Samsaya med

Samsaya med "Superhero".

Videorama!

Se nye videoer fra Heroes & Zeros med Hanne Hukkelberg, Samsaya, Kings Of Convenience og flere andre i vår gjennomgang av ukens musikkvideoer – denne gangen i helnorsk drakt.

Skrevet av:
Publisert 20:30 2 oktober, 2011

Det regner ute, i alle fall her i Oslo. Desto større grunn til å lene seg tilbake, la nervene ta over styringen og kikke på noen av de viktigste norske musikkvideoene den siste uken.

Vi begynner med Samsaya. Hennes singel «Superhero» føk nylig rett inn på P3s spillelister, og videoen til låten, skutt på iPhone av regissør Hilde Holta-Lysell, er et forsøk på å vise den kreative prosessen fra Sams perspektiv.

Samsaya – «Superhero»:

«Me In You» er hentet fra Kings Of Convenieces 2009-album Declaration Of Dependence, og er således ingen ny låt. Men selve videoen, spilt inn på en særdeles fin dag på et tak over Bergen, kan ses både som en hyllest til byen deres og landet vårt. Vakkert.

Kings Of Convenience -»Me In You»:

http://vimeo.com/29052625

Lillesandsbandet Heroes & Zeros er endelig klare med ny plate. Ghostly Kisses, gruppens tredje langspiller, ble sluppet på fredag, og en no-nonsense-dokumentasjon av studioprosessen da Hanne Hukkelberg lånte stemmen sin til «Wistful Hands» er ute nå.

Heroes & Zeros feat. Hanne Hukkelberg – «Wistful Hands»:

Denne videoen er på kanten. Oslobandet med det suspekte navnet Lydia Laska har tatt i bruk og remikset den godt voksne animasjonsfilmen «Die Abenteuer des Prinzen Achmed» (eller «Prins Achmeds eventyr», streit oversatt), opprinnelig lagd av Lotte Reiniger i 1926. Et snaut århundre seinere har bandet fylt på med møkkete, suggererende rock, og resultatet er betagende.

Lydia Laska – «No Lids»:

Hayseed Dixie er ikke et norsk band. Men det betyr lite: Den amerikanske kvartettens modus operandi – å gjøre bluegrassversjoner av i utgangspunktet langt hardere låter – har truffet så godt her til lands at bandet har spilt en plate på norsk, Sjt Munchs Drikkeklubb Band. Sangen «Dagen Derpå», spilt inn på det eviggrønne Oslo-vannhulllet Elm Street, trenger ingen nærmere forklaring.

Hayseed Dixie – «Dagen derpå»:

Er det en fugl? En performancekunstner? En elektronikaartist med pophjerte av gull? Norske Kong Sverre er trolig alt dette, og mer til. I låten og videoen «Utlandet» spør han seg selv – og oss som hører på – om Det Store Utlandet virkelig er så mye stas som alle vil ha det til.

Kong Sverre – «Utlandet»:

Tags: , , , , , , , ,

Del "Videorama!"
 

2 kommentarer på “Videorama!”

  1. Tobias Engen sier:

    Digg med ny Heroes & Zeros plate. Men Ghostly Kisses er vel den tredje, og ikke den andre plata. De har jo Strange Constellations og Simian Vices… fra før av.

Legg igjen en kommentar