Vårens siste sending.

Om Green Day, Mew og festivalsommeren

Skrevet av:
Publisert 18:25 13 mai, 2009


Våren har blitt lansert for lenge siden, om ikke lenge bekrefter vi at sommeren er her og Lydverket skuer lengtende mot festivallivet. I kveldens sending, som er vårens siste,  får du noen gode tips i den retning. Vi har også møtt et av verdens største og triveligste band: Green Day, som deler av sine tanker og personlige erfaringer om turneliv, relgion og soveposetyverier. Mew har brykt mye tid i kostbare omgivelser under innspilling av sitt kommende album. Skaper de sitt mesterverk?

Etter å ha solgt 65 mill plater er Green Day et av verdens største rockeband. I kveldens Lydverket forteller trioen om tilværelsen som tenåringspunkband som turnerte okkuperte hus i USA og Europa på tidlig 90-tall. I tillegg får vi vite hvilken ”samfunnsfiende” som får gjennomgå på deres nye album, 21st Century Breakdown, som slippes denne uken.

Når et band jakter på å lage ”mesterverk”, er det kanskje ikke så rart at det tar tid mellom utgivelser. Fire år har gått siden danske Mew slapp And the Glass-Handed Kite, og fortsatt lar nytt album vente på seg. Lydverket fikk likevel slippe inn i det aller helligste, da bandet var i New York og jobbet i Electric Lady’s Studios.

Det er Lydverkets siste sending på TV for i vår, men redaksjonen går ikke i dvale. I stedet skal vi løpe rundt på festivaler for å møte artister, rapportere på nettsiden vår og anmelde konserter. Vi er allerede i festivalmodus, og Ingerid Stenvold har invitert Ruben Gran og Siri Narverud Moen fra Lydverket på P3 for å gi deg tips om hvilke artister du må få med deg hvis du retter blikket litt nedenfor de mest åpenbare headlinerne.

Nykommeren Moddi får æren av å avslutte Lydverket-sesongen på TV når han spanderer en låt fra fjæresteinene på Huk i Oslo.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Vårens siste sending."
 

10 kommentarer på “Vårens siste sending.”

 1. Adrian sier:

  Greit, jeg forstår fullt og helt svenske artister. Men danske? No way.

  kartoffelmos»

 2. Yostein sier:

  Men for helvete da – det heter da «Santogold» og ikke «Santigold»?!?!

 3. Rulla sier:

  @ Yostein. Nei, ikke nå lenger.

 4. Yostein sier:

  Hvorfor ikke? Jeg har ikke fått noe memo på dette? Hjeelp!

 5. Christian Scharning sier:

  Santogold måtte bytte navn til Santigold, da en pussig dude mente han hadde rettighetene til navnet. Hør herlig låt om tema på Youtube her:
  http://www.youtube.com/watch?v=LVNCWngVXCM&eurl=http%3A%2F%2Fpiecesofflair.blogspot.com%2F2009%2F03%2Fi-am-real-santo-gold.html&feature=player_embedded
  Bizzaro greier!

 6. Ed sier:

  Frk Stenvold burde gjort noe annet. Musikkviter er hun ikke…

 7. Gnr sier:

  @Ed. Hva i all verden får deg til å hevde noe sånt? Du burde gjort noe annet. Kommentarflink er du ikke.

 8. Yostein sier:

  Aha, tusen takk Christian – ikke fått med meg!

 9. [...] er de også klare for et fremstøt i USA med en serie høyprofilerte oppvarmingsjobbber for Green Day i sommer, med blant annet to kvelder i Madison Square Garden i New York. Men før det har du [...]

Legg igjen en kommentar