Kvelden på rockebar med Lydverket

Lydverket P3 gir deg kl 20 Trine Sollies Last Train, en radiodokumentar om vennskap, rock og pils, samt gjester i studio. Skål! Last Train har under mottoet no music request, vært fylt med kompromissløs rock 365 dager i året siden 24. november 1984. Som konsertscene har Last Train hatt stor betydning for norsk rocks historie og utvikling. […]

Skrevet av:
Publisert 14:29 22 desember, 2009
lasttrain.no

lasttrain.no

Lydverket P3 gir deg kl 20 Trine Sollies Last Train, en radiodokumentar om vennskap, rock og pils, samt gjester i studio. Skål!

Last Train har under mottoet no music request, vært fylt med kompromissløs rock 365 dager i året siden 24. november 1984. Som konsertscene har Last Train hatt stor betydning for norsk rocks historie og utvikling. Turboneger, Gluecifer, King Midas, WE, Kåre and the Cavemen, alle har de spilt på Last Train, mange av landets største rockeband startet sin karriere her. Stedet har også vært en viktig møteplass for den skandinaviske rockscenen, med band som bla The Nomads og Hellacopters.

Men Last Train er så mye mer enn et litt bortgjemt vannhull med rock på anlegget. For mange er Last Train like viktig som det bestevennen din på barneskolen var. Det store myke fanget å krype opp i når behovet for trygghet og en god samtale er som størst. Last Train fyller mange viktige roller i en liten gruppe menneskers liv, og det er alle disse rollene dokumentaren i all hovedsak handler om.

2007 var et tøft år for både stamkunder og ansatte på Last Train. Med få måneders mellomrom mistet stedet to av sine nærmeste. Hva skjer med et så lite miljø når to av de nærmeste velger å ta farvel på denne måten? Kunne det vært unngått om vennskapet var på andre premisser? 

Last Train holder åpen 365 dager i året og høydepunktet er utvilsomt romsjulsuken. Vi blir med stedets mest sentrale personer i juleforberedelsene og får et skremmende ærlig innblikk i hvordan det er å leve livet sitt på bar. Denne dokumentaren zoomer inn på enkeltmenneskene i et tilsynelatende overfladisk og hardt mijø, men bak det mørke rocke-ytre skjuler det seg myke menn fulle av kjærlighet til stedet og hverandre.

lasttrain

Blant de medvirkende i dokumentaren:
Martin Dynna, Frode Halsen, Ando Woltman, Pål Erik Gulliksrud, Lene Wikander.

Last Train, en radiodokumentar om vennskap, rock og pils.
Av Trine Sollie
Konsulent Ragna Nordenborg
Teknisk regi  Hans- Ole Hummelvold
37 min.

Tags: , ,

Del "Kvelden på rockebar med Lydverket"
 

3 kommentarer på “Kvelden på rockebar med Lydverket”

 1. Kim von Klev sier:

  Fin dokumentar.

 2. O sier:

  Hei,
  Hvordan kan man få høre denne i opptak? Finnes det en podcast å laste ned eller? Jeg finner ikke noe..

 3. Trine Sollie sier:

  Hyggelig dere likte dokumentaren! Den kan høres igjen via nettradio på http://www.nrk.no/radiodokumentaren. Eller podkastes.

Legg igjen en kommentar