-

Yeah! Yeah! Yeah!

Duffy, Amfi Sterkt møte med nakne kvinnelår, en fantastisk stemme og en bunch klassiske låter. Hove-publikummet imponerer med sin dedikasjon og hjertelige tilstedeværelse på stort sett alle konserter. Men akkurat på Duffy mistenker jeg at storheten gikk litt over hodet på dem. Det var ikke det at de ikke var der, for amfiet var fylt […]

Skrevet av:
Publisert 1:55 27 juni, 2008

Duffy, Amfi

terning54.jpg

Duffy, Hovefestivalen 2008. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3
Sterkt møte med nakne kvinnelår, en fantastisk stemme og en bunch klassiske låter.

Hove-publikummet imponerer med sin dedikasjon og hjertelige tilstedeværelse på stort sett alle konserter. Men akkurat på Duffy mistenker jeg at storheten gikk litt over hodet på dem. Det var ikke det at de ikke var der, for amfiet var fylt til randen, men jeg tror ikke de/dere skjønte helt hvor classy denne dama er. Vi snakker om en popartist av klassisk støpning, en soulprinsesse og en vokalist som sang minst like bra som hun gjør på skive.

La det være sagt med en gang: Sangene fra debutalbumet ”Rockferry” kommer til å få betydning i folks liv i årtier framover. De er betagende vakre, melankolsk inderlige og akkurat så poengterte som god popmusikk skal være. Man kan føle dem og nynne dem, alt ettersom. Sangerinnen Duffy har denne magiske kombinasjonen av modenhet og ungdom i seg som løfter sangene til et nytt nivå. Hun drar i gang kjempehiten ”Mercy” acapella som om det skulle være det enkleste i verden.

På festivalens fjerde dag er hun et befriende brudd med den rådende festivalestetikken, den med uflidd hår, en sekk av en jakke, krøllete t-skjorte, skjerf fra H&M og et par billige solbriller. Duffy er rett og slett drit sexy der hun vandrer kokett rundt som pin up-sailor med et par lår fra øverste hylle. Hun kan å gå over en scene, for å si det sånn, men løser samtidig rollen som blond starlett på en utrolig søt og sympatisk måte.

På sikt bør hun skaffe seg noen flere up tempo-låter for liveenergiens del, og stryk og kor på tape kan med fordel byttes ut med levende musikere. Men utgangspunktet for en glitrende karriere er slående. Og om ti år vil indierockere og metal-fans som ikke helt skjønte greia der og da, skryte at de så henne live i et steinete skogsamfi på Tromøya.

Håkon Moslet

Tags: , ,

Del "Yeah! Yeah! Yeah!"
 

15 kommentarer på “Yeah! Yeah! Yeah!”

 1. hp sier:

  Sjelden har jeg vel sett en artist som gir en slik umiddelbar feelgood følelse som Duffy, med musikk og vokal som setter seg i minnet med en gang man hører den. I Hovesammenheng overrasket Duffy meg like mye som The Gossip gjorde i fjor, og selv om jeg nå måtte overvære konserten via web-tv så virket det som om det var det samme som gikk igjen denne gangen: et litt avventende publikum som etter kort tid ble revet med av musikken de fikk servert.

  Duffy har flere ganger blitt sammenlignet med Dusty Springfield, og selv om hun ikke har vært så begeistret over sammenligningen, så er det uten tvil noe Dusty i henne. Tanken om å høre Duffy gjør en coverversjon av Dusty-klassikere som for eksempel «Spooky» eller «The Look of Love» er mildt sagt interessant.

 2. For en dame! For en konsert!

 3. Thomas Søbstad sier:

  herregud, det var jo dritbra!

 4. Anders sier:

  Var vanvittig bra, ser lett for meg hu gjøre en live cover av Marvin Gaye’s beste låter. Spesielt Let’s get it on. Det kan bli meget bra!

 5. :-) sier:

  Kan dere ikke plis lege ut Duffy konserten?

 6. Ok sier:

  Hvorfor ble ikke Duffykonserten lagt ut? Dette hadde jeg virkelig lyst til å få med meg i stua.

 7. smekkaroohny sier:

  Fett. Fikk sett litt i stad på nettven deres og det så bra ut. Klarte ikke å finne det igjen men…. Nå ser jeg Satyricon – og de er ikke værst de heller assa

 8. rune sier:

  jeg ble forelska.

 9. reidar sier:

  http://www.dagsavisen.no/kultur/musikk/article356960.ece

  Les denne korrekte anmeldelsen i Dagsavisen. Duffy er noe av flaueste jeg har sett fra en scene, og stemmen skjærer som vinkelslipere i ørene. «Oh.. did I tell you i like you, by the way?» Flaut flaut flaut…

 10. Øivind (53) i Arendal sier:

  Kom akkurat hjem…HVORFOR i all verden ligger ikke klippet med Duffy ute?? Gledet meg veldig til akkurat dette!!

 11. kiim sier:

  Fordi vi ikke har rettigheter til å vise den…..

 12. fridaida sier:

  Hvor finns den konsert av duffy da?
  Noen som vet?! Var der og det var fantastisk, vil så gjerne se den igjen..!

 13. skin sier:

  Veldig enkel musikk. Kommer nok en sang av henne på neste «Hits for kids». Bare vent og se. Jeg tuller ikke. Akkordene er satt sammen på enkleste mulig måte. 0 finesse. Det er langt igjen til Marvin Gaye. Soul ble det kalt i programmet. Enkel pop er nok rett sjanger.

 14. [...] høgdepunkta frå Hovefestivalen torsdagSjå: LIVEsendingar i P3s eventkanalLes: anmeldelsar av Duffy, The Raconteurs og Yeasayer.Sjå: Radioresepsjoen torsdag om igjen.Sjå: Nakenløp kuppa [...]

Legg igjen en kommentar