Lydverket Spanderer: Okkervil River

Lydverket gir deg en blodfersk låt fra Okkervil Rivers kommende album The Stand Ins. Men hvorfor synes frontfigur Will Sheff at Varg Vikernes, Greven, er en idiot? Og hvorfor i huleste har Sheff nilest norrøne sagaer?Sagaen går nemlig som følger: Will, som er skribent i tillegg til musikken, fikk i oppdrag å skrive en artikkel […]

Skrevet av:
Publisert 14:33 7 august, 2008

Lydverket gir deg en blodfersk låt fra Okkervil Rivers kommende album The Stand Ins. Men hvorfor synes frontfigur Will Sheff at Varg Vikernes, Greven, er en idiot? Og hvorfor i huleste har Sheff nilest norrøne sagaer?Sagaen går nemlig som følger: Will, som er skribent i tillegg til musikken, fikk i oppdrag å skrive en artikkel basert på et glemt språk. Will Sheff valgte seg det norrøne språket, og leste sagalitteratur til han nesten ble blå (kongeblå).Men så tenkte Will at han heller ville ha en historie fra virkeligheten. Valget falt på Norge, og et ønske om å dokumentere hva som skjedde i svartmetallmiljøet her tidlig på 90-tallet. Will fant altså en fersk saga fra Norge med Varg Vikernes og drapet på Øystein Aarseth, kirkebranner, Euronymous, Burzum og Mayhem som noen av ingredientsene.

Will Sheff: – The guy [Varg Vikernes] is an idiot
idiot

- Å kalle ham en psykopat er flatterende, han var jo egentlig bare en dum unge.
kalle psykopat er flatterende

- Svartmetallerne fortjener nesten ikke å bli integrert i sagaene, så det blir som en mørk og pervers versjon av en saga.
fortjener egentlig ikke

Okkervil River spiller på Sjøsiden i kveld under årets Øyafestival kl. 16:35. Sjekk innom nettsidene våre for anmeldelse av konserten!

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Lydverket Spanderer: Okkervil River"
 

3 kommentarer på “Lydverket Spanderer: Okkervil River”

  1. åssi sier:

    Hadde vært gøy å vite hvor opptaket med låten ble gjort – for det så ikke ut som Øyafestivalen

  2. Vi fikk med oss Okkervil River til Oslo Mekaniske Verksted, som huser utstillingen «En vegg av lyd» som er et samarbeid med festivaldesigner Are Kleivan, Øyafestivalen og The American Poster Institute. Utstillingen er gratis, også for de uten festivalpass. yeah!

  3. Nnana sier:

    For en dust!!!!! Varg Vikernes er best!!! Også er han utrolig pen!!!!!

Legg igjen en kommentar