To tårn – mange plater

Dagen da himmelen falt i hodet på amerikanerne ble også artistene påvirket. Terrorangrepet som satte starten for vår nye verdensorden sendte selvsagt også flodbølger langt inn i musikkbransjen. Vi har samlet et knippe artister som fikk føle 11.september-problematikken på kroppen. Slayer – God Hates Us All Det var store forventninger til Slayers 11(!) album og reklamekampanjen […]

Skrevet av:
Publisert 15:52 11 september, 2009

twin-towers

Dagen da himmelen falt i hodet på amerikanerne ble også artistene påvirket.

Terrorangrepet som satte starten for vår nye verdensorden sendte selvsagt også flodbølger langt inn i musikkbransjen. Vi har samlet et knippe artister som fikk føle 11.september-problematikken på kroppen.

Slayer – God Hates Us All
god-hates-us-all
Det var store forventninger til Slayers 11(!) album og reklamekampanjen dekket hele New York med enorme plakater. Da katastrofen var et faktum og røyken steg opp fra ruinene av Lower Manhattan har overlevende fortalt at de ble stående å se opp på svære billboards med påskriften ”God Hates Us All”. Noe som av traumatiserte mennesker også brukes som bevis på at Satan satte i gang 11. september.

Dream Theater – Metropolis 2000: Scenes from New York
 dream-theater1
Prog-metallerne i Dream Theater hadde opprinnelig et omslag med et brennende eple hvor World Trade Center sto i flammer på albumomslaget til sin triple konsert-DVD Metropolis 2000: Scenes from New York, som ble sluppet 11.september 2001. Det endte selvsagt med tilbakekallelse av DVD’en.

The Coup – Party Music
thecoupcoverlarge
Kommunistrapperne i The Coup valgte et omstridt omslag til Party Music: De to rapperne detonerer bomber plassert i World Trade Center på frontcoveret. Med slipp 18.september 2001 kom kritikken haglende. (fun fact: det som ser ut som en detonator er faktisk en digital tonestemmer som brukes til å stemme instrumenter). The Coup ønsket selv å beholde coveret etter 11.september som en kommentar til det de mente var løgner fra media og den amerikanske regjeringen i kjølvannet av WTC-angrepet. Forgjeves.

Jimmy Eat World – Bleed American
jimmy_bleed
Bleed American er Jimmy Eat World sitt fjerde studioalbum, og ble gitt ut 18. juli 2001. Etter 11.september forandret bandet tittelen til Jimmy Eat World før de valgte å bruke den originale Bleed American-tittelen  til en deluxe-edition i 2008.

Safariari – Save New York
safari
Safariari-skiva Zebra Knights ble først sluppet 8. september 2001 under navnet Save New York, oppkalt etter C64-dataspillet ved samme navn. Grunnet Terrorangrepet 11. september 2001, ble albumet trukket tilbake og utgitt på nytt i 2002 under det mindre kontroversielle Zebra Knights.

Og der andre kanskje styrer unna, vil rappere gjerne slippe plater den 11 september:
11.september 2001 slapp Jay-Z  The Blueprint, og dette ville han opprinnelig følge opp med å slippe den helt nye The Blueprint III i dag. Som kjent ble denne framskyndet til tidligere i uka på grunn av de mange lekkasjene på nett. 50 Cent og Kanye West har også tidligere valgt 11.september til å gi ut sine ”comeback-album” Curtis og Graduation i 2007.

Bonus til de med sans for underfundige sammentreff:   Lo-Fi-bandet I Am The World Trade Center fra Brooklyn gav 17.juli 2001, altså halvannen måned før flyene traff tårnene, ut skiva Out Of The Loop (flyreferanse). Spor 11 på skiva heter «September». Allmusic.com sine skribenter har vært subtile nok til å mene skiva låter smashing

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Del "To tårn – mange plater"
 

2 kommentarer på “To tårn – mange plater”

 1. Rannveig sier:

  Dette slo på nerdeinfomotoren, gitt, klarte ikke å dy meg:

  The Moldy Peaches ga blanke, og gjorde ingen endringer med debutalbumet og låta «NYC’s Like a Graveyard», sluppet 11. september 2001.

  Fullt så høye i hatten var ikke The Strokes, som skifta navn på låta «New York City Cops» til «When It Started» da USA-utgaven av «Is This It» kom ut noen uker etter WTC-angrepene…

 2. Asbjørn Slettemark sier:

  Fin video fra 7. september 2001:
  http://www.youtube.com/watch?v=1IhDW18rxyY&feature=fvst

Legg igjen en kommentar