La Roux på Øya. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

La Roux på Øya. (Foto: Tom Øverlie, NRK P3)

La Roux - Sjøsiden, Øyafestivalen

Uten fyr og flamme

Tann-, preg- og fargeløst: En bronkittplaget Elly Jackson sleit med det meste på Øya.

Skrevet av:
Publisert 23:16 13 august, 2010

Det var lett å få litt vondt av Elly Jackson, eller La Roux, på scenen på Øya fredag kveld. Ikke bare ser hun bokstavelig talt falmet ut – det vanligvis flammene røde håret har blitt musebrunt, og popstjerna sliter på flere felter. Stemmen er nasal, sliten og rusten – hun treffer sjelden tonene, og drukes i begredelig skrudd lyd store deler av det drøyt halvtimes lange settet.

Hun har visstnok hatt bronkitt nylig – og jada, det kan funke som en forklaring på den stusselige seansen. Noen unnskyldning er det imidlertid ikke; når man har laget et så deilig popmonster av en plate som La Roux gjorde i fjor bør man i det minste klare å avlevere en liten skygge av storheten når materialet skal fremføres live.

Perlene «In It For The Kill» og «Bulletproof» gjør seg nesten av seg selv, rett og slett fordi de er fantastiske låter som publikum elsker. Men heller ikke her kommer La Roux seg problemfritt gjennom. Hun blir nødt til å overlate store deler av synginga til det mer enn villige publikummet, som tydeligvis er store fans. Gjennom hele konserten klappes og hyles det nemlig relativt ukritisk. Hadde det vært i støttende form til den haltende sangerinnen hadde det vært mer forståelig – for som sagt, det er lett å få vondt av skyggen på scenen.At folk blir på Sjøsiden i stedet for å løpe bort til John Olav Nilsen & Gjengens femmerkonsert noen hundremeter unna er imidlertid et mysterium.

Coverversjonen av Rolling Stones’ «Under My Thumb» har utvilsomt noe for seg, og kunne kanskje vært fin på en god dag. Men denne dagen går alt på tverke for den ellers fyrrige dama.

Tags: , , ,

Del "Uten fyr og flamme"
 

10 kommentarer på “Uten fyr og flamme”

 1. Mikael sier:

  wow.. kunne ikke hvert mer uenig!! Møtte opp med lave forventninger som ble snudd til ekstatisk lykkerus umiddelbart :) Mulig jeg var for full til å høre alle sure tonene du hørte Trine :P For min del var det hvertfall FYR OG FLAMME :)

 2. I fyr og flamme sier:

  Tror ikke vi var på samme konsert Trine! Akkurat som Mikael møtte jeg opp med forholdsvis lave forventninger, men ble positivt overasket med en gang:D Dette var rett og slett en utrolig bra konsert! (Dagbladets anmelder trillet terningen til fem, noe som etter min mening her helt korekt:))

 3. Fel sier:

  Hvor var du hen’a? Synes denne konserten var råbra, bare veldig kort. Jeg hadde gitt den en firer, om jeg absolutt må være kritisk. Men en toer? Lady, have you ever been to a bad consert before? Jeg har hørt utrolig mye verre live og det av artister som ikke har kunnet skylde på sykdom i forkant. Jeg er ikke en die hard fan, men jeg gikk ikke skuffet derfra.

 4. rune sier:

  Sett TA på saken! Da blir det slakt. Og ikke halal, for å si det slik….

 5. pe sier:

  Enig med anmelderen. Helt forferdelig stemme, stemningen hos publikum var kanskje god, men selve konserten var ufattelig døll.

 6. Petter sier:

  Faktisk enig med anmelder, skikkelig kjip konsert

 7. anmelder kan ikke ha vært på samme konsert. eneste minus var at den var for kort derfor er en firer ganske greit. makan til kjip anmelder skal man lete lenge etter, hadde aldri turt å bedt henne til vorspiel der ikke hun hadde bestemt musikken…

 8. Halvor G sier:

  Nå var du fryktelig streng Trine!

 9. frida sier:

  tro meg… jeg løp bort til John Olav Nilsen og gjengen…

 10. Hurra sier:

  Hva!?? Ingen orgier???

Legg igjen en kommentar