Tokyo i Penzance

I september kommer Tommy Tokyo & Starving for my Gravy med plata Smear Your Smiles Back On, men første smakebit, «Derail & Demise», er allerede lista på P3. I disse dager fullføres miksingen av plata i den lille kystbyen Penzance i Syd-England, og Lydverket har fått komme på besøk. Tommy Tokyo kom i fjor med […]

Skrevet av:
Publisert 12:00 29 mai, 2008

Tommy Tokyo holder på å mikse ny skive i England. Foto: NRK

I september kommer Tommy Tokyo & Starving for my Gravy med plata Smear Your Smiles Back On, men første smakebit, «Derail & Demise», er allerede lista på P3. I disse dager fullføres miksingen av plata i den lille kystbyen Penzance i Syd-England, og Lydverket har fått komme på besøk.

Tommy Tokyo kom i fjor med plata «Octopusdrunk & Arms To Prove It», som delvis var spilt inn heime på hans egne kjøkken. Det var en utgivelse om nesten ikkje fikk oppmerksomhet. Men den plata, sammen med et rykte som et av Norges beste liveband, gjorde at det som no heiter Tommy Tokyo & Starving for my Gravy, fanga oppmerksomheten til fleire store plateselskap. Til slutt gikk Warner av med seieren, og på nyåret starta innspillingen av den nye plata.

Innspillingen av plata skjedde i Halden, men når Tommy skulle finne en til å mikse plata, falt valget på Dare Mason og The V.I.P. Lounge Recording Studio i Penzance. Penzance kan best beskrives en trivelig liten kystby med murhus og et schizofrent vær. Mason har tidligere jobbet med blant andre XTC og The Church. I skrivende stund, befinner Tommy og Knut Øyvind Olsen fra Starving for my Gravy i Penzance for å gjøre ferdig miksingen sammen med Mason. Lydverket har vært på besøk denne uka, og fikk høre noen fleire smakebiter. Antageligvis har vi her å gjøre med en av dennes høstens mest sammensatte og spennende utgivelser, uansett sjanger. Og det sier eg også delvis fordi musikkanmelderne kommer til å få problemer med å sjangerfeste denne plata. Til høsten får du ser meir av Tommy Tokyo & Starving for my Gravy både på Lydverket og i platehylle, men i sommer kan du også se dem på Hove-festivalen, Lost Weekend og Øya-festivalen.

Tags: ,

Del "Tokyo i Penzance"
 

2 kommentarer på “Tokyo i Penzance”

  1. Sigrid sier:

    Wohoo! Detta gleder jeg meg til å se.

  2. Ole sier:

    Et av de bedre post-Talking Heads banda rundt!

    gler mæ til Øya jeg!

Legg igjen en kommentar