Screenshot fra Trash Talks

Screenshot fra Trash Talks "Slander".

Videorama!

Fredag! Det betyr en nærmere titt på den siste tidens musikkvideoer.

Skrevet av:
Publisert 14:34 20 januar, 2012

Ny helg, nye musikkvideoer. Sånn må det bare være. Her noe av øyegodteriet som har blitt knasket på i Lydverkets redaksjon den siste uken.

Den psykedelisk anlagte Philadelphia-sekstetten Dr. Dog er straks på ferde med sitt sjette album, Be The Void. I videoen som akkompagnerer førstesingelen «That Old Black Hole» er klesskiftene så hyppige, plaggene så indieformaterte og klippingen frenetisk nok til at det hele ser ut som en Urban Outfitters-reklame. Hvilket vel burde treffe kjernemålgruppen midt i brilleglasset, skulle vi tro.

Los Angeles-kvartetten Far East Movement er kanskje ikke allemannseie i Norge riktig ennå, men det asiatisk-amerikanske boybandets svært tidstypiske elektro-hip-pop har allerede sikret dem turnévirksomhet med størrelser som Rihanna og Lil Wayne. David Guetta er blant produsentene de har hanket inn til fjerdealbumet Dirty Bass, som slippes om kort tid. På førstesingelen «Jello», som naturligvis både refererer og oppfordrer til rævristing, gjester bloggfavoritten Rye Rye mikrofonen.

Sacramento-punkerne i Trash Talk ga ut EPen Awake i fjor høst, og nå er den animerte videoen til kortkorte «Slander» klar, regissert av Jim Dirschberger. Stikkord: En fyr putter i seg noe han ikke burde puttet i seg, transporteres til et hylende morsomt mareritt av en konsert og ender opp med å bli pisset på av en uteligger. Og alt på godt under to minutter. Bravo!

Som nevnt tidligere: Lydverket-favoritt Matthew Dear er i disse dager aktuell med den overraskende oppløftende EPen Headcage, bestående av fire spor. På singelen «In The Middle (I Met You There», med The Drums-sangeren Jonny Pierce på vokal, krenger en innsmigrende melodi mot sjøsyke, ekspressive farger som stadig sklir over i andre. Om du skulle ha behov for å befinne deg inni et maleri mens det fullføres, er dette ukens beste alternativ.

Og til slutt en video å trøste seg med når søndagen kaster den kommende ukens truende skygge over stumpene av helg. Platen Ashes & Fire, som Ryan Adams slapp i fjor, byr på noe av det mest velklingende og ukomplisert vakre mannen har gitt ut på lenge, og andresingelen «Chains Of Love» er intet unntak. Selve videoen er også enkel og ujålete, til tross for at Adams ubemerket flytter seg fra et hustak til et jorde og fyrverkeri brennes av på høylys dag.

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

1 kommentar på “Videorama!”

Legg igjen en kommentar