Spill video

Videopremiere: Kaizers Orchestra

Sjå Ane Dahl Torp som desperat mor i den ferske musikkvideoen til «Hjerteknuser»!

Skrevet av:
Publisert 16:15 29 oktober, 2010

Etter at Kaizers storstilte coverkonkurranse fekk sin verdige vinnar denne veka, er det no på tide å ta ein kikk på den rykande ferske videoen til deira eigen versjon av «Hjerteknusar». Låta er fyrste singel frå albumet Violeta,Violeta Volum I, det fyrste i ein planlagt triologi. Videoen introduserer oss for historia som kjem til å gå  som ein blodraud tråd gjennom alle albuma, fortel vokalist Janove Ottesen:

- Violeta, Violeta fortel historia om Violeta og hennar foreldre Kenneth og Beatrice. Då Violeta var 7 år gamal tok faren ho med seg og rømmer vekk frå mora, som i si sorg gret ei bøtte tårer kvart einaste år.

Sju bøtter seinare er Beatrice framleis på leiting etter si bortrøva dotter, og «Hjerteknuser» skildrar lengeselen og fortvilinga ho føler. I videoen møter me Ane Dahl-Torp i rolla som den vodkshottande og pumpeorgelspelande Beatrice. Ottesen seier han er nøgd med arbeidsfordelinga under innspeling.

- Ho tok den verste støyten,  med grining og sjølvpåtenning og alt det der. Me er jo vane med å stå i havgapet og frysa fingrane av oss i dress når me spelar inn video, så for oss var dette ein uvanleg behageleg situasjon.

Ikkje alle element i videoen gjer meining – endå. Ottesen fortel at dei har spelt på delar av historia som ikkje endå er rulla opp.

- Mykje av det du ser er knytt opp mot hendingar som ikkje har funne stad endå. Etter at det fyrste albumet kjem ut 31. januar vil ein forstå meir.


11.11.2011  er det premiere på musikalen «Sonny» på Rogaland Teater, der Kaizers står for musikk og Tore Renberg for manus. Det teatralske bakteppet til Violeta, Violeta er også umiskjenneleg kaizersk, og Ottesen utelukkar ikkje å ta Violeta, Kenneth og Beatrice med seg på scena.

- Me drømmer om at det skal bli eit teaterstykke av det – eller ein film.

Fram til den tid får ein gleda seg til Kaizers Orchestra live i Oslo Spektrum:

- Den 9. april 2011 gjentek historia seg: Me kjem rett frå Tyskland, for å ta over Oslo.

Tags: , ,

Del "Videopremiere: Kaizers Orchestra"
 

33 kommentarer på “Videopremiere: Kaizers Orchestra”

 1. Eivind Enerstvedt sier:

  Sonny har ikke premiere før neste år, så det korrekte vil derfor være om 1 år og noen uker.

 2. kaizer-fan sier:

  vakker låt, vakker video! love it!

 3. K sier:

  kjekke menn, kjekk musikk

 4. Therese *_* sier:

  Kaizers, helt utrolig! Me like!!

 5. pete sier:

  Tøff video!:) Maria Horvei, det heter forøvrig «trilogi» og ikke triologi, hvis jeg ikke tar helt feil.

 6. Jon Arild Aanestad sier:

  Liten rettelse til journalisten, Hjerteknuser er den andre singelen til albumet. Philemon Arthur & the Dung har komt ut for en god stund siden. Sju Bøtter Tårer er nok Beatice og en annen som jeg ikke husker navnet på er ute på youtube som opptak fra live-opptreden også.

 7. Onkel sier:

  Utrolig kjedelig video. Hvorfor er det slik at bare fordi man kan lage et pent lyssatt bilde og herme etter hollywood (les: Tim Burton), så trenger ikke filmen å ha noe innold eller særpreg for å bli likt?

  Effektene er utrolig klisjeslitte. Sangen er emosjonelt pjatt. ærlig talt kaizers; hvor er råheten og brutaliteten? Syns dere er mye bedre enn dette.

  Og hvorfor i all verden begynner dere å diskutere hvordan triologgi staves framfor å diskutere låta og videoen?

  • Tore Undheim sier:

   Sangen og videoen er marvelous og du er like så. Hold kjeft og sett deg ner. Hva skulle norsk musikk gjort uten Kaizers? Du kan åpne kjeften når du har hørt siste del av TRILOGIEN. All tid med venta på ditt smil far. Teater, trippel album og hvem vet, film i vente? LENGE LEVE KAIZRTS

  • Fan sier:

   Må virkelig si meg enig, hva skjedde me råheten. Jeg digger kaizers, og mener at de er det beste norske bandet gjennom tidene. Men må si jeg savner den gamle følelsen jeg fikk før.. Jeg mener de er blitt en smule kommersielle. Det er ganske synd..
   Jeg må si jeg er mer fan av de gamle platene, som «ompa til du dør» osv…

   • Nils sier:

    De to nyeste singlene til Kaizers gir meg assosiasjoner helt tilbake til Kaizers tidlige plater. Jeg forstår at det høres kanskje litt «overprodusert» ut. Men rytmene og intensiteten i musikken minner umiskjennelig om Kaizers. Jeg tror vi har mye spennende i vente fra Kaizers fremover!

   • ND sier:

    det har ikke vært råhet i alle kaizers sager fra før heller.

    ta f.eks
    «Mister Kaizer, hans constanse og meg»
    «Bris»
    «Rullett»
    ingen av dem er heller rå.

    Jeg liker de 2 nye sangene jeg. Veldig spent på albumet.

  • ÅsmundBoy sier:

   Syntest det er bra band viser utvikling jeg, Kaizer fortsetter sikkert i mange år til og tenk da om dem skulle spille samma musikken i 20 år.

 8. Ingvild sier:

  Ååh.,dårlig gjort at det er så lenge til plata! Ble skikkelig nysgjerring på hvordan det går med dem og hva som ligger bak jeg nå. Og sanken og videoen var kjempefine!
  Mer mer!

 9. Tom sier:

  herlig, herlig; HERLIG :-) FOR et deilig stykke musikk

 10. Hun der sier:

  ÅÅååå, sykt kul video! Jeg vil ha rollen som Violeta i teaterstykket! haahahaha, Hun der på 14 eller hva hun så ut som.. Hun blonde i begynnelsen! :) )) HADDE ELSKET DET!

 11. Marcus sier:

  Nydelig! Elsker stemningen og de flotte bildene! Er hekta på sangen – spilles om og om igjen her!!! Fantastisk sang, superstilig video! :D

 12. joffe sier:

  Dette var deilig musikk! om dette blir radioplagen fremover så er det så absolutt noe jeg kan leve med…

 13. SKREKKMERKER sier:

  Hvem er Kaizers? Imorgen legger Kjøtt ut ALLE låtene sine på nettsiden sin!!!

 14. Fan sier:

  Hva heter jenta i filmen? :O fyttikatta så pen!!!

 15. Bjarte sier:

  Her ligger full liste over alle som var med i Hjerteknuser
  http://theon.no/hjerteknuser/

 16. Jon sier:

  Kaizers er det mest overvurderte bandet i Norge. Journalisten som slaktet dem i svenske Aftonbladet hadde rett, men tok ikke hardt nok i. I tillegg til at sounden er uinspirert og stort sett etterligning av andre og bedre artister, så er tekstene deres uvanlig dårlige. Narsissistisk musikk – overflatisk, selvhenførende, og i siste instans helt tom for innhold. Terningkast en.

  • kristoffer sier:

   vet dette er velid ikkeproffesjonelt skrevet av meg, men det er min mening:
   Du har ikke et fjerneste snev av sans for musikk.

 17. Enig, Kristoffer. Kaizers e norgesstolthet

 18. [...] HER finner du mer informasjon om konkurransen. Del:Lik dette:LikeBli den første til å like denne artikkelen. Av mkleive • Stikkord jakten på norsk bistand, konkurranse, Norad 0 [...]

Legg igjen en kommentar