-

Verdig avslutning

Raga Rockers, Enga Krohn & co. avsluttet Øyafestivalen akkurat så solid som forventet. Som et av få band gladkristne småbarnsmødre, øldrita tølpere, Oslo-patrioter, åttitallsnostalgikere og kids født på nittitallet alle kan enes om er bra, er det på sett og vis naturlig at Raga Rockers avslutter Øya 2008. Det er et trygt og forutsigbart valg, […]

Skrevet av:
Publisert 23:06 9 august, 2008

Raga Rockers, Enga

terning43.jpg

Raga Rockers. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Krohn & co. avsluttet Øyafestivalen akkurat så solid som forventet.

Som et av få band gladkristne småbarnsmødre, øldrita tølpere, Oslo-patrioter, åttitallsnostalgikere og kids født på nittitallet alle kan enes om er bra, er det på sett og vis naturlig at Raga Rockers avslutter Øya 2008. Det er et trygt og forutsigbart valg, i tråd med en festivalfilosofi som trolig strekker seg tilbake til antikken, og derfor knapt noen eksplosiv avslutning på årets vakreste Oslo-eventyr (tross et raust pyro-show på scenen).

Michael Krohn har med alderen gått fra å være en farlig frontmann til en elegant, ulastelig antrukket herremann som nøyer seg med et «mange takk» etter de fleste av låtene, og det er betegnende for hvordan bandet turnerer sine nyere låter med nasjonale klassikere alle ved Enga-scenen kjenner som sin egen bukselomme: Elegant, trygt og særdeles stødig, uten at publikum på noen måte tar av før «Noen å hate» mobiliserer til massebevegelse på sletta.

Innen den tid har Raga vist hvorfor de er et band som blir elsket av mange – låter som «Drept kjendis», «Ole og Ali» og «Slakt» kødder man tross alt ikke med – men de har ikke gitt oss noen nye grunner. Når i tillegg siste Øya-konsert ut er såpass rekordkort som denne, blir konklusjonen godkjent, verken mer eller mindre.

Marius Asp

Tags: , , , ,

Del "Verdig avslutning"
 

3 kommentarer på “Verdig avslutning”

 1. Tjommi sier:

  Var det ikke egentlig Sunn O))) som avsluttet Øya i år? De spilte helt til det stengte på lørdag. Komer det annmeldelse av de?

 2. Ole M. Olsen sier:

  En knallkonsert med the Sonics blir altså slakta som «gubbete garasjegufs», mens en slapt og intetsigende pliktløplignende forestilling av Raga Rockers får betegnelsen «verdig avslutning».

  Jeg etterlyser nok en gang bakkekontakt.

  (For ordens skyld: Jeg er stor Raga-fan. Og jeg er tross alt MER enig i denne anmeldelsen enn Sonics-anmeldelsen. Det skulle da også mye til å bli mer UENIG).

 3. [...] vår anmelder Marius Asp så treffende beskrev det i sin anmeldelse av nettopp denne konserten, så er Raga Rockers bandet som passer for både ”gladkristne småbarnsmødre, øldrita [...]

Legg igjen en kommentar