Tropisk kulturkannibalisme på P3

Lydverket P3 tiner deg opp med en radiodokumentar om og med brasiliansk musikk klokka åtte. Brasil er verdens største kulturelle smeltedigel. Hva er det da som er brasiliansk? Å beskrive Brasils nasjonale identitet og bestemme hva som er autentisk er ikke så rent enkelt i et samfunn der det eneste karakteristiske er ”mestiço” – portugisisk […]

Skrevet av:
Publisert 15:56 21 desember, 2009

brasiltrippel

Lydverket P3 tiner deg opp med en radiodokumentar om og med brasiliansk musikk klokka åtte.

Brasil er verdens største kulturelle smeltedigel. Hva er det da som er brasiliansk?

Å beskrive Brasils nasjonale identitet og bestemme hva som er autentisk er ikke så rent enkelt i et samfunn der det eneste karakteristiske er ”mestiço” – portugisisk for ”blandingskultur”. 

audun-og-henning1

Henning Severud (til venstre) og Audun Stokke Hole tar deg med på en kaotisk ferd fra Rio de Janeiro via São Paulo til Recife, gjennom fire forskjellige musikalske epoker og motkulturelle bevegelser.

Med utgangspunkt i poeten og modernisten Oswald de Andrades begrep ”kulturkannibalisme”, drar de linjer fra 1960-tallet til dagens globale informasjonssamfunn. Stikkord: Tropicália-bevegelsen, São Paulos postpunk-scene, Recifes Mangue Beat og Rio de Janeiros Baile Funk (Funk Carioca).

Tags: , , , ,

Del "Tropisk kulturkannibalisme på P3"

Legg igjen en kommentar