Vatikanet tilgir Beatles

Beatles er tilgitt for å ha fordervet oss. Uten at Ringo Starr lar seg imponere.

Skrevet av:
Publisert 11:33 13 april, 2010

Pave Benedict XVl (foto: Scanpix / AP / Gregorio Borgia)

Beatles er endelig tilgitt for å ha fordervet ungdommen. Mens det blåser om en taus Pave, retter Vatikanet igjen fokuset mot de farlige rockemusikerne. Nå svarer Ringo Starr. 

Den katolske kirke fjerner djevelstempelet fra historiens største popgruppe. Mens beatle Ringo ikke kunne brydd seg mindre (se video under).

I 1966 skapte John Lennon furore i det katolske miljøet da han sa at Beatles var mer populære enn Jesus, og at kristendommen var i ferd med å dø ut. For to år siden tilga Vatikanet bandet nesten, og unnskyldte bandet med at det var »skryt fra en engelsk arbeiderklassegutt som slet med å takle den overraskende suksessen».

Total syndsforlatelse
Nå er Pavens folk ennå mildere stemt. Førtifire år etter Lennons berømte Jesus-uttalelse, skriver the Guardian om den siste utgaven av Vatikanets offisielle avis, L’Osservatore Romano. I artikkelen «Sju år som rystet musikken», blir bandet gitt total syndsforlatelse og tilgitt for deres feil.
- Istedenfor å sørge over bandets brudd, kan vi vel heller spørre hva ville popmusikk vært uten Beatles? skriver avisen.

- Rock er anti-religion
Mens Pave Benedict XVI ennå ikke har uttalt seg om de aktuelle overgrepsskandalene som ryster den katolske kirke, har han tidligere ikke hatt noe problem med å uttale seg om pop og rock. I en artikkel fra 1986 skapte den daværende kardinalen sterke reaksjoner da han kalte rock «anti-religionens kjøretøy» – og har blitt sitert på det flere steder siden den gang. Pave Ratzinger skal også ha forsøkt å stoppe Bob Dylan fra å opptre.

På et, for mange, litt pussig tidspunkt for den katolske kirke, går altså nå Pavens eget avisorgan gjennom feilene som Beatles gjorde i sin tid: John Lennon har sagt at Beatles er større enn Jesus, drevet umoral,  hatt en overdreven livsstil,  misbrukt alkohol og narkotika og ikke minst formidlet satanistiske budskap gjennom musikken, skriver L’Osservatore. Men tilgivelsen gis på grunnlag av at:
- De har kanskje ikke vært det beste eksempelet for ungdommen, men de var heller ikke det verste.

Dessuten ser katolikkavisa nå Beatles også som sine allierte:
- Førti år senere forbløffer Beatles fremdeles med sin originalitet, og de er en trøst mot musikkindustriens kontinuerlige overfall på musikkelskere.

I et intervju med CNN lagt ut på nyhetsbyråets nettsider i dag, sier Ringo at han ikke kunne brydd seg mindre om å bli tilgitt:
- Jeg tror Vatikanet har viktigere ting å snakke om enn Beatles.

Etter sin Jesus-uttalelse i 1966 måtte Lennon si unnskyld, se unnskyldninger i svart-hvitt her og her.

Se hele intervjuet med Ringo Starr her:

Tags: , , , , ,

Del "Vatikanet tilgir Beatles"
 

4 kommentarer på “Vatikanet tilgir Beatles”

 1. John sier:

  Nå må Vatikanet med paven i spissen snart slutte å opptre som et slags moralsk verdenspoliti!
  Vi lever i 2010!
  Forøvrig er kirkens menn minst like kapialistiske som sin sidemann.
  «Gudene vet» hvor mye penger Vatikanet har syltet ned i sveitsiske bankkonti.

 2. Ingvar sier:

  Beatles, Doors, Beach Boys, Rolling Stones osv. var/er alle satanister (og besatt av onde ånder), det er derfor deres musikk er så mye bedre enn gospelmusikk og salmer.
  Det er ikke bare felen som er djevelens instrument, gitaren er det også.

  At Vatikanet tilgir Beatles bekrefter min mistanke om at den katolske kirken ikke er den sanne kristendom. Det er kristendom blandet med bl.a. hendenskap og satanisme.
  At helgener tilbedes er kanskje det klareste beviset på det.

 3. Titen Tei sier:

  Jeg ler av vatikanet.

 4. Imagine sier:

  Lennon synger så vakkert om en verden uten himmel og helvete.

Legg igjen en kommentar