Verdensrommet er vinnere

Verdensrommet er vinnere

De siste ukene har vi kjørt en konkurranse der norske band og artister kunne vinne oppvarmingsjobb for Bear In Heaven i Oslo. Sjekk vinnerbandet her.

Skrevet av:
Publisert 12:43 11 juni, 2012

Lørdag 16. juni skal Bear In Heaven spille opp til dans på klubben Blå i Oslo, og de siste dagene har det strømmet på med musikk fra norske band som ville vinne muligheten til å varme opp for amerikanerne. Etter intens lytting og litt krangling har vi bestemt at de som får oppvarmingsjobben er Verdensrommet fra Skien.

Verdensrommet er fem unge karer som fremdeles går på videregående. Den første medvinden kom i februar i år da bandet ble spurt om å varme opp for Razika i Porsgrunn, og siden har ting gått ganske fort fremover. De fem har blitt booket inn til Urørt-scenen på årets Slottsjell-festival, de har gjort oppvarming for Razika i Bergen, og de har spilt inn debutsingelen sin sammen med Matias Tellez i samme by.

HØR: Verdensrommet med låten «Sidelengs».

01 Sidelengs

Artig nok debuterer faktisk Verdensrommet med den digitale singelen Sidelengs EP i dag, som inneholder låtene «Sidelengs og Nytt», samme dag som de vinner oppvarmingsjobben for Bear In Heaven. Medgang, kalles dette. Med seg på laget har de det lille selskapet Nabovarsel, som holder til i Bergen.

Vetle Gundersen i Verdensrommet er selvsagt fornøyd med progresjonen.

- Det er dritfett! Morsomt at fem videregåendegutter kan fikse så mye på så kort tid. Det begynte egentlig bare som et lite låtskriverprosjekt, hvor vi satt på soverommet og spilte inn på mac-en. Etterhvert skjønte vi at burde gjøre noe med det, og brant en cd med et par låter som vi ga til Matias Tellez da vi traff han på Young Dreams-konsert i Oslo. Vi dro til Bergen i februar og spilte inn med han, og nå skal det slippes på Nabovarsel. Det har gått ganske fort, men altså, om du har et bra produkt, så er det jo ikke vanskelig å ta det steder

Det er kanskje en vanskelig oppgave, men om du skal beskrive musikken til Verdensrommet?

- Det er vel poplåter, lavmælte poplåter som vi gjør på vår måte. Vi hører mye på Beach Boys, The Smiths, Girls, Animal Collective og sånt, så det skinner vel litt igjennom.

Nå skal dere varme opp for Bear In Heaven i Oslo, og så blir det Urørt-scenen på Slottsfjell. Hvordan fortoner en konsert med Verdensrommet seg?

- Vi pleier å stå på scenen, spille en rekke jæla bra låter, og så gå av etter 20-25 minutter.

Hva er planene for resten av 2012?

- Vi skal spille litt rundt omkring, blant annet i Paris nå om fire uker, så flytter vi alle til Bergen for å virkelig satse. Og så vil vi gjerne spille inn noe nytt med Matias Tellez.

Tags: , , , ,

Del "Verdensrommet er vinnere"
 

2 kommentarer på “Verdensrommet er vinnere”

Legg igjen en kommentar