Ingrid Olava på Trænafestivalen FOTO: HENRIK MUNDAL ANDREASSEN

Ingrid Olava på Trænafestivalen FOTO: HENRIK MUNDAL ANDREASSEN

– Verdens beste festival

Ingrid Olava ble stormforelsket i Træna for seks år siden og har besøkt festivalen hvert år siden.

Skrevet av:
Publisert 0:00 8 juli, 2012

– De siste seks årene har Trænafestivalen betydd noe helt spesielt i livet mitt. Syv somre har jeg sunget og spilt, dansa, jobba på kjøkkenet, ledd, grått, hoppa i havet og fått uforglemmelige minner på denne øya.

I dag ga Ingrid Olava sin musikalske gavepakke til Trænafestivalen i anledning tiårsjubileet. I de gamle kirkehellerne på naboøya Sanna fremførte hun i ettermiddag en annerledes konsert, hovedsakelig bestående av coverlåter.

– Vanligvis når jeg holder konserter synger jeg i all hovedsak mine egne sanger, men ikke i dag. Jeg hadde lyst til å feire tiårsjubileet med en kjærlighetserklæring. Det innebærer å synge noen av de fineste sangene jeg vet, sammen med noen av de fineste musikerne jeg vet.

Ingrid Olava fremførte låter av blant annet Beyoncé, Prøysen, Paul Simon, Stina Nordenstam og Kari Bremnes sammen med det hun omtaler som de fineste musikerne hun kjenner: Mattis Myrland (Mattisogjonas/Lucky Four), Wenche Losnegård (Eplemøya/My Voice), Andreas Ulvo (Epletrio) og Ivar Grydeland (Huntsville/Hanne Hukkelberg).

Under konserten fikk publikum utdelt et brev som Ingrid Olava hadde forfattet for å uttrykke sin kjærlighet til festivalen.

– Det skjer noe med oss når vi kommer hit. Vi snakker sammen på en annen måte og blir med åpne. Kanskje er det midnattssola, kanskje er det et skjebnefellesskap vi deler fordi vi er så langt fra resten av verden. Ofte tenker jeg på hvor vakkert of paradoksalt det er at dette fellesskapet blir så tydelig når vi er så isolert i havgapet.

Tags: , , ,

Del "– Verdens beste festival"

Legg igjen en kommentar