Vinn Mos Def-billett!

Kongen av bevisst rap inntar Rockefeller i Oslo på lørdag, og vi sitter på et par billetter. Vil du også oppleve new York-legenden, sier du? Vel da må du svare på et såre enkelt spørsmål! I 1996 fikk Mos Def en undergrunnshit av de sjeldne med «Universal Magnetic». Brooklyn-rapperen ble kjapt signet til Rawkus og ble […]

Skrevet av:
Publisert 8:01 8 april, 2010

mos-def1

Kongen av bevisst rap inntar Rockefeller i Oslo på lørdag, og vi sitter på et par billetter. Vil du også oppleve new York-legenden, sier du? Vel da må du svare på et såre enkelt spørsmål!

I 1996 fikk Mos Def en undergrunnshit av de sjeldne med «Universal Magnetic». Brooklyn-rapperen ble kjapt signet til Rawkus og ble omtrent like kjaåpt utropt til hele sjangerens redningsmann. 14 år senere har han gitt ut fantastiske Mos Def & Talib Kweli Are Black Star sammen med Brooklyn-kollega Talib Kweli som vi intervjuet da han besøkte hovedstaden en måneds tid tilbake)  og solodebuten Black On Both Sides som fortsatt står som en påle i platesamlinga, elleve år etter. Og selvom 2000-tallet ikke var snilt med herr Def, rent musikalsk gjorde rapperen det godt som skuespiller og endte opp på lerretet i filmer som Monsters Ball og Hitchhikers Guide to the Galaxy.  Ikke mange måneder tilbake slapp albumet The Ecstatic som har fått nettopp ekstatiske anmeldelser, og på Lørdag tropper han opp på Rockefeller sammen med Jay Electronica, som har fått omtrent den samme omtalen som Mos Def fikk selv ti år tilbake.

Vi har billetter til kvelden som er obligatorisk for den som har hørt på rap en gang. Og vi spør om hva Mos Def egentlig heter. Send svaret til andreas.overland@nrk.no, merk mailen Mos Def og trykk på send. Dermed kan det hende du stikker av med en billett til deg og en du vil ha med deg.

Hvis du er i tvil om du gidder å sende inn svar:

Tags: , , , , , , ,

Del "Vinn Mos Def-billett!"

Legg igjen en kommentar