Vinn en Hendrix-iPod!

Forteller du oss hvilken Hendrix-låt du synes er den  beste, kan du vinne en Hendrix-iPod det kun finnes 200 av i verden! Mandag 8. mars blir  Jimi Hendrix-albumet Valleys of Neptune utgitt.  Albumet består av uutgitte låter fra de siste innspillingene med The Jimi Hendrix Experience. I den forbindelse har vi fått kloa i en nummerert iPod som ikke bare […]

Skrevet av:
Publisert 12:29 5 mars, 2010

Jimi

Forteller du oss hvilken Hendrix-låt du synes er den  beste, kan du vinne en Hendrix-iPod det kun finnes 200 av i verden!


Mandag 8. mars blir  Jimi Hendrix-albumet Valleys of Neptune utgitt.  Albumet består av uutgitte låter fra de siste innspillingene med The Jimi Hendrix Experience. I den forbindelse har vi fått kloa i en nummerert iPod som ikke bare har en påtrykt Jimi Hendrix-signatur, den er også breddfull av Jimi Hendrix-låter, inkludert det nye albumet. I tillegg har vi et 80 cm x 100 cm bilde av gitarhelten. Både ipod’en og bildet har vi selvsagt tenkt til å gi bort til en av våre brukere.

 Fortell oss hvilken Jimi Hendrix-låt som er den beste, og hvorfor akkurat denne låta treffer deg, i kommentarfeltet under, og vips, så er du med i kampen om få en iPod og et Hendrix-bilde til odel og eie.

100211jimihendrixipodtouch

Her kan du se Amund Maarud og Thomas Feldberg diskutere Hendrix i forrige sending:

Tags: , , , , , ,

Del "Vinn en Hendrix-iPod!"
 

84 kommentarer på “Vinn en Hendrix-iPod!”

 1. Halvor sier:

  Dette må være det vanskeligste valget på lenge. Jeg vil nesten si at det er umulig å velge den beste sangen av Hendrix. Men må jeg velge, så må nok sangen være fra favoritt platen min; Axis: Bold As Love. På denne platen er det bare gode sanger. Den beste må nok være Spanish Castle Magic. Jeg er bare 16 år og klarer ikke helt å fatte denne teksten, men siden Jimi Hendrix er og blir verdens beste gitarist trenger man ikke å forstå alt han synger om. Gitarspillet til Hendrix er rett og slett magisk!! ikke noe mer å si om det. I Spanish Castle Magic er gitarspillet sykt fengende gjennom hele sangen. Usansynelig bra sang.

 2. Erlend sier:

  Min favoritt er Crossroad Traffic.

  Grunnen til dette er at det er denne sangen som gjorde at jeg oppdaget Hendrix!

  Ken eller Torkil brukte denne sangen i jingelen sin, og jeg sjekket opp hvilken sang dette var siden jeg synes den var så kul.

 3. markus sier:

  Halvor: Teksten i Spanish Castle Magic handler om en dansehall i Seattle hvor mange av de Seattlebaserte ungdomsbandene spilte på den tiden. Jimi spilte mange ganger der med Rocking Kings, og første gang var i 1960.

 4. Sigve Kristoffersen sier:

  Fire!

  Dette er grunnleggende rock’n'roll!

  Fantastisk groove, fantastisk driv og fantastiske Jimi Hendrix!

 5. Eskil Hagfors sier:

  All along the watchtower….Hendrix stemme og gitar kombinert med ordene til Bob Dylan…Kan ikke bli bedre

 6. viggo sier:

  MANIC DEPRESSION
  Er en sang som i all sin enkelhet likefullt greie å få fram geniet og rockeguden Hendrix.Sangen har alt, driv, trøkk, et smil om munnen og en tåre i augekroken.

  «I’d like to do a frustrating type of song for you, it’s called Manic Depression, a story about a cat wishing he could make love to music, instead of the same old everyday woman.»

 7. Halvor sier:

  ååja : ) kult

 8. hans sier:

  All Along the Watchtower er best. Ikke så altfor ofte en cover er bedre enn originalen men det er definitivt denne.

 9. Iselin sier:

  Etter å ha tenkt lenge og nøye på saken tror jeg jeg må gå for Long Hot Summer Night, fra Electric Ladyland. Jeg vet ikke helt hvorfor, men denne sangen gjør noe med meg; både fysisk og emosjonelt. Det er nesten som jeg føler gitaren, og kroppen min følger musikken «av seg selv». Denne låta knytter sammen 3 av elementene som for meg gir musikk virkelig mening – musikk, bevegelse/dynamikk og følelser.

 10. Svein sier:

  Som ihuga gitarentusiast må eg sei ‘machine gun’. Den drøyt 12 minutt lange sangen inneheld uvurderlig gitarhistorier. Og korleis han klarar å få gitaren til å høyrast ut som ein krigssone med maskingevær, helikopter og bomber forblir uforståelig for meg. Ein mann som kunne snakke gjennom gitaren.

 11. kjellepelle sier:

  Spanish castle magic.. kjempeflott låt som jeg først oppdaget med det amerikanske hc bandet MDC. Orginalen er mer magisk, flottere og sitter som et skudd

 12. Kimme Utsi sier:

  Det må bli «Purple Haze» fordi det var den første singelen som brukte den legendariske «Hendrix akkorden» (Dominant 7 # 9).

 13. Mathias sier:

  «Who Knows» på albumet Band of Gypsys.

 14. Doug sier:

  «All along the watchtower»
  Fantastisk låt. Kanskje tidenes kjørelåt. Udødeliggjort i filmen «Whitnail and I»

 15. Espen sier:

  «Can You See Me», som viser hvilken makaløs vokalist mannen var, i tillegg til å være gitargud. Rett og slett en av de kuleste låter ever!

 16. John Henri Ørvik sier:

  Castles made of sand.
  Denne sangen er min favoritt fordi den har en så dyp mening, her synger han om livet sitt, hva han har opplevd. Og ikke nok med den fine teksten har han kjempeglatte riff, og den soloen er fantastisk. Den måten han bruker gitaren, effekter og slikt og bare får alt til å passe er utrolig! Det jeg liker med Hendrix er at han tar noter og riff som egentlig ikke burdte passe i det hele tatt og får dem til å passe.

  En stor tragedie at han døde, men det er bra at vi holder legenden i livet gjennom slike konkuransser.

 17. Scott Arvesen sier:

  Little Wing (fra Axis: Bold as Love)
  Dette er grunnen til at jeg begynte å spille gitar, og er fortsatt min favorittlåt gjennom tidene. I en sang som i utgangspunktet er instrumentalt og effektmessig minimalistisk lager Jimi et lydbilde større enn et orkester. For hver gang man hører gjennom denne oppdager man en ny genistrek! Er for meg den beste representanten for Jimis banebrytende, rendyrkede gitarstil. Man kan høre Jimis lange fingre kose med strat’en og man får følelsen av at engelen (fra sangen) er i rommet med deg!

 18. Tommy sier:

  Låta Bold As Love fra Axis:Bold As Love er min favoritt. Den oppsummererer Hendrix’ gitarstil. Dessuten låter den fantastisk og Hendrix synger veldig fint (han var jo som kjent ikke så glad i sin egen stemme).

 19. Kjetil sier:

  Hear my train a comin’ (akustisk).

  http://www.youtube.com/watch?v=qKpWRAnDO_A

 20. Jørgen sier:

  Spanish Castle Magic; bra gjennom driv hele låta!

 21. Andreas sier:

  Foxy lady, då denne låta fyrer automatisk opp i hjernen når ein passerer fine damer på gata. Ein gjenganger kvar vår når snøen og vinterkleda forsvinn.

 22. Krakel sier:

  Hvis jeg skal velge meg én favorittlåt blant så mange utrolig bra låter, tror jeg jeg må gå for den fantastiske blueslåta «Red House».

  Hvorfor?

  Den viser hvordan en bluessolo skal spilles.

  Noen uforglemmelige sitater er det og i den:
  «I ain’t been home to see my baby i ninety-nine and one-and-a-half days.»
  «If my baby don’t love me no more… I know her sister will.»

  Det er vakkert, det er kult, det er så bra som det kan gjøres. Hendrix kan ikke vippes av tronen, han er FOR god.

 23. John Henri Ørvik sier:

  Når blir vinneren bestemt?

 24. Kåre Vinneren sier:

  Er konkurransen fortsatt åpen?

 25. Kenneth sier:

  Hey Joe – Hvorfor? Det var den første låta jeg hørte av Jimi Hendrix. Tror det var i 1976. Jeg var 10 år og Kiss-fan. Men dette var noe helt spesielt. Ante ikke hva han sang om, men det virket så rått og upolert. Den låta har helt siden da hatt en plass i mitt hjerte.

 26. Takk for alle svar så langt!

  Konkurransen er fortsatt åpen! vi trekker en vinner på fredag som får heder, ære en Hendirx-iPod og et herlig Hendrix-bilde i posten! Det er med andre ord bare å argumentere på!

  Andreas Øverland

 27. Lars E sier:

  «Are you Experienced?» Space-komp og bakover-syre fikk meg vel til å innse at jeg ikke hadde denne erfaringen han beskrev, samt å lure på om dette var noe jeg trengte.. I forlengelsen innså jeg at Experience ikke er noe lettkjøpt, og heller ingen udelt positiv affære. Jimi levde intenst og brant ut tidlig, men skapte helhjertet kunst, og etterlot seg en svært sterk arv av uttrykk og erfaring som alle kan lære av.

 28. Ingrid sier:

  Det er vanskelig å bestemme seg, men det må nesten bare bli «All Along the Watchtower». Den er så klassisk og spilt så mye at man nesten kan begå feilen å overse hvor fantastisk den egentlig er. Den er en av de få coverlåtene som ikke bare kan måle seg med originalen, men som faktisk (vil jeg påstå) overgår den i intensitet, virkemidler og fremførelse. Jimi lånte ikke bare låten fra Dylan, han stjal den, ga den en ekstrem make-over, og gjorde den til sin egen.

 29. Andreas sier:

  Jeg velger 1983(..A Merman I Should Turn To Be) fra Electric Ladyland. En nydelig låt som vokser for hver avspilling og som passer perfekt til å drømme seg bort med:)

 30. Kristine sier:

  One rainy wish – elsker den sangen! Den passer perfekt uansett hva slags humør jeg er i, og har en rytme og et driv som gjør at jeg får lyst til å danse hver gang jeg hører den!

 31. Tor Anders sier:

  Et umulig valg! Men det må bli «Voodoo Child (Slight Return)». Mannen grunnla det moderne gitarspillet og er orginalen alle vil ligne. Denne låta oppsummerer han fortreffelig: kanon låt, fett riff, konge gitarlyd og sløy vokal. Blir svimmel av å tenke på hvor mange band han har inspirert.

 32. John Henri Ørvik sier:

  Hvem er så den heldige vinneren? :)

 33. Vinner er trukket! Om du vant kan du altså finne ut her!

  http://www.nrk.no/lydverket/vant-du-hendrix-ipoden/

 34. daniel eltawafshy sier:

  Jeg synes Hey Joe er den beste !

Legg igjen en kommentar