Fra videoen til Die Antwoords

Fra videoen til Die Antwoords "I Fink U Freeky". Bilde: Screenshot

Videorama!

Die Antwoord, Feist, Lil Wayne og M. Ward er blant artistene som har fått øynene våre til å løpe i vann siste tiden. Se kremen av ferske musikkvideoer her!

Skrevet av:
Publisert 16:58 3 februar, 2012

Det er kaldt ute. Best å holde seg inne. Her er en håndfull ferske musikkvideoer som har snurret i Lydverkets åpene kontorlandskap den siste uken eller så.

M. Ward – «The First Time I Ran Away»:

Matthew Stephen Ward er kanskje best kjent som det mannlige motstykket til Zooey Deschanel i den Starbucks-formaterte duoen She & Him, men aller best er han på egenhånd. I april slipper han sitt åttende soloalbum, A Wasteland Companion, og den vakre førstesingelen derfra er en vidåpen homage til (minst like vakre) «The First Time Ever I Saw Your Face», skrevet av Ewan MacColl og gjort verdenskjent av Roberta Flack i 1972. Den nydelige animasjonsvideoen som akkompagnerer den kan selvsagt nytes nå, men fungerer nok aller best utpå søndagen en gang.

(via Stereogum)

Feist – «The Bad In Each Other»:

Mer øyesnop, om enn i en langt mer realistisk form. Den kanadiske chanteusen Feist er aktuell med ny singel fra fjorårets Metals. I videoen til «The Bad In Each Other» følger vi meksikansk hverdagsliv gjennom linsen til regissør Martin de Turah. Feist selv sammenligner videoen med en sang eller et dikt – «den kan bety forskjellige ting for forskjellige folk, også fra gang til gang» – og nevner tap, lengsel og kjærlighet som de sentrale stikkordene.

(Via SKoA)

The Darkness – «Nothin’s Gonna Stop Us»:

Har du savnet The Darkness siden forrige livstegn – den ikke altfor overbevisende oppfølgeren One Way Ticket To Hell… And Back fra 2005? Vi tenkte oss det. Like forbanna er de tilbake med sin tredje plate seinere i år, og den Thom Lessner-animerte videoen til «Nothing’s Gonna Stop Us» viser at de også i denne omgang tar rockeklisjeene mer høytidelig enn seg selv. Hvilket jo er noe.

(Via CoS)

Bombay Bicycle Club – «How Can You Swallow So Much Sleep?»

Bombay Bicycle Club gir seg modelleire i vold på videoen til den flott titulerte singelen «How Can You Swallow So Much Sleep?». Flott er også den beste beskrivelsen av de drømske bildene regissør Anna Ginsburg har utstyrt låten med. 

(Via Pigeons & Planes)

Die Antwoord – «I Fink U Freeky»

De kontroversielle rapperne (eller var det performancekunstnerne?) fra Sør-Afrika har sluppet sitt andre album, Ten$ion, løs på verden i dag. I videoen til «I Fink U Freeky» er den überstiliserte trailertrash-estetikken Yo-Landi og Ninja utvilsomt behersker til de møkkete fingerspissene intakt. Øyeblikkene er mange og sterke (og ekle!), men fyren som dasker løs på en utstoppet løve er kanskje høydepunktet i vår bok.

(Via SPIN)

Lil’ Wayne – «Mirror» ft. Bruno Mars:

«Life lined up on a mirror, don’t blow it». Det er en alvorstynget Weezy som – via Jackson Pollock-aktig fargesplætting – maler et messiansk selvportrett i denne videoen. Bruno Mars-gjestede «Mirror» er hentet fra Tha Carter IV, men den hyperaktive rapperen lover oppfølgere til både I Am Not A Human Being (tja) og «rockeprosjektet» Rebirth (hjælp!) i løpet av 2012.

(Via Gigwise)

dEUS – «Ghost»

De belgiske indierockerne i dEUS har holdt det gående i over 20 år, imponerende nok. I videoen til den temmelig irriterende låten «Ghost» fra fjorårets utgivelse Keep You Close har selveste Jesus vendt tilbake – og han er ikke redd for å briefe med skateskills såvel som mer tradisjonelle tricks (som å gjøre vann til vin). Men vær advart: Dette ender ikke godt.

(Via Standaard)

Riddarna – «Helvete»

Beskrivelser som «the only ones who make proper rock n’ roll in Sweden» bør naturligvis tas med en klype salt, men det er liten tvil om trioen Riddarna har noe bra gående for seg. «Helvete» er første smakebit fra albumet Bakom molnen, som slippes 7. mars. God helg!

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

6 kommentarer på “Videorama!”

 1. Edward Richmont Hansen sier:

  «Beskrivelser som “the only ones who make proper rock n’ roll in Sweden” bør naturligvis tas med en klype salt»…eh, mener du virkelig at det er noen i det hele tatt som lager skikkelig rock n’roll i Sverige? Svensker har aldri skjønt rock. De bør holde seg til svensktopp-pop, det er det de fikser.

 2. son_of_rain sier:

  Har aldri forstått hypen rundt Die Antwoord. Hva er det som egentlig er så bra med dem?
  Omtrent på samme nivå som Nicki Minaj…

 3. son_of_rain sier:

  Morsomt å høre The Darkness igjen.

 4. Anonym sier:

  Se musikk videoen til Dancing pigeos – Ritalin, annbefales!

 5. Hans Paulsen sier:

  dEUS hadde best musikk,men kanskje ikke Guds sønn likte videoen?

Legg igjen en kommentar