Tre av de nominerte til Norges dårligste bandnavn: Tre Små Kinesere, Bercedes Menz og Karpe Diem. Montasje: Kim Erlandsen, NRK P3

Tre av de nominerte til Norges dårligste bandnavn: Tre Små Kinesere, Bercedes Menz og Karpe Diem. Montasje: Kim Erlandsen, NRK P3

- Vi har et ganske kjipt navn

Tross blandede følelser: Magdi fra Karpe Diem, Elgen fra Bercedes Menz og Ulf Risnes fra Tre Små Kinesere håper alle de vinner kåringen av Norges dårligste bandnavn.

Skrevet av:
Publisert 14:11 10 mars, 2011

- Jeg syntes det er… på sin plass. Vi fikk anerkjennelse ved å bli Årets Spellemann nå nettopp, og da syntes jeg vi også skal få tyn for å ha et ganske kjipt bandnavn.

Det er ikke første gang Magdi Ytreeide Abdelmaguid må svare for navnet han og Chirag Patel valgte en skjebnesvanger dag i 2000. Navnet ble foreslått av flere i nominasjonsrunden til Lydverkets kåring av Norges dårligste bandnavn, og juryen ga Karpe Diem en plass blant de åtte verste.

- Oi! Vi er såpass langt framme, det er dritbra, jeg håper vi vinner! Nå er jeg selvfølgelig dritglad i det bandnavnet, det er jo oss. Men det vitner også om at vi startet dette ganske tidlig, vi var 15-16 år og syntes latin var spennende, og «carpe diem» var ordtaket som gjaldt.

Takket være Google

Ideen om å stave navnet med K istedenfor C skal ha kommet på plass etter noen googlesøk.

- Det var ganske mange andre som hadde kalt seg for Carpe Diem, både grupper og partnerreiser og alle mulige slags firmaer. Men hvis du googlet «Karpe Diem» fikk du bare oss.

Magdi syntes ikke egentlig at mednominerte Datarock er så ille, men mener Tre Små Kinesere stiller i samme divisjon som Karpe Diem.

- Rævkjørt av Amerika

Tre Små Kineseres frontmann, Ulf Risnes, er ikke bare glad for oppmerksomheten.

- Dette gjør jo ikke verden til et bedre sted. Lydverket kunne godt ha begynt i andre enden og kåret Norges beste bandnavn. Men når vi først er nominert, kan vi like gjerne vinne.

Først og fremst er det – ikke overraskende – viktig for Risnes å renvaskes for en noe flåsete rasisme-anklage fra jurymedlem Linnea Myhre. Risnes forklarer:

- Tre Små Kinesere er ikke et rasistisk navn. Tvert imot peker det mot en annen verdensdel, mens de fleste i rockebransjen er opptatt av å bli rævkjørt av Amerika.

Bandet fikk forøvrig navnet sitt kort tid etter at kontrabassen var på plass i bandet (om du ikke henger med lenger, kan du lese teksten til den kjente barnesangen, samt en grundig analyse, her).

- Vi har et dritbra navn

På tide å ringe Elgen. Han spiller gitar i en gruppe som har skapt høy temperatur i kommentarfeltet, Oslo-bandet Bercedes Menz.

- Det er forunderlig å bli nominert. Vi har et dritbra navn. Det sier ingenting om musikken, men man skal være rimelig tett om man ikke får noen assosiasjoner som fører til at man husker navnet. Etter hvert kan man jo kvitte seg med de assosiasjonene og fylle tomrommet med bra rock som vi har laget.

For drøyt for Øya

Navnet ble ikke til på et nachspiel, slik juryformann Christer Falck så for seg, men er tvert imot et nøye gjennomtenkt valg, med bandets ønske om noe som skiller seg ut på en festivalplakat som begrunnelse. Men noen er av den oppfatning at Bercedes Menz skiller seg ut litt for mye.

- Vi fikk svært hyggelige meldinger fra Øyafestivalen et år, men kort tid etter kom beskjeden om at det ikke var aktuelt for oss å spille på Øya om vi ikke skiftet navn. Navn som Anal Cunt og Fuck er tydeligvis helt greit, men Bercedes Menz blir for mye.

Oppkalt etter krompens russebuss

Selv om Bercedes Menz kan vise til gjennomtenkt strategi bak navnevalget, er nok navnets opprinnelige utspring så langt unna juryformann Falcks forestilling. En vår på nittitallet var faktisk Bercedes Menz navnet på HKH Kronprins Håkons russebuss. Nå har navnet spolert spillejobber og minst en åpning for platekontrakt, og det er grunn til å spørre Elgen hvorfor de beholder det.

- Nå er Bercedes Menz etablert som varemerke. Vi har Norges beste bandnavn, men vi sikter likevel mot seier i denne kåringen. En pokal er en pokal, og vi er glade for oppmerksomheten.

Takknemmelige dverger

Fra Bergen meldes det om stor glede fra et kollektiv som har spillt i 30 år og endelig fått sin første nominasjon til noe som helst. På sin nettside uttrykker De Musikalske Dvergene sin stolthet over å ha kommet med i finaleheatet slik:

- Vi oppfordrer alle våre venner, og venners venner om å gå inn på Lydverkets websted og stemme oss opp eller ned, alt etter som. Og dersom vi oppnår en hederlig plassering vi skal vi vurdere å endre navn til De Takknemlige Dvergene, selv om det er et navn som ligger farlig tett opp til et amerikansk band vi aldri rakk å se, men gjerne skulle ha snakket med.

I tillegg til bandene over befinner Null$katte$nylterne, The Samuel Jackson Five og PELbO seg i finaleheatet.

Her kan du stemme på Norges dårligste bandnavn!

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Del "- Vi har et ganske kjipt navn"
 

42 kommentarer på “- Vi har et ganske kjipt navn”

 1. Sitteputa sier:

  BM FTW!

 2. Dag sier:

  Skal være enig i at de fleste av navnene på den lista var ganske dårlige, men hva er galt med Datarock og Nullskattesnylterne? Datarock er i min mening et genialt bandnavn (og nei, jeg er ikke fan). Nullskattesnylterne er kanskje ikke de beste, men definitivt ikke av de verste. Skulle heller likt å se hva lydverket-redaksjonen mente var bra bandnavn.

  Samtidig lurer jeg på hva Linnea Myhre har å gjøre i lydverket-redaksjonen. Greit nok at folk syns hun morsom, men jeg hadde fortrukket å bli servert musikknyheter av en redaksjon med en viss tyngde og forståelse for musikk og musikkbransje.

  • nedroj evra sier:

   jeg tror denne testen ikke er ment å være så seriøs som du kanskje vil ha det til. vi får håpe de stiller med et panel tettpakket med musikalsk tyngde når de skal kåre beste bandnavn

  • Billa sier:

   FAIL! Det er jo ikke Lydverketredaksjonen som har valgt bandnavnene. Det er en mannevond jury.
   Mener du virkelig at det hadde vært interressant å lese om hvilke bandnavn Lydverket syntes er aller finest?

   • Dag sier:

    Det er ingen enkel oppgave å plukke ut et bra bandnavn. Det hadde sikkert dere visst også, hvis dere noen gang hadde prøvd dere som musikere. Ikke det at jeg spiller så mye lenger, men det kunne vært en interessant reportasje og noen hadde sikkert hatt nytte av å se det også. Uansett så trenger ikke lydverket useriøse reportasjer og kåringer for å være interessant, så hvis det var nettopp det dette var, så er det bare kjipt.

    Leste i utgangspunktet bare denne artikkelen, men etter å ha lest en link fant jeg også ut at Linnea Myhre ikke er en del av lydverket-redaksjonen. Takk og pris!

    Btw…FAIL!? Er du tretten år eller?

  • RubenLeroy sier:

   Problemet er jo at de ikke heter Nullskattesnylterne. De heter Null$katte$nylterne… Ganske slappe greier.

 3. Tom sier:

  Mener fortsatt at Siss Vik skulle vært nominert…

 4. kalli sier:

  What!? Hvorfor er ikke Plumbo med? Ræva musikk og enda mer ræva navn…

 5. Arve Jorden sier:

  Nok en «i forhold til»-junkie blant NRKs journalister. «I forhold til» betyr «sammenliknet med». Derfor gir konstruksjoner som «er lunken i forhold til oppmerksomheten» og «strategi i forhold til navnevalg» ingen mening. Man er «lunken til» noe, og man har en «strategi for» noe. Det er ikke verre enn det. Skjerpings!

  • nedroj evra sier:

   ja, flott. og til gjeldende journalister kan dere feks si «i sammenheng med»

   • Arve Jorden sier:

    Hvorfor skal man si «i sammenheng med» til «gjeldende journalister»?

    • nedroj evra sier:

     ja, beklager. mangler en komma, evt. kolon. bra sett igjen arve, du er en kløpper til å peke ut grammatiske feil. journalister som bruker «i forhold til» noen ganger for mye, kan ofte bruke «i sammenheng med», ville jeg. ellers ville en omkosntruksjon av eksemplene du viser til vært det beste. «er lunken i sin reaksjon på oppmerksomheten», kunne man feks skrevet. bra jobba arve, du ser det meste. dessuten er det en artikkel her på nrk som gjør det du peker på brennaktuelt. gøy! sjekk det ut!

  • Takk for opplæring. Gremmes. Endret det nå. Jeg gjorde mitt beste.

 6. Åge Røthe sier:

  Mange fæle bandnavn oppnevnt… men de verste er glemt, etter min mening. Hvorfor er ikke «Postgirobygget» og «Bjølsen Valsemølle» med på den eksklusive lista??? Finnes det noe verre?
  Tenker på tida da pønken rulet. Kan noe måle seg med 70 tallets fantastiske bandnavn: «Kåre Kloakk & The Bitter End» eller «Volvat Underground»? Those were the days!!!

 7. Jon sier:

  Kråkesølv, Honningbarna, pony the pirate, donkeyboy … dette er alle gode kandidater som burde få påpekt dette

 8. DaddyRoffe sier:

  De musikalske dvergene har INGENTING her å gjøre! Et kjellerband som aldri øver, men som spiller kultmusikk er fritatt fra slike dusteavsteminger.

  Få heller inn flere fra ræva norsk musikk som Erik&Kriss, Short Cut og ikke minst SWAY!

 9. Historien om Bercedes Menz og Øya er morsom, men ikke sann

  mvh
  Jonas
  Øya

 10. L sier:

  Datarock og Null$kattesnylterne? Dårleg panel!

 11. AF sier:

  Til Jacob Krogvold: Du har skrevet «Null$kattenylterne» istedet for «Null$katte$nylterne» i avstemningsfeltet. Forøvrig et bandnavn som ikke hører hjemme i denne kåringen!

  • sjo sier:

   og du har skrevet istedet for istedenfor istedenfor. og dette forsvaret av null$katte$nylterne begynner jeg å se meg litt lei på. det er mulig dere liker bandet, men et bandnavn med dollartegn som s er ikke et bra bandnavn. forøvrig har jeg alltid likt navnet datarock. PELbO derimot er helt hinsides forjævlig. hater sånne navn

 12. mcGittar sier:

  Til alle tiders dårligste bandavn: John Olav Nilesn & Gjengen! Fryst ned fra 60.tallet?
  Ræva band , ræva musikk.

 13. andeastaraldsen sier:

  for en latterlig avstemning. uviktig og useriøst. dette er i alle fall ikke de dårligste bandnavnene som finnes , dog noen er jo middels, men dem om det

 14. a sier:

  Ingen av disse bandnavnene er så dårlige at de fortjener en stemme, pelbo? hva betyr det? Aldri hørt om.
  Bercedes Menz derimot, et meget velklingende navn for et rockeband.

  Bæsjer på mensen og driter ut harrybil nr. en Mercedes Benz

 15. jo sier:

  hvor er the new wine?

 16. Ingvild sier:

  *Takknemlig
  Ikke takknemmelig
  Dvergene hadde hvert fall fått det rett.

 17. Kiddo sier:

  Hva i granskauen skjedde med the Blacksheeps? Det er jo Norges eneste genuint irriterende bandnavn (jf. 1 sheep, 2 sheep, 4 sheep, many sheep, lots of sheep…. aldri har jeg hørt om sheeps!!!).

  Greit at kidsa er barn, og det hadde kanskje vært vanskelig for Falck å slenge like lite treffsikkert med leppa om dem, men de har hatt et team av lærere, managers og gudene veit rundt seg. Én burde poengtert engelskblemma….

  Ellers er kåringa bare teit. Alle navnene på nominasjonslista virker gjennomtenkt, henviser til kjente uttrykk på en festlig måte, er originale eller har bevist suksess som bandnavn! Da blir det en kåring i smak og behag. Christer Falck er dessuten en ganske patetisk type som tydelig rakker ned på andre BARE for å fremhevde seg selv. Hadde han bare hatt intelligens og kunnskap nok til å komme med bra kritikk (som «du kan jobbe med det og det for å bli flinkere sånn og sånn») fremfor intetsigende kommentarer som «Du er litt FHM-chubby» og liknende. Sorry, har ikke samme smak som en ustelt, ugredd, «har ikke vaska håret på en måned» og «snakker gladlig om egen kukost på TV»-type.

 18. Tyra sier:

  BASH! e lika at folk har meninga, mene, koffer gidd å kår de værste når man får svare på da når man får svare på da når de kåre de bæste: ) og, liksom da gjær jo berre folk lei se, dakar folk!

 19. Eirik sier:

  Hva med Trang Fødsel?
  Ganske ufresht navn…

 20. Olis sier:

  Hvorfor er ikke HOREBANDET nominert???

  De har spilt for fulle hus på Rockefeller de 3 siste årene….

 21. [...] til Øya på grunn av festivalens aversjon mot å skulle putte navnet på festivalplakaten – en påstand Øyafestivalens pressesjef Jonas Prangerød forøvrig tilbakeviser i kommentarfeltet – men navnet har i tillegg skapt trøbbel, både i møte med platselskap og på [...]

Legg igjen en kommentar