- Medieskapte problemer på Quart

Quartfestivalen er reddet. Festivalsjef Arild Buli og ProSecs talsmann Henning Kristiansen mener hele saken er medieskapt. Blåst opp av media Saken om at Quart var i ferd med å gå konkurs på grunn av pengekrav fra ProSec, er medieskapt og har ingen rot i virkeligheten i følge de to. Saken har blitt blåst opp av […]

Skrevet av:
Publisert 12:58 1 juli, 2009
Foto: Thomas Søbstad, Nrk

Foto: Jacob Krogvold, Nrk

Quartfestivalen er reddet. Festivalsjef Arild Buli og ProSecs talsmann Henning Kristiansen mener hele saken er medieskapt.

Blåst opp av media

Saken om at Quart var i ferd med å gå konkurs på grunn av pengekrav fra ProSec, er medieskapt og har ingen rot i virkeligheten i følge de to. Saken har blitt blåst opp av media og har i følge de to talsmennen oppstått som følge av at et lite punkt i kontrakten var uklart.

- Det var en uklarhet rundt betalingstidspunktet som førte til at denne situasjonen oppstod, forteller talsmann for ProSec Henning Kristiansen.

All uklarhet er nå skøvet til side, Quartfestivalen vil rulle videre som planlagt, og ProSec vil stå for vaktholdet som avtalt.

Kortere ølkøer i dag

Buli og Quart har fått en del kritikk for infrastrukturen, men Buli lovet i dag at snarlige utbedringer er i anmarsj. Han ville imidlertid ikke peke konkret på hva som ville bli utbedret, bortsett fra at de lange køene i ølbodene som oppstod i går skulle være under kontroll fra og med i dag.

Vil ikke svare på økonomiske spørsmål

Det har også vært mange spekulasjoner om Quarts økonomi, men da Buli ble konfrontert med spørsmål om dette, ville han ikke svare.

- Jeg vil ikke svare på flere spørsmål om økonomi mens festivalen er i gang. Det er på tide at vi fokuserer på konsertene og nyter det fine været, så får vi heller ta den økonomiske biten når regnskapet skal gjøres opp, sier festivalsjef Buli.

Sprikende besøkstall

Noen eksakte tall på åpningsdagen med Slash og co. foreligger ikke. Pressesjef i Quart, Merethe LaVerdi, anslår i en kommentar til Lydverket at antall besøkende anslagsvis lå rundt 17.000. Politiet mener imidlertid at antall besøkende lå på omlag 12.000, så tallene spriker.

Lydverkets påtroppende programleder Asbjørn Slettemark,  mener Quart har en original måte å telle antall beøkende på og er usikker på holdbarheten i de offisielle tallene fra Quartstyret:

– Det høres åpenbart ut som at Quartfestivalen har behov for å få et større tall ut i avisen, enn det som er reelt. Man kan i beste fall kalle det for en kreativ telling av billetter.

Les også:

*Terningkast fem til Slash

*Lydverket møtte Slash-fansen

Tags: , , , , ,

Del "- Medieskapte problemer på Quart"
 

3 kommentarer på “- Medieskapte problemer på Quart”

  1. [...] – Medieskapte problemer på Quart [...]

  2. [...] – Medieskapte problemer på Quart [...]

  3. [...] – Medieskapte problemer på Quart [...]

Legg igjen en kommentar