Stillbilde fra Maribels

Stillbilde fra Maribels "Jezebel Jive" Regi: Vibeke Heide

Videorama!

Ingen dyr eller gamle helter ble skadet under innspilling av ukas videoer, men det var nære på et par ganger.

Skrevet av:
Publisert 15:17 9 desember, 2011

En norsk musikkvideo uten drømmeaktige scener med barn er like sjelden som meierismør på Rema 1000. Oslobandet Maribel har likevel fått en av de fineste jeg har sett. Låta «Jezebel Jive» er første smakebit fra neste års album, Reveries.

Har du selv ambisjoner om en hiphopkarriere kan du få dette frekke rhymet gratis av meg: «Retningsløst selvskryt over utdatert glatt beat». Omer Bhatti har de drøyeste skulderputene i showbiz, og forvalter arven etter den enhanskede popkongen med pen dans i motlys og sakte film.

I 2011 stabler vi geniene oppå hverandre. Filmkunstneren Darren Aronofsky har lånt sitt oppfinnsomme hode til Loutallicas «The View», og scenen der Lou Reed ser akkurat ut som en 30 år eldre Jason Newstead og James Hetfield brøler «I am the table!»  er ukas mest nådeløse hjerneknull.

Anti Social Rejects sparer ikke på pengene fra stipender og kassettavgiftfond når de sikter mot nasjonalt gjennombrudd. Av alle fete rockevideoer du har sett der bandet filmes fra helikopter mens de vrenger sin sjel utover et værbitt landskap er dette den mest imponerende. Ikke på grunn av at kostymeavdelingen har tatt realismen på alvor, men fordi helikopteret flyr så veldig lavt.

Om du putter Donkeyboy, Surferosa og Jens Pikenes i en blender får du noe som ligner en blodig haug med konfetti. Om du ikke har en 3000 liters blender kan du gjøre det på mer skånsomt vis, det har Ocean of Lotion gjort. «Fashion of the Christ» er julebord med innesnø og hemningsløse menn.

En godbit til slutt: Major Lazer har vært absurd før, og her er han det uten engang å delta i sin egen video. Har du en underlig hobby som er visuelt slående? På tide å invitere en musikkvideoregissør til te.

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

1 kommentar på “Videorama!”

  1. Ket sier:

    Om figuren Major Lazer ikke er med så sitter  jo Diplo rett der med gul t-shirt?

Legg igjen en kommentar