Maya Vik er blant annet aktuell med fotoboken MV, i samarbeid med fotograf Pål Laukli og grafisk designer Gary Swindell. Foto: Pål Laukli

Maya Vik er blant annet aktuell med fotoboken MV, i samarbeid med fotograf Pål Laukli og grafisk designer Gary Swindell. Foto: Pål Laukli

Videorama!

En fin bukett artister har valgt denne uka til å komme med nye videoer: Maya Vik, Rihanna, Coldplay, M83 og… Justin Timberlake?

Skrevet av:
Publisert 17:29 21 oktober, 2011

Ny fredag, ny oppsummering av den siste tidens beste videoer. Her er noen av våre favoritter fra uken som har gått.

Montée-bassist Maya Vik er endelig klar for å ta steget ut fra rytmeseksjonen og inn i frontlyset, med en totalpakke som inkluderer fotoutstilling, bok, soloplaten Château Faux-Coupe (som visstnok skal forstås på engelsk) og en brennfersk, stram og elegant musikkvideo til den funky, Prince-inspirerte singelen «Get Low». Videoen er lagd av Pål Laukli og Rolf Pedersen.

Maya Vik: «Get Low»

Rihanna, på sin side, er forlengst et veletablert musikkvideo-tryne. I videoen til Calvin Harris-samarbeidet «We Found Love», som bykser oppover P3-listene i disse dager, går det hardt for seg mellom hovedpersonen og hennes love interest, for anledningen gestaltet av den britiske bokseren (og modellen) Dudley O’ Shaughnessy.

Rihanna feat. Calvin Harris – «We Found Love»:

Franske M83 har fått mye ros for sitt nye album, Hurry Up, We’re Dreaming! – også fra vår anmelder Marius Asp, som trillet terningen til fem øyne og kalte platen «en fest i dypet av drømmefabrikken«. I den skamløst åttitallsflørtende videoen til «Midnight City», regissert av Fleur & Manu, skjer det mystiske ting rundt en gjeng småpjokker.

M83 – «Midnight City»:

Den samme anmelderen var mindre fornøyd med andresingelen fra Coldplays kommende plate, Mylo Xyloto, og trillet en sur toer for episke «Paradise» med «du store, vakre tomhet» som overskrift. Men vi kan ikke tenke oss at han er så steinhard rundt hjerterøttene at ikke han blir sjarmert av denne dyrekostyme-orienterte bildeleggingen av samme låt, foretatt av regissør Mat Williams.

Coldplay – «Paradise»:

Gladnyheter for de av dere som husker Justin Timberlake som noe annet enn skuespiller i romantiske komedier: Her er han tilbake (riktignok bare som gjest, men la gå) og i godt slag, både bak mikrofonen og i i front av musikkvideoen til FreeSols «Role Model», gjort i sort-hvitt med gritty stil. Hold deg gjerne til dette, Justin.

FreeSol ft. Justin Timberlake: «Role Model»

Tags: , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

2 kommentarer på “Videorama!”

  1. Anonym sier:

    Rihannas musikkvideo minner meg om en blanding av Skins og Requiem for a Dream. Altså lite original.

Legg igjen en kommentar