Weezer, Weezy og alt imellom

Det er med skrekkblandet fryd vi venter på Weezers kommende album, som blant annet inneholder et bidrag fra Lil Wayne. Vi benytter anledningen til å mimre om rock som møter rap. Om en drøy uke er den her, plata med den smått latterliggjorte tittelen «Raditude» og dette enda mer latterliggjorte coveret. Men Weezer har flere […]

Skrevet av:
Publisert 15:02 25 oktober, 2009
lil-weezer

Brillejesus neste for Weezy?

Det er med skrekkblandet fryd vi venter på Weezers kommende album, som blant annet inneholder et bidrag fra Lil Wayne. Vi benytter anledningen til å mimre om rock som møter rap.

Om en drøy uke er den her, plata med den smått latterliggjorte tittelen «Raditude» og dette enda mer latterliggjorte coveret. Men Weezer har flere småabsurde overraskelser å by på enn som så. Forrige uke kunne for eksempel frontmann Rivers Cuomo fortelle at han skulle i studio og jobbe med popstjerne «of the moment» Katy Perry. Og så er det altså dette med Lil Wayne, som har bidratt med vokal på «Raditude»-sporet «Can’t Stop Partying».

Weezy har altså ikke nok med å prøve seg som rocker på egenhånd. Man kunne kanskje tro at samarbeidet skyldtes en barnslig konseptuell fascinasjon for «Weezer og Weezy» (og det skal man jo ikke se bort fra at det også gjør), men så har det seg sånn at Weezer har flørta med rap tidligere.

Sånn høres det ut når Rivers Cuomo tar seg av rappinga på egen hånd (fra fjorårets Weezeralbum, deres tredje selvtitulerte):

Det er imidlertid flere enn Lil Wayne som har hjulpet Weezer med «Raditude». På låtskriversiden dukker både rapper/produsent Jermaine Dupri, halve All-American Rejects, Butch Walker og hitmaskinen Dr. Luke opp. Med blomsterbuketten «Since You’ve Been Gone», «Girlfriend», «I Kissed A Girl» og «Hot N Cold» på samvittigheten burde det være muligheter for godsaker fra sistnevnte… (Og der var vel også linken til frk. Perry funnet.)

Det er med andre ord noen doser rapimpulser i sving her. Men hvordan pleier det egentlig å gå når rock møter rap? Historien har mange eksempler på det. Ta hele numetal-fenomenet, som selv om det var elsket av mange har vært hatet av enda fler. Eller hva sier du til denne gjengen?

Jay-Z og Linkin Park gjorde riktignok (noen vil si uforholdsmessig) stor suksess med sitt samarbeid på albumet «Collision Course» i 2004, og denne singelen:

Mange vil huske Crazy Towns landeplage «Butterfly», og ikke minst notoriske Kid Rock, her fra gjennombruddsalbumet:

Og hva med denne klassikeren fra tida da P. Diddy fortsatt var kjent som Puff Daddy, og fikk hjelp fra Jimmy Page og Tom Morello?

På den mer kuriøse siden har vi soundtracket til 1993-filmen «Judgment Night». Her møter tidens kredible alternativrockere foregangsnavn i rappen i en ganske imponerende låtliste: Slayer og Ice-T, Sonic Youth og Cypress Hill, Faith No More og Boo-Yaa T.R.I.B.E., Mudhoney og Sir Mix-A-Lot – for å nevne noen. Og så denne, da:

Her er hva Lydverkets egen Andreas Øverland hadde å si til Bandens Tore Sandbakk om rappere og rockere som lefler med hverandre, etter at Jay-Z hadde gjestet Trondheim og gaulet «Forever Young» til hele publikummet i Dødens dal. Jammen får han ikke sagt hva han mener og Weezer og Weezy også:

c3b8verland-om-rap-og-rock

Hva mener du, er alliansen mellom rap og rock en høyere enhet eller en blasfemisk styggedom? Og ikke minst: Har du noen låter å anbefale?

Tags: , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Weezer, Weezy og alt imellom"
 

4 kommentarer på “Weezer, Weezy og alt imellom”

 1. Anette sier:

  Fantastisk cover! (Selv om jeg ikke vet helt om det er bra eller dårlig at jeg bryter ut i relativ høylytt latter når jeg ser det.)
  «There is, after all, no denying the awesomeness of flying dogs»

 2. Bjørn sier:

  Gleder meg til denne platen. Har likt weezer lenge. Selv om de siste albumene ikke har vært sykt bra så dukker det opp perler fra Cuomo på hver eneste av dem.
  Det ingen skal ta ifra weezer er deres debutplate(weezer) og deres andre album(pinkerton). Den blå var og er fantastisk. Pinkerton tok det hele til et nytt nivå og dette er en plate jeg den dag i dag setter på rett som det er. En av de platene jeg setter aller høyest av all musikk. Tipper det er mange flere der ute som elsker pinkerton.
  Håper å se weezer i oslo igjen.

 3. Tykje sier:

  Må vel anbefale Public Enemy & Anthrax – Bring the noise som vel e den mæst vælløka komboen.
  Vi har jo en Norsk en å Tungtvann med Hold Kjæft med Lars fra Amulet på gitar.

 4. Og her har Idolator linket til Weezer feat. Weezy-låten. Høres ut som.. ja, hør selv:
  [youtube KXAFtdrls2g]

Legg igjen en kommentar