Tre døde på skotsk festival
En overdose og to bussrelaterte dødsfall preger RockNess.
Nå advarer politiet om Benzo Fury, et «lovlig» dop som forårsaket en overdose på den skotske festivalen RockNess.
En nittenåring kollapset lørdag kveld, antageligvis grunnet inntak av det narkotiske stoffet. Han ble fraktet til Raigmore Hospital, men unggutten responderte ikke på sykehusets behandling, melder BBC.
Politiet meldte også at to menn døde i en bussulykke. Busstransporten skulle frakte passasjerene til festivalen. En passasjer og sjåføren døde i ulykken. 14 personer ble skadet.
RockNess trekker omtrent 35. 000 folk i løpet de tre dagene musikkfestivalen pågår. Headlinere i år var Ed Sheeran, Deadmau5 og Biffy Clyro. RockNess har blitt arrangert hvert år siden 2006.
Northern Constabulary har også meldt at to andre personer, en 19 år gammel kvinne og 20 år gammel mann, fikk vellykket medisinsk behandling etter å ha brukt det samme såkalte «lovlige» dopet.
- Det er indikasjoner på at mannen har brukt narkotika, men vi får fullt innsyn etter obduksjonen for å fastslå dødsårsaken, sier politiets talsmann.
Northern Constabulary legger til at politiet og arrangørene har minimert bruken av dop som blir konsumert på festivalen gjennom bruk av narkotikahunder og frivillige. Politiet har tidligere advart at Bezo Fury er svært farlig, særlig hvis de spises med andre stoffer.
I tillegg har skotske Crime and Drug Enforcement Agency sendt ut en advarsel om en rosa ecstasypille som har funnet veien til gatene.
- Folk tror kanskje at såkalt «lovlig dop» er trygt fordi de ikke er klassifisert som ulovlig stoff. Men sannheten er at det ekstremt farlig, sier Stevie Mackay, eventarrangør for RockNess.
Han formaner også folk som bestitter Benzo Fury-pillene om å levere inn tablettene.
Jim King, sjefshode for RockNess advarer også om pillene: – «Legal highs» er ikke trygt, og ingen bør nærme seg disse farlige stoffene. Festivaldeltakere bør ta hensyn til rådene gitt til dem av helsepersonell og politi.
Tags: Benzo Fury, Festival, RockNess, skottland