Vi gleder oss til 2010!

Med beina såvidt inne i det nye året er det mye å se frem til.  Her får du se hva Lydverket gleder seg til i 2010. Via sms. 2009 er tilbakelagt, og ble en hyggelig avslutning på et tiår vi elsket. Nytt tiår, nytt år, nye mulighet. I går kveld sendte jeg ut en sms, […]

Skrevet av:
Publisert 11:13 1 januar, 2010

2010glede

Med beina såvidt inne i det nye året er det mye å se frem til.  Her får du se hva Lydverket gleder seg til i 2010. Via sms.

2009 er tilbakelagt, og ble en hyggelig avslutning på et tiår vi elsket. Nytt tiår, nytt år, nye mulighet. I går kveld sendte jeg ut en sms, som lød «hva gleder du deg til i 2010? Jeg gleder meg til Big Boi på Øya». Noen svarte. Andre gjorde tydeligvis andre ting. Her er noen av meldingene som kom tikkende inn en gang mellom midnatt og nå:

Ruben Gran

ruben_gran_250-108x61

Jeg gleder meg til å se Social Suidice live. Den unge bergenskvartetten spiller en håndfull konserter i slutten av januar, sannsynligvis omkring samme tid som videoen til deres glimrende ”5th Man On A Dead Man’s Grave” er klar. Både den og de andre låtene de har sluppet på Urørt-siden er en fryd å høre der, men det skulle ikke forundre meg om de gnistrer enda sterkere i konsert. Får hardcorepunkerne med seg koret på scenen når de spiller fantastiske ”Dead People Can’t Speak For Themselves”? Tanken er himmelsk. Jeg gleder meg til alt som har med Social Suicide å gjøre.

8. februar er det nesten ti år siden Sade slapp sitt femte album, mesterverket Lovers Rock. På tross av at den fortsatt metter ved hver lytt, har man hungret etter nytt. Det kom i form av tittelsport fra albumet Soldier of Love like før jul. Sade Adus røst er noe mørkere enn sist, men like smektende og nonchalant, gitarene dramatiske og trommene militante. Detaljrikdommen er like pirrende som sist, refrenget nøkternt medrivende. Klart jeg gleder meg til ny plate. Før den kommer, slipper både Jaga Jazzist, Anne Lene Hägglund, Vampire Weekend og Four Tet plater. Gleder meg til 2010. (via mail)

Rannveig Falkenberg Arell

rannveig_56257j-108x61

Pavement på Øya! Stor fallhøyde; det lover jo ikke spesielt godt at bandet ikke har noen planer om å plukke opp tråden utover gjenforeningsturneen. Men likevel: Pavement på Øya! 
Robyn på Pstereo. ROBYN! Det var et magisk øyeblikk da hun dukket opp på scenen under Röyksopps Øyakonsert i sommer, men nå får vi ENDELIG mulighet til å se totusentallets dronning av elektronisk pop på egenhånd i Norge.

Jacob Krogvold

jacob_20091 

Gleder meg til bølgen av hardcoreband fra midtvesten som tar i bruk Auto-tune, og nytt Haust-album, men jeg drømmer om Replacementsgjenforenig!

Amund Grepperud


amund_20091 
Alle platene som har blitt omtalt som snaaaart, kaaanskje ferdig i en liten evighet. Som for eksempel andreskiva til Avalanches, første nye materiale fra My Bloody Valentine siden 1991 og ferskt fra The Wrens. Jeg satser hardt og sier at alle sammen kommer neste år, og det gleder jeg meg meget til.

- A-ha er historie 3. Desember 2010
- One-Armed Bandit fra Jaga Jazzist (25. januar)
- Yeasayers – Odd Blood i februar og dobbelkonsert i Oslo i mars.
- Metallica & Mastodon på Hove10
-John Olav Nilsen spiller inn sitt nye album i Bangladesh, Marokko, Nepal, Laos, Cayman Island og på Grønland
-Detox
- Høre hva gamlingene har opplevd de siste 20+ åra. Devo slipper første plate siden 1990, Twisted Sister første siden 1987. 

Njål Engesæth

njal_20091

-Them Crooked Vultures live i Norge
-Tom Waits må jo gjøre noe nytt snart…

Del "Vi gleder oss til 2010!"
 

11 kommentarer på “Vi gleder oss til 2010!”

 1. Kåre G sier:

  Soundgarden-reunion!!!

 2. ... sier:

  hvem i all verden har troen på at detox kommer i 2010 da?! kommer sikkert i 2039 det, hvis det noengang kommer

 3. stian Økland sier:

  soundgarden!!!!!!!!

 4. Mm sier:

  Jeg gleder gleder meg til The Strokes sitt nye album

 5. Christer sier:

  Metallica og Mastodon på Hove 2010?? hvor kommer dette fra?

 6. @… & Christer: Da jeg i særdeles godt humør på nyttårsaften sendte mail om hva jeg gleda meg til, tok jeg jaggu med noe av det jeg håper på også. Kryss fingra.

 7. DE sier:

  MGMT sitt nye album – det vansklige andre albumet…

 8. nikc sier:

  john olav pilsen og gjengen spiller inn nytt album, og går skikkelig på trynet. dessverre. på mange måter kan J & Gjengens karriere oppsummeres som The Streets i miniatyr. Geniale musikere som går på de samme smellene og ender opp med å bli ubetydelige.

 9. Kristoffer Luedy sier:

  FUNIN sitt debut album i vår, GODSAKER!!!!!!

 10. Morsmelk sier:

  THE STROKES!!!

 11. Øyvind sier:

  Lett å glede seg til 2010! Se på denne lista over album som kommer i år: http://bestnewmusicof2010.blogspot.com/2009/11/new-albums-expected-in-2010.html

Legg igjen en kommentar