Jeff Tweedy på Øya '09. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Jeff Tweedy på Øya '09. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Wilco starter eget plateselskap

Jeff Tweedy & co. gir ut sitt neste album selv.

Skrevet av:
Publisert 10:54 9 juli, 2010

Det er gitarist Nels Cline som røper planene om å gjørra det sjæl i et intervju med Express Night Out. I første omgang vil bandet gi ut en sjutommer i forbindelse med festivalen de kuraterer i Massachusetts 13.-15. august, Solid Sound, men innspillingen av et flunkende nytt Wilco-album skal starte i august, ifølge Cline, som har sine tanker om hvordan skiva kommer til å låte:

- Prosessen med å lage et nytt Wilco-album kommer til å bli lang med tanke på låtskriving, arrangering og demofase. Jeg tror vi har lyst til å lage en uptempo, fremmedgjørende plate, sier Cline, og fortsetter:

- Det kan komme til å bli ballader, men det blir garantert en raus andel av en eller annen form for rock.

Noe stort sjokk bør dette kanskje ikke komme som: Få band har blitt utsatt for en så veldokumentert rævkjøring av sitt eget plateselskap som Wilco. Dokumentarfilmen I Am Trying To Break Your Heart tar for seg innspillingen av mesterverket Yankee Hotel Foxtrot, som den Warner-eide labelen Reprise nektet å gi ut i 2001. Platen ble utgitt på Nonesuch Records, som også er et selskap i Warner Music Group året etter, og toppet svært mange kritikerkåringer når 2002 skulle oppsummeres.

Bonusvideo: En herlig CBS-reportasje om bandet fra i fjor, der Jeff Tweedy blant annet jammer med sønnen Spencer på gutterommet:

Tags: , , , , , ,

Del "Wilco starter eget plateselskap"

Legg igjen en kommentar