Videodagbok: Moddi debuterer

For to år siden ble Senja-artisten Moddi Ukas Urørt og fikk ros for sitt «musikalske slektskap til islandsk post-rock.» Nå har han inntatt Saga-øya for å spille inn debutalbumet. Hvordan det går kan du følge videodagboka til Moddi! Forrige uke satte en lett forkjøla Pål Moddi Knutsen seg på flyet sammen med band og manager […]

Skrevet av:
Publisert 14:21 9 september, 2009
Moddi er på Island for å spille inn debutalbumet og videoblogge for Lydverket (foto: NRKP3, Kim Erlandsen)

Moddi er på Island for å spille inn debutalbumet og videoblogge for Lydverket (foto: NRKP3, Kim Erlandsen)

For to år siden ble Senja-artisten Moddi Ukas Urørt og fikk ros for sitt «musikalske slektskap til islandsk post-rock.» Nå har han inntatt Saga-øya for å spille inn debutalbumet. Hvordan det går kan du følge videodagboka til Moddi!

Forrige uke satte en lett forkjøla Pål Moddi Knutsen seg på flyet sammen med band og manager med retning Island. I Reykjavik skal han jobbe med ingen ringere enn produsent Valgeir Sigurdsson som tidligere har samarbeidet med Björk, Ane Brun, CocoRosie, Bonnie «Prince» Billy, Kate Nash og Maps.

-  Jeg har ventet lenge på å få lage en skikkelig plate, sier Moddi selv om prosessen han nå er midt oppi. – Det har gått så lang tid at når det først skulle gjøres, etter fem år med opprasking av sanger og historier, så ble det på en nesten litt storslagen måte!  De neste ukene befinner jeg meg på Island sammen med en håndplukket håndfull av Norges mest skranglete musikanter, for å spille inn det som rett og slett blir mitt debutalbum. Vi er en rotete gjeng, men skal prøve å holde deg oppdatert om hva vi egentlig driver med, innimellom spillinga. For spilling blir det – jeg bare håper det høres fint ut til slutt.

Her er Moddis egen statusrapport fra de første dagene på Island:

Selv om Moddi har drevet med musikk en stund nå, var det først i fjor at ballen virkelig begynte å rulle. Han gjorde blant annet en bra figur på Øyafestivalen som resulterte i skryt både fra Lydverket og Pitchfork.

Følg med på nettsidene våre for flere videoblogger fra Moddi på Island. Imens kan du sjekke Lydverket spanderer med Moddi fra mai i år:

Tags: , , , , , , , , , , ,

Del "Videodagbok: Moddi debuterer"
 

4 kommentarer på “Videodagbok: Moddi debuterer”

 1. [...] This post was mentioned on Twitter by Vivi Stenberg. Vivi Stenberg said: Sjekk ut Moddis hjemmevideo: http://bit.ly/42Mls [...]

 2. Mirna sier:

  å! dette her kan man glede seg skikkelig til.

 3. Thomas sier:

  Jeg har sett Moddi live et par ganger, og jeg har EP’en. Dette kan ikke annet enn å bli noe av det fra beste for 2010.

 4. Nicolas sier:

  hehe… lurte på ka du holdt på me for tia. Synd at dokker slutta me paraboles volantes, but keep up the good wørk

  ;)

Legg igjen en kommentar