Videopremiere: Mathias Stubø

Helt fersk singel og video fra wunderkinden fra Vestfold. Se, hør og last ned gratis her!

Skrevet av:
Publisert 13:18 27 februar, 2012

Cover til Mathias Stubø.

Det kunne vel knapt ha passet bedre på en dag som denne: Premieren på «Soon a Brighter Day», første singel fra Mathias Stubøs kommende, selvtitulerte tredjealbum. Ledsaget av en forsiktig optimistisk musikkvideo, regissert av Tim Robin Jacobsen, er dette akkurat riktig medisin når vi nå går inn i vinterens siste uke.

«Soon a Brighter Day» er ifølge artisten selv en god representant for sounden på Mathias Stubø, og sånn sett en fin måte å introdusere albumet på. Han er også førnøyd med hvordan videoen til låta endte opp:

- Jeg fikk beskjed om at vi hadde fått inn over hundre kids på audition, men barna som endte opp i videoen hadde x-faktoren vi lette etter. Jeg syns videoen kler låta bra. Det er en deilig, underlig atmosfære i den som jeg liker veldig godt.

Se videoen øverst i saken, og gå hit for å laste ned «Soon a Brighter Day»!

Travelt år

Egentlig skulle man tro at den unge Stubø ville tatt en velfortjent pust i bakken denne våren; 2011 var tross alt året han, under artistnavnet Proviant Audio, først kom med sin kritikerroste debutplate  Real Love Tastes Like This , for så å følge opp med 1979 under eget navn kort tid etter.

Les anmeldelsen av Real Love Tastes Like This her!

Men heller enn å slenge seg ned på lauvbærene, ga Mathias seg i kast med sitt kanskje mest ambisiøse prosjekt til nå: Et selvtitulert dobbeltalbum.

- Jeg laget dette albumet helt uten tanke på hva alle andre vil synes. Da jeg leverte albumet til plateselskapet sa jeg «Take it if you’re feeling it. Leave it if you don’t». Det er en litt vanskeligere plate enn de to forrige, fordi det ikke er noen åpenbare singler eller låter for dansegulvet, sier han.

Likevel var han aldri i tvil om at det var dette albumet han ønsket å lage:

- Da jeg fant ut at jeg ville gjøre en plate nummer tre – nummer to i Mathias Stubø-katalogen – var jeg veldig klar på hvilken retning jeg skulle ta. Mathias Stubø er en drøyere og mer vågal plate enn de to forrige med tanke på form, rytmikk, harmonikk og lydbilde. Jeg utfordrer låtformatet på Part 2 spesielt, som i hovedsak består av ideer og konsepter fremfor tradisjonelle låter.

Les også: Gjesteliste: Mathias Stubø

Mest ærlige til nå

Hvorfor valgte du selvtitulering?

- Det er nok mest fordi jeg føler det er det mest ærlige stykket musikk jeg har gitt ut. Det reflekterer mitt liv, mine opp- og nedturer det siste året. Alle låtene forbinder jeg med et konkret tidspunkt i livet mitt. Dessuten er hele plata delt opp i to deler: Part 1 High Frequency Feelings og Part 2 Soul Touch. Jeg bestemte meg tidlig for at jeg en gang skulle gi ut et selvtitulert album,  og følte at det passet bra å gjøre det nå når jeg gir
ut et slags dobbeltalbum.

Mathias Stubø slippes  16. april. 12. mars kommer en EP med remikser av Jay Scarlett, Ralph Myerz og Leca, samt to originale låter.

Tags: , , , , ,

Del "Videopremiere: Mathias Stubø"

Legg igjen en kommentar