.

Hans nye band, som kommer med plate seinere denne måneden, låter forøvrig slik:

Black Country – «One Last Soul» (live 17.03.10):

Tags: , , ,

Del "Zeppelin-turné uten Zeppelin?"
 

5 kommentarer på “Zeppelin-turné uten Zeppelin?”

 1. Trine sier:

  Hva er problemet? Kan de nekte ham å spille «Led Zeppelin»-låter?

  «Dazed and Confused» er forresten en låt Led Zeppelin stjal fra Jake Holmes, bare én av mange låter de stjal helt eller delvis fra andre, så de har ikke så mye de skulle ha sagt.

 2. Alf sier:

  Nei, de kan ikke nekte ham å spille Zeppelin-låter og har vel heller ikke sagt at de ønsker det så vidt jeg vet. Problemet er (og alt dette står forøvrig i artikkelen du kommenterer) at de gjenlevende medlemmene ikke ønsker å være med på det. Og det står de jo fritt til å nekte.

 3. JA! sier:

  Er vel ikke Jason Bonham sitt band vel….
  Men hva er vitsen med at han/de skal spille gamle zeppelin låter?

 4. Steffen sier:

  (…)og jeg vil sørge for at det blir gjennomført på smakfullt vis, sier Jason Bonham til The Guardian.

  Ser jo det på typen at dette ikke blir smakfult… Leave Led Zeppelin alone!!!

 5. Tom sier:

  Artig at du kan SE det på Bonham at det ikke vil bli smakfult!!
  Hvis du hadde sett hele konserten fra ’07 så, så hadde du muligens vært av en annen oppfattning…. Det forøvrig langt fra den eneste gig’en han har gjordt med Zeppelin etter at hans far døde. Han har også spilt Zeppelin-låter med andre band han har hatt.
  Men ser ikke vitsen med et helt show uten Page og Jones er med på det.

Legg igjen en kommentar