YouTube gir deg tips om artister og videoer du kanskje liker. Foto: Skjermdump

YouTube gir deg tips om artister og videoer du kanskje liker. Foto: Skjermdump

Videotjeneste relansert

YouTube ønsker å være stedet du oppdager ny musikk. Nå har de relansert tjenesten YouTube Music.

Skrevet av:
Publisert 13:43 18 august, 2011

Det er et faktum at mye av folks jakt etter musikk i dag foregår på nettsteder der de kan se musikkvideoer. En rapport som kom tidligere i år sa at vi i stadig høyere grad «ser» på musikk framfor å for eksempel laste den ned ulovlig.

Svært observante nettsurfere vil antagelig ha observert at logoen til videogiganten YouTube har skiftet utseende og nå ser ut som en gitar og en forsterker. De har nemlig relansert sin tjeneste Youtube Music, som de skryter av at nå skal være «Your place to discover new music on the web».

Her får du anbefalt musikk og artister i forhold til hva du har sett på av videoer tidligere, spesielt sammensatte spillelister – blant annet har de fått Anthony Kiedis fra plateaktuelle Red Hot Chili Peppers og Jeff Bridges til å plukke sine favoritter.

Du får også lister over de meste populære videoene og den kanskje mest spennende delen av tjenesten finner du helt nederst, der de etter beste evne lister opp spennende konserter som er i nærheten av deg.

Les også:

De forteller meg blant annet at Casio Kids ganske riktig spiller på Byscenen i Trondheim 20. august. Klokka 20:00. Men den neste konserten på «min» liste er Hansi Hinterseer på Kitzbühel Casino Stadion. Noe som ikke akkurat er «i nærheten», og de har heller ikke fått med seg noen av de andre konsertene som tilfeldigvis er på Byscenen den nærmeste tida.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

YouTube Music anbefaler konserter. Foto: Skjermdump.

YouTube Music anbefaler konserter. Foto: Skjermdump.

Vi får håpe dette er barnesykdommer for tjenesten og at akkurat denne delen vil rette seg opp etter hvert.

Relanseringen av tjenesten kommer i etterkant av at Google-eide YouTube onsdag kom til enighet med National Music Publishers Association (NMPA), etter en lengre strid om opphavsrettigheter.

De hadde før dette allerede inngått avtaler med de største plateselskapene og mange andre uavhengige musikkselskaper, som nå vil få betalt royalties når deres musikkvideoer vises – både i original form og når noen bruker dem i andre sammenhenger på nettstedet.

Tags: , , ,

Del "Videotjeneste relansert"

Legg igjen en kommentar