Valg 09: Sint av gangsterrap

Valg 09: Vi sjekker hva Torbjørn Røe Isaksen har i platehylla.

Skrevet av:
Publisert 9:00 21 august, 2009
Torbjørn Røe Isaksen (foto: NRK)

Torbjørn Røe Isaksen (foto: NRK)

Høyres Torbjørn Røe Isaksen hisser seg opp med hiphop – og koser seg mest med tittelsporet til «Dawson’s Creek». Kan han skilte med noe mer anerkjent?

Valgkampen er i gang – og politikerne lokker oss med valgflesk i hytt og vær. Men glem de andre medienes intetsigende hjemme hos-reportasjer og portrettintervjuer. P3s musikkjournalister tror nemlig at det er musikksmaken som avslører mest. Derfor har vi starter vår egen politikerutspørring. Først ut: Høyres midtsidemann Torbjørn Røe Isaksen.

- Det det går aller mest av i valgkampen er gangsterrap fra 90-tallet.  Harde produksjoner av Dr. Dre, NWA og så videre gjør meg sur – og siden jeg ikke kan «poppe en cap in noens ass», kjører jeg på i debatt i steden, avslører Røe Isaksen.

Fra sinna hiphop til søt guilty pleasure
La deg dog ikke lure. Det går ikke bare i ekstremliberalistisk rap hjemme hos Isaksen. Hans dypeste musikalske hemmelighet er langt rundere i kantene og et par hakk mindre provoserende enn »Fuck the police».

- Når ingen andre kan høre, og jeg skal kose meg helt aleine, hører jeg helst Paula Coles «I Don’t Want To Wait» fra Dawson’s Creek. Det er ikke bare litt flaut, det er veldig flaut, hehehehe.

- Men jeg tror jeg foretrekker Junior Boys, jeg. Jeg fikk den siste plata deres til bursdagen min, og fikk dem anbefalt av en kamerat som ELSKER dem. Junior Boys er vakkert og kjølig. Jeg prøver å orientere meg mest mulig i skjæringspunktet mellom elektronika og pop – og elsker å oppdage ny musikk. Junior Boys, Cut Copy.. - i det farvannet der  finner du meg om dagen! sier Høyre-wonderboy Torbjørn.

Torbjørn velger seg Junior Boys’ Parallell Lines: Parallell Lines (kutt)

Neste ut i Lydverkets politikerutspørring: kan Arbeiderpartiets Hadia Tadjik måle seg mot Tobbens smartness-elektronika? Og hva velger de andre kandidatene seg? Er Rødt fylt av kampsanger på vinyl fra 70-tallet, og svinger FrPs talsmann seg til danseband?  Få svar her.

Tags: , , , , , ,

Del "Valg 09: Sint av gangsterrap"
 

1 kommentar på “Valg 09: Sint av gangsterrap”

  1. «Us blacks are to fucking broke to be republican»
    Ice Cube

Legg igjen en kommentar