Stemingsbilde fra Bylarm 2010. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Stemingsbilde fra Bylarm 2010. Foto: Rashid Akrim, NRK P3

Vinn by:Larm-pass!

Kår fjorårets beste nordiske album og vinn billett til vinterens vakreste eventyr!

Skrevet av:
Publisert 15:24 15 februar, 2011

Det er by:Larm-vær i hovedstaden: Surt, dritkaldt og speilglatt, kort oppsummert.

Tre dager tettpakket med gode konsertopplevelser gjør imidlertid opp for hutring og sutring, og årets sterke program gir ingen grunn til å tro at det blir noe annerledes i år heller. Nå kan du vinne billetter til moroa. Men først må du gjøre deg fortjent til det.

Under årets by:Larm deles nemlig den nyopprettede prisen for beste nordiske album i 2010, Nordic Music Prize, ut for første gang. Foruten prestisje og ære, som er prisens hovedfunksjon, mottar vinnerne av prisen 20.000 euro. Nordic Music Prize deles ut kl. 20 på fredag i Kulturkirken Jakob, av ingen ringere enn kronprins Haakon.

Lysten på et by:Larm-pass?

Ta en titt på de nominerte under, og skriv din mening om hvem som fortjener å vinne prisen i kommentarfeltet, og hvorfor.

Husk å poste din egentlige mailadresse; den vises ikke ut. Vinnere trekkes og kontaktes via mail torsdag formiddag, og kan hente passene samme dag (detaljer kommer i mail til vinneren).

PS. Enkelte av spillestedene opererer med 18-årsgrense under by:Larm, mens andre konserter har 20-24-årsgrense.

Her er de nominerte til Nordic Music Prize 2010:

DungenSkit i allt (SE)

PalefaceHelsinki – Shangri-La (FIN)

Susanne SundførThe Brothel (NO)

RobynBody Talk (SE)

JónsiGo (IS)

EfterklangMagic Chairs (DK)

Serena-ManeeshS-M 2: Abyss in B Minor (NO)

The Radio Dept. – Clinging To A Scheme (SE)

Ólöf ArnaldsInnundir skinni (IS)

KvelertakKvelertak (NO)

First Aid KitThe Big Black & The Blue (SE)

Frisk FrugtDansktoppen møder Burkina Faso i det himmelblå rum hvor solen bor, suite (DK)

Ingen musikkvideoer tilgjengelig på nett, men sjekk en av låtene fra platen hos by:Larm her.

Tags: , , , , , ,

Del "Vinn by:Larm-pass!"
 

69 kommentarer på “Vinn by:Larm-pass!”

 1. Eirik sier:

  Kvelertak, fordi de har det beste showet – rått, energisk, troverdig og iøynefallende, for eksempel da vokalist Erlend Hjelvik dro fram snurrebassen sin på Øya-opptredenen deres …

 2. Stig Furu sier:

  Kvelertak: er et musikkgrep som setter motstanderen ute av spill, og kan føre til taktfaste hoderistninger eller ukontrollerte luftgitarbevegelser. Kvelertaket griper deg med sin vikingaktige fremføring, og råskap som selv den barskeste viking ville ha digget. Kvelertak brukes bl.a. på vorspiel, i iPoden, på tredemølla, traktorkjøring på Rogalansdtraktene og i andre festlige sammenhenger. Kvelertak har bevist med sin debut at de har festet et godt grepet om sine metalltilhengere. Jeg gleder meg til oppfølgeren, og håper de vinner prisen: årets Nordiske Album. Og vinner jeg billetter, skal jeg drikke mjød når Kvelertak setter igang sin sang Mjød. ;o)

 3. André sier:

  Susanne Sundfør med albumet The Brothel bør vinne fjorårets beste nordiske album fordi den får hunden min til å slappe av.

 4. hugo sier:

  Kvelertak viser hva norsk musikk kan og vil dette er det beste av de nominerte og håper de vinner

 5. Johanna sier:

  Robyn fordi hun er fantastisk å får alle til å danse! Hun har satt skandinavien på musikk kartet :)

 6. Siri B Horne sier:

  Serena Maneesh, fordi det er genialt,og musikken går i flere plan!

 7. Monica Karin Schulz sier:

  Jeg synest Robyn bør vinne fordi hun er en utrolig spennende jente.
  Dessuten har hun kjempe fengende musikk,som det er vanskelig og sitte i ro til.
  Danse foten må bare bevege seg når hun entrer rommet.
  Så er jeg heldig og vinner biletter så skal jeg virkelig ta av på dansingen……
  Krysser fingrene her

 8. Birk sier:

  The Radio Department fordi åååååh.

 9. Ina sier:

  Susanne Sundfør fortjener prisen med albumet The Brothel.
  Albumet er dypt og nyansert. Det inneholder en herlig blanding av ulike sjangere, og får en til å lytte intenst fordi nettopp dette gjør det veldig spennende.
  På tross av at tittelsangen «The Brothel» varer betraktelig lenger enn vanlige radio-pop-sanger og allikevel blir spillt sier sitt. – Lytterne sitter trollbundet til siste tone er spillt.
  Musikken er «tilgjengelig» for alle type musikk interesserte med dens vide spekter. Albumet er også veldig godt gjennomført, gjennomtenkt og gjennomprodusert! Ikke noe halvveis.

 10. Andreas sier:

  Serena-Maneesh. Grunnen er at de har lagd en skive som er så herlig perfeksjonert (Emil Nikolaisen har brukt 5 år på denne plata), den er fylt til randen med musikalske detaljer (man legger merke til nye ting man ikke har lagt merke til før hver gang man hører på den), og det er ingen andre band i Norge som har høres ut som de.

 11. Ka sier:

  Kvelertak – Kvelertak: Første gang jeg hørte Kvelertak spille Gløggføkt (senere omdøpt til blodtørst) 2 Juledag på Checkpoint Charlie for tre år siden hva jeg klar over at jeg var vitne til noe helt unikt. Hendelsen kommer opp blant andre store musikalske øyeblikk, som første gang jeg hørte Minor Threat. Jeg ble helt paralysert og greide ikke helt å forstå hva i all verden som nettopp hadde truffet meg, bare at det var hardt og helt fantastisk. Etter konserten var jeg frelst og fulgte alt bandet gjorde. Jeg var lenge skeptisk til om bandet kunne prestere å laga nye, originale sanger, som presterte overaske deg. Jeg trodde lenge at de hadde prestert å lage en hit, men så feil kan man ta. Bandet begynte å slippe flere sanger i tillegg til mjød og ”utrydd dei svake” som «fossegrim», «ordsmedar av rang», «liktorn» og » «blodtørst som alle var helt unike, alle like bra. Tilslutt kuliminerte dette i albumet deres. Anmeldere har prøvd å plassere bandet, noe som ikke går ikke bare fordi bandet låner flere musikalske elementer, men fordi det rett og slett ikke har eksistert noe annet det går an å sammenligne bandet med. Ingen har noensinne hørt noe lignende. Jeg har sett folk som kun liker Hip Hop begynne å elske bandet. All hypen er fortjent. Platen kommer til å stå som en milepæl i nordisk musikkhistorie på en måte ingen av de andre platene kommer til greie. Kvelertak var den beste platen som kom ut i fjor, uansett sjanger, uansett nasjonalitet.

 12. Sophie sier:

  Dungen med Skit i alt fortjener å vinne!! Fordi de klarer på en fantastisk måte å kombinere deilige melodier med en passe dose nostalgi OG humor!

 13. Hedda sier:

  Nennsomt og stille, men likefullt insisterende, åpner Susanne en gløtte til sitt univers.
  Ut siver en sval mørk bris, som vekker en inderlig lyst til å utforske mer.
  Man kommer ikke innpå Sundfør uten å engasjere seg selv.
  Og da har hun deg i sin hule hånd.

 14. Eirik sier:

  Jeg mener Serena Maneesh fortjener denne prisen, ettersom de dominerer i en relativt snever sjanger. Det vil hjelpe et band, som virkelig har noe å tilføye musikkverdenen internasjonalt, svært mye med promosjonelt arbeid. Fantastisk liveband!

 15. Birgerharry sier:

  Selfølgelig Serena Maneesh! Mest fordi jeg er drittlei denne kjedelige Indiebølgen eller eller hva F.. de kaller det og denne svenske hypete tecknoartisten , JEG VIL HA ROCK`N ROLL.

 16. Jon sier:

  Kvelertak!

  De fant kanskje ikke opp kruttet, men de har funnet en DRØY blanding av rå punk/metal/trash/rock, og ut av det laget;

  en atombombe med enormt trøkk og herlig energi!

 17. Andreas sier:

  Mange gode kandidater, men ingen kan måle seg med Robyn. Ingen hadde ventet dette. 3 album på et år, med så mange låter. Dancing on my own skiller seg ut med. Første gang du hører låta skjønner man at dette er en klassiker. Enkel og fin melodi med dybde i tekst.

 18. Isabell sier:

  Ólöf Arnalds – fordi det er vakkert og skiller seg ut. Fin bakgrunnsmusikk når man skal «lade batteriene» og la tanker flyte

 19. Ingvild Pingu sier:

  I år som i fjor, en kald og lang vinter, og alt jeg sitter igjen med er et brev fra Hafslund med et krav om 12 000 kroner etter leilighetsbytte. Takk skarru faenmeg ha. Dungen sier «Skit i allt», og det skulle jeg også gjerne gjort for et par dager. Et deilig, deilig band som enda ikke høres ut som noen andre, og ingen andre høres ut som dem. Dét er verdt en utmerkelse om det var opp til meg.

Legg igjen en kommentar