Primal Scream. Foto: Morten Skogly, NRK P3

Primal Scream. Foto: Morten Skogly, NRK P3

Vinn billetter til Primal Scream!

På lørdag fremfører skottene sitt 20 år gamle mesterverk Screamadelica på Sentrum Scene i Oslo. Vi deler ut billetter til moroa.

Skrevet av:
Publisert 15:51 24 august, 2011

Kjipt, men sant: Tidligere denne uken ble det kjent at Festningen 2011 har sett seg nødt til å avlyse årets arrangement. Det skulle funnet sted ved Akershus Festning lørdag 27. august, med Bryan Ferry, Robyn og Primal Scream på scenen.

For enkelte av oss var tanken på å ikke få oppleve Primal Scream den aller bitreste pillen å svelge. Bandet turnerer nemlig med sitt udiskutable mesterverk Screamadelica fra 1991 i bagasjen, og fremfører utelukkende knallsterkt materiale fra denne innspillingen. Skuffelsen ble imidlertid raskt snudd til ekstase: Bandet tar nemlig konserten inn på Sentrum Scene, med 120 Days som et særdeles passende oppvarmingsband. Jippi!

Screamadelica kom ut i 1991 og ble først og fremst hyllet for sin unike produksjon og låter, der elementer fra rockehistorien og housekulturen ble mikset sammen til en helt spesiell lytteropplevelse. Sterkt påvirket av samtidens musikalske omgivelser fanget albumet på alvor 90-tallets tidsånd, men har inspirert og påvirket andre musikere helt siden utgivelsen.

I 2011 låter albumet fortsatt duggfriskt, og det har figurert på en rekke lister over tidenes beste. I 1992 mottok blant annet Primal Scream den prestisjefylte prisen Mercury Awards for Screamadelica. 20-års jubileet ble nylig feiret med en utvidet gjenutgivelse av albumet.

NRK UNGs TV-sjef Håkon Moslet var blant publikum da bandet spilte albumet på Olympia i London i november i fjor, og entusiasmen hans på Twitter i etterkant av konserten var ikke til å ta feil av:

Vil du vinne billetter til deg og en venn på Screamadelica live! på Sentrum Scene? Send en mail til lydverketkonkurranse@nrk.no og fortell oss hvorfor du fortjener det. Vinnere trekkes og kontaktes via SMS fredag 26. august, så husk å legge ved telefonnummer.

Og da er det egentlig bare å begynne å glede seg.

«Higher Than The Sun»:

Tags: , , , , , , ,

Del "Vinn billetter til Primal Scream!"

Legg igjen en kommentar