The Knife. Foto: Promo

The Knife. Foto: Promo

Uka i musikk

The Strokes, Eminem og The Knife er tilbake i studio, mens Warren G pusher penispiller: Vi tar et sveip over de mest oppløftende musikknyhetene fra den siste tida.

Skrevet av:
Publisert 14:11 27 april, 2011

Var du fornøyd med The Strokes sitt comeback-album Angles? Var du ikke fornøyd? Om du vil tolke det som godt nytt eller ikke er opp til deg, men bassist Nikolai Fraiture har i alle fall gjort det kjent på Twitter at bandet er tilbake i studio for å jobbe med noen nye ideer. Om dette kommer til å resultere i et nytt album i nær framtid, vites fremdeles ikke.

2010s mestselgende artist, Eminem, har også vært i studio. Denne gangen har han slått seg sammen med sin tidligere samarbeidspartner Royce Da 5’9″. I 1999 bidrog han på Eminems The Slim Shady LP, og de to ga senere ut en singel under navnet Bad Meets Evil. Feiden Royce i sin tid hadde med Eminems D12 er tydeligvis lagt på hylla, og en fremdeles utitulert EP skal være ute 14. juni. Royces Slaughterhouse er for øvrit blitt signert på Shady Records, og låta «F5 (Furiously Dangerous)» hører du under – med Ludacris, for soundtracket til den femte filmen i Fast And Furious-serien.

Amerikanske selskaper har bydd over seg selv for å få kloa i rapkollektivet Odd Future den siste tida – uten suksess. Nå er det klart at den Hove-aktuelle gruppa har gjort en avtale med RED, et plateselskap underlagt Sony. RED har for det meste arbeidet med å distribuere plater fra mindre selskaper, og så også med Odd Future: Tyler The Creator & co kommer til å danne, og ha kontroll over,  sitt eget Odd Future-selskap. Likevel – med et stort selskap i ryggen, blir det spennende å se hvordan dette utvikler seg.

Weird Al Yancovic er tilbake. 21. juni kommer albumet Alpocalypse - vi gjentar: Alpocalypse – hvor han blant annet parodierer Lady Gaga. Hvem så den komme? Yancovic hevdet først at Gagas management hindret ham i å ta med sin versjon av «Born This Way» på albumet, men nå har Mother Monster selv visstnok gitt grønt lys. Uansett, her er den: «Perform This Way»:

Dersom du ikke har latt deg tilfredsstille av operaprosjekter og Karin Dreijers Fever Ray, er det nå lys i enden av tunnelen: The Knife kommer neste år med sitt første ordentlige studioalbum siden Silent Shout fra 2006. Beskjeden kom via deres hjemmesider, sammen med en oppfordring om å engasjere seg i kampen mot diskrimineringen av Europas romfolk. Ikke mye info, med andre ord – men vi tar det vi får.

Warren G engasjerer seg på sin side i en annen kamp – den mot mannlig erektil dysfunksjon. I en ny reklamefilm, som du kan se her, promoterer han i avslept stil piller mot ereksjonsproblemer. Ifølge TMZ har ikke Warren selv gått med på at filmen skal vises på TV, men setningen «As you can see, I’ve taken my Affirm XL and now I’ve gotta regulate» , taler for seg.

Justin Vernon har hatt hendene fulle med Kanye West en stund nå (ikke legg mer i det ordspillet enn nødvendig), men heldigvis har han ikke glemt alle dem som venter på en oppfølger til hans fantastiske debutalbum For Emma, Forever Ago. 21. juni kommer Bon Iver, Bon Iver, spilt inn i løpet av de siste tre årene. Hør 50 sekunder av hva du har i vente under.

Tags: , , , , , ,

Del "Uka i musikk"

Legg igjen en kommentar