Varm opp til vår tids største stemme

På søndag kommer Antony and the Johnsons til Oslo for å holde konsert på Norges mest kjente tak.

Skrevet av:
Publisert 12:12 7 august, 2009
Romvesnet lander på Operaen

Romvesnet lander på Operaen

På søndag kommer Antony and the Johnsons til Oslo for å holde konsert på Norges mest kjente tak. Lydverket har samlet intervjuer, anmeldelser og annen info.

Antony Hegarty er opprinnelig fra Sussex i England, men vil for alltid bli forbundet med subkultur-mekka’et New York City, som han gjorde til sitt hjem for snart 20 år siden. I skitne bakgater blandt transvestitter og kabareer fant Antony seg selv, for så å bli funnet av Lou Reed. Antony sitt debutalbumet  (2000) møtte sitt publikum i undergrunnen, mens andrealbumet I Am A Bird Now (2005) sente Antony ut til folket.

THE CRYING LIGHT

I fjor slapp Antony and the Johnsons sitt tredje album The Crying Light. Lydverket møtte mannen i Oslo for å snakke om nettopp det.

Lydverkets positive anmeldelse av plata kan du også lese  her.

STEMMEN

Antony er jo først og fremst kjent på grunn av den utenomjordiske stemmen. Lydverket snakket også med han, Beirut og Grace Jones om hvordan de fant og lærte å stole på sin stemme.

OPERATAKET

Det er i regi av Oslo Jazzfestival at mannen med den magiske stemmen kommer til Operataket. Bandet får kyndig forsterkninger av Operaorkesteret. Kapasiteten er på 8500 mennesker, og billettene er snart utsolgt, men da konserten er utendørs er det kanskje håp. Hva med en svær badering ute på vannet i Bjørvika? Har fetteren til Tore en båt? Arranger gjerne ekskursjoner og kom med tips om hvordan man best sikrer seg denne opplevelsen gratis under her på bloggen.

Antony and the Johnsons opptrådte på samme måte med Danmarks Radios Underholdnings Orkester i forrige uke. Gaffas anmeldelse av den kvelden kan du lese her.

Nylig slapp Antony den nye singelen Aeon, hvor b-siden var coverversjonen av Beyoncés «Crazy In Love», som lenge har vært en livefavoritt. Her ser du hvorfor.

Musikknettstedet Pitchfork har også skrevet en lengre artikkel om Antony Hegarty med mange gode kilder. Den er kanskje den eneste du noen sinne trenger å lese, om du virkelig vil vite hvilken planet som skapte dette romvesenet.

God helg.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Varm opp til vår tids største stemme"
 

5 kommentarer på “Varm opp til vår tids største stemme”

 1. Einar sier:

  Nå trodde jeg at man kunne vinne support-jobb for Antony & The Johnsons, jeg… nedtur!

 2. Anonym sier:

  Skal vi tipse om hvordan vi kan se NRK TV uten å betale lisens også? Dette var da en usmakelig oppfordring NRK?

 3. John Kjensberg sier:

  Joda, denne karen har en praktfull stemme, men det er og alt!
  At det kommer fra av denne siden at han har en ‘utenomjordisk stemme’ kan jeg også være enig i! Han har sikkert en lysende fremtid i bransjen….

 4. Christian Scharning sier:

  Nå reklamerte Jazzfestivalen med at de nesten var utsolgte, og derfor var oppfordringen til å padle på en badering ut i Bjørvika ment for de som ikke fikk kjøpt noen billett. Uproblematisk mener nå jeg, at enda fler fikk se Antony and the Johnsons.
  NRK TV kan du fint se gratis på nett (foreløpig) uten å betale. Skal du ha en tv må du derimot betale lisens. Samme med konserten på Operataket: Skal du på taket må du betale, men gidder du å padle i gummibåt ut i Bjørvika som tross alt er allemannseie, så får du opplevelsen gratis.

 5. [...] Sjekk flere av Lydverkets saker om Antony and the Johnsons. [...]

Legg igjen en kommentar