Montées Erlend Mokkelbost og Anders Tjore på Lydverket. Foto: Thomas Søbstad, NRK Lydverket

Montées Erlend Mokkelbost og Anders Tjore på Lydverket. Foto: Thomas Søbstad, NRK Lydverket

- Vi tenker som én forkvaklet hjerne

Montées Anders Tjore og Erlend Mokkelbost tyr til telepati når de går i studio. Og litt fiking.

Skrevet av:
Publisert 15:08 30 mars, 2011

15. april slippes Montées andre album Rendition Of You ut til et poptørst publikum. Dersom du stiller inn radioen din på P3 fra tid til annen, har du sikkert fått med deg singelen «Faith», og denne uken var bandet på plass på Internasjonalen i Oslo for å fremføre ferske låter fra det kommende albumet under Lydverkets TV-innspilling.

Montées tospente kreative diligence, Anders Tjore og Erlend Mokkelbost, snakket med programleder Asbjørn Slettemark før de gikk på scenen, gjorde de ingenting for å dempe forventningene til Rendition Of You, som de omtaler som «det mest høylytte popalbumet på mange år».

- Det låter høyt og intenst. Det er mye av alt, sier Anders, før Erlend legger til:

- Ganske ektefølt også, denne gangen. Rett og slett en plate vi er kjempestolte av.

Hjertebarnet Montée

Tjore og Mokkelbost er ikke bare dedikerte musikere i sitt eget band - de er også i besittelse av ettertraktede produsentfingre, og har i den siste tiden blant annet jobbet med rapperne Jaa9 og OnklP, og med Rumble In Rhodos sitt kommende album. De forsikrer likevel at Montée ikke står i fare for å bli nedprioritert.

- Det er jo Montée som er hjertebarnet vårt – det vi sover med om natta, og har med oss i hverdagen. Så vi bruker egentlig det meste av vår mentale energi på det. Men heldigvis er vi så kreative for tida at det er tid til mye annet også, sier Erlend.

Telepatisk samarbeid

I kjernen av denne kreativiten står den spesielle kjemien som oppstår mellom Anders og Erlend så snart de går inn i et studio. Gjennom de nesten to årene de brukte på å gjøre ferdig Montées første album, lærte de seg hva som fungerte:

- Det fungerer rett og slett på den måten at én kommer med ideer, og den andre hiver seg over med sine «Ja, men hva om…?». Vi balanserer på en knivsegg – eller en terrorbalanse oss imellom, om du vil. Vi tenker som én forvaklet hjerne isteden for to, forklarer Anders.

Så fininnstilt er denne hjernen, at de to kan gå lange perioder uten å i det hele tatt snakke til hverandre i studio. Litt som telepati?

- Ja, det nærmer seg faktisk telepatisk. Det er et merkelig opplegg, egentlig, sier Erlend.

Kjefting og fiking

At det personlige forholdet må tåle en del slitasje av all tiden de tilbringer sammen, er likevel ikke til å stikke under stol. Og selv om begge insisterer på at de ikke krangler så mye, er det visstnok ganske mye «kjerringkjefting» ute og går.

- Du vet, Anders hører jo mye på jazz, så ofte får jeg høre det for å komme med for cheesy forslag, innrømmer Erlend.

De er for lengst blitt vant med å bli sammenlignet med et gammelt ektepar, men vil gjerne understreke at de har det litt artigere sammen enn danskebåt-ekteparene.

- Alkohol og vold utgår i allefall fra studiosituasjonen, sier Anders.

Erlend modererer:

- Vel, vi har vel hatt innslag av begge deler. Ikke slåsskamp, men litt fiking. Men det går strengt tatt mer i trusler om vold enn noe annet. Jeg truer Anders med å at jeg skal ta han ut i bakgården og slappe han rundt, men jeg prøver å holde meg for god for det.

Se hele intervjuet med Montée, og hør dem spille «Faith» live, på Lydverkets TV-sending – torsdag 21.30, på NRK2!

Tags: ,

Del "- Vi tenker som én forkvaklet hjerne"
 

3 kommentarer på “- Vi tenker som én forkvaklet hjerne”

  1. [...] I går var vi og spilte på Lydverket. Anders og Erlend ga et kjapt innblikk i hvordan Montée fungerer, som et gammelt ekteskap selvfølgelig. Det blir vist torsdag 21.30 på NRK2. Ellers i sendingen kan jeg nevne intervju med Krompen som en godbit du kan glede deg til!  En smakebit av intervjuet til Erlend og Anders kan leses her. [...]

  2. [...] Les om fiking og maktkamp når Montée er i studio [...]

  3. [...] uke var poporkesteret Montée på besøk i Lydverket. De har akkurat sluppet sin andre plate, til toppkarakterer i dagspressen, og de har også fått [...]

Legg igjen en kommentar