Maribel - her på Hove i 2009. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Maribel - her på Hove i 2009. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Vinn by:Larm-pass!

… og få med deg vår anbefalte lydløype til neste ukes musikkfest i Oslo!

Skrevet av:
Publisert 17:50 10 februar, 2012

Det er den tida av året: Et kaldt, guffent og hvitmalt Oslo titter inn gjennom vinduet, og gjør det mest fristende å gå i dvale fram til april. Heldigvis finnes by:Larm, musikkfesten og bransjetreffet som pumper nytt liv i byens spillesteder gjennom noen intense og sonisk tettpakkede dager.

Arrangementet sparkes i gang med konserter på Youngstorget onsdag kveld, og herligheten varer et stykke inn i de små timer på søndagen. Blir det bedre? Tja. Hva med å slippe å betale for moroa?

Vi har nemlig tusket til oss noen by:Larm-pass som vi gladelig gir bort. To heldige vinnere kan dermed ta med seg hver sin venn og bruke surt oppsparte penger på noe helt annet. Det eneste du trenger å gjøre er å sende en mail til lydverketkonkurranse@nrk.no, med by:Larm i emnefeltet og navn og telefonnummer vedlagt, samt en sabla god forklaring på hvorfor akkurat du fortjener det. Vinnerne trekkes og kontaktes via SMS tirsdag ettermiddag.

Men hva skal man egentlig velge i mylderet av konserter som inntar hovedstaden neste uke? Vi har samlet anbefalingene fra noen av NRK-husets mest entusiastiske musikkhoder. Hele by:Larm-programmet finner du her!

- – -

Ellen Ramstad, vaktsjef Lydverket TV:

Loney Dear

Vil du høre sørgmodige, vakre og nærmest sakrale poptoner, bør du sjekke ut Loney Dear under by:Larm. Melankoliker og multi-instrumentalist Emil Svanängen har laget musikk som Loney Dear siden 2003, og i høst kom han med et prakteksemplar av et album - Hall Music. Det er vanskelig å ikke treffe paralleller til både Bon Iver og Sigur Rós.

Svanängens falsettaktige, varme vokal kombinert med orkestreringen han selv står for (gitar, bass, klarinett, saksofon, trommer – mannen spiller jo alt) gjør at dette er låter der det stadig dukker opp nye, vakre elementer. Svensken har for øvrig  tilbragt det foregående året på tur med et kammerorkester. Jeg krysser fingrene for at han i hvert fall tar med seg en liten strykekvartett når han spiller i en eller annen mørk kjeller på by:Larm.

Du kan høre Hall Music her.

Loney Dear spiller torsdag kl. 23:30 på Rockefeller og fredag kl. 21:00 i Kulturkirken Jakob.

- – -

Amund Grepperud, vaktsjef Lydverket radio:

Maribel

Oslobandet Maribel følger i neste uke opp sin snasne debut Aesthetics fra 2009. Den plata var shoegaze for 2000-tallet, som vi har blitt godt kjent med her på berget, først og fremst gjennom Serena-Maneesh. Maribel var kanskje tidligere litt for preget av sine litt mer kjente storebrødrene og søster, men det er ikke tilfellet med den brennferske plata Reveries.

Her har bandet om blitt trygge på sitt eget uttrykk, litt sånn som lillesøsken ofte gjør. Det lille jeg har fått med meg live i 2012 (fra en prisutdelingsopptreden) gjør at jeg gleder meg maksimalt til en hel showcase på Bylarm. Det burde du også!

Maribel spiller torsdag kl. 21:30 på Revolver, fredag kl. 22:30 på Sub Scene og natt til søndag kl. 01:00 på John Dee.

- – -

Aishath Afeef, programleder i Popsalongen:

Emilio

Jeg gleder meg til å se Emilio på by: Larm! Etter å ha varmet opp for en haug med store artister, fra Lars Vaular til Lloyd Banks, er det kult å se at fokuset endelig er på ham. Nå håper jeg at han endelig skal få vist hvilken dyktig og sjarmerende artist han er.

Det er alltid stas med unge talenter, og jeg har store forhåpninger til at Oslorapperen kan nå langt. Det har vært en glede å spille ”Lock you down” i Popsalongen, og jeg håper han viser oss flere låter som er verdt en listing på p3.

Emilio spiller torsdag kl. 20:30 på Sub Scene og kl. 23:00 på Dattera til Hagen, samt natt til lørdag kl. 02:00 i Nokiateltet.

- – -

Jørn Gjersøe, journalist i Lydverket nett:

Den Svenska Björnstammen / Gunnhild Sundli

Jeg kjenner at jeg gleder meg til å se Den Svenske Björnstammen, som har herjet P3 med ”Vart jag mig i världen vänder” – er nysgjerrig på om de er like spennende live som de virker på plate.

Det blir også interessant å se om Gunnhild Sundli kan bringe fram noe av den gamle Gåte-magien når hun nå debuterer som soloartist – for å nevne to acts.

Den Svenska Björnstammen spiller fredag kl. 23:00 på Jaeger og natt til søndag kl. 01:30 i Nokiateltet. Gunnhild Sundli spiller torsdag kl. 22:00 på Gamla og fredag kl. 22:00 på Sentrum Scene.

- – -

Ali R. S. Pour, anmelder i Lydverket:

Dante

Han er relativt ukjent i Norge, men i fjor skapte han stor begeistring med EP-en Next To You. I tverrsnittet mellom Jamie Lidell, Jimmy Edgar og (allerede) klassisk r&b-lydbilde anno 2011, finner du svenske Dante.

Masse klang og masse følelser. Perfekt for å tine opp kalde vinterlegemer en februarkveld.

Dante spiller i Nokiateltet natt til fredag kl. 00:00 og fredag kl. 22:00 på John Dee.

- – -

Ruben Gran, programleder Lydverket radio:

Mirror Lakes

Det er mange band som spiller på by:Larm man allerede vet er gode på scenen. I tillegg har vi de som har bevist på innspilling, som man har til gode å erfare live. Alle de er egentlig interessante, alle noe man på et eller annet vis kan ha grunner til glede seg til. Så har du de som ikke har delt en akkord noe sted, men med en besetning som gjør fallhøyden nesten like stor som forventningene.

Jeg forventer musikalsk storhet når Mirror Lakes teller Frode Fivel (Hello Goodbye), Knut Schreiner (Euroboys, Turboneger), Trond Mjøen (Euroboys), Håvard Krogedal (I Was A King, Serena Meneesh) og Arne Kjelsrud Mathisen (Heroes & Zeros). Jeg gleder meg til å høre noe som i teorien er en konstellasjon av mennesker, talent og musikalitet hvis resultat er musikk jeg ikke kunne forestilt meg. Jeg gleder meg til å høre lyden bak et uvanlig vakkert bandnavn og en trolig referensiell fornøyelsespark. Dét sagt. Jeg gruer meg visst like mye til å høre Mirror Lakes for første gang.

Mirror Lakes spiller torsdag kl. 23:00 på Last Train og lørdag 23:00 på Rockefeller.

- – -

Kristin Winsents, programleder Kulturhuset NRK P2:

Highasakite

Om jeg ikke visste de var fra bartebyen, hadde jeg trodd de var svenske. Fans av Lykke Li vil nok få en hjemmekjær følelse når de hører på Highasakite, uten at likheten blir for påtrengende.  Bandet er i besittelse av Ingrid Helene Håviks sorgsexy stemme og repeathypnosefremkallende låter som Indian Summer.

HIGHASAKITE – Indian Summer by Riot Factory

De har nettopp albumdebutert til en vegg av ros. Et sterkt utgangspunkt når de skal imponere blaserte bransjehorer på Bylarm, meg selv inkludert. Det er nå det gjelder.

Highasakite spiller torsdag kl. 23:00 i Nokiateltet, fredag kl. 20:00 på Herr Nilsen og lørdag kl. 19:30 på Sub Scene.

- – -

Kim Klev, anmelder i Lydverket:

I Break Horses

Når ikke svenskene gruser enhver nordmanns forsøk på å lage noe lettsindig indiepop, bruker de resten av tida på å håne vår kritiske mangel på svevende og god elektronisk pop. Og selv om de har nesten identisk navn som minst sytten andre band, var I Break Horses likevel et av fjorårets hyggeligste nye bekjentskaper fra nabolandet.

I Break Horses – Winter Beats from Bella Union on Vimeo.

Det evinnelige skostirringssjangerkortet er for så vidt også det mest umiddelbare, men Maria Lindén og Fredrick Balck opererer likevel i den helelektroniske enden av skalaen. Jeg driter i om du tenker det høres ut som et dårlig grunnlag for en konsert; I Break Horses kan det her med å tvinne det drømmende hjertet ditt inn i massive mengder lyd.

I Break Horses spiller natt til lørdag kl. 00:00 i Kulturkirken Jacob.

- – -

Mats Borch Bugge, musikksjef NRK P3/NRK mP3:

Bendik

At tre folk kan lage så himmelfallen musikk som Bendik, er meg et mysterium. Mine damer og herrer: Hvis dere vil høre Norges beste, nye trommis, en utrolig delikat stemme og la dere lede inn i svevende fristelser – få for all del med dere denne trioen fra Trondheim.

BENDIK – «Havet» from BENDIK on Vimeo.

Bendik er mer jøss enn jazz, uten at det siste blir borte av den grunn.

Bendik spiller torsdag kl. 20:30 på Revolver, fredag kl. 21:00 på Mono og lørdag kl. 20:30 på Sub Scene.

- – -

Hva gleder du deg mest til? Si din mening i kommentarfeltet.

Tags: , , , , , ,

Del "Vinn by:Larm-pass!"
 

3 kommentarer på “Vinn by:Larm-pass!”

  1. Anonym sier:

    Var ikke hensikten med by:larm å få konsertene VEKK fra Oslo? Det taler jo imot sin hensikt…

  2. Anonym sier:

    Var ikke hensikten med by:larm å få konsertene VEKK fra Oslo? Det taler jo imot sin hensikt…

  3. [...] Ent presenterer By:Larm-aktuelle Emilio sin nye musikkvideo. XO er produsert av Kontaktor og er andresingelen fra den kritikerroste [...]

Legg igjen en kommentar