Ice-T avbildet i Houston 11. juni. (Foto: AP/Scanpix)

Ice-T avbildet i Houston 11. juni. (Foto: AP/Scanpix)

Tilbake til raprøttene

Dagens rapmusikk skildrer ikke USAs alvorlige temaer, mener Ice-T som nylig slapp dokumentaren Something From Nothing: The Art of Rap.

Skrevet av:
Publisert 10:59 23 juni, 2012
Ice-T prater med Eminem, hentet fra Something From Nothing: The Art of Rap. (Skjermdump, Youtube)

Ice-T prater med Eminem, hentet fra Something From Nothing: The Art of Rap. (Skjermdump, Youtube)

I april skrev Lydverket at Ice-T, gangstarappioneren som har rundet 54 år, skal slippe en dokumentar som skal forklare seerne hvordan hip hop definerte en hel generasjon fra kulturens spede start til status quo.

Les: Ice-T skal geleide oss gjennom hiphopens røtter

I følge IMDB blir filmen tilgjengeliggjort 20. juli i Europa, men ble vist i USA for en snau uke siden. Something From Nothing: The Art of Rap heter dokumentaren der Ice-T møter mange rapartister og produsenter som skal fortelle historien om hip hopens «fødsel».

Det handler om å finne røttene til rap, en svunnen tid da sosiale aspekter ble mer vektlagt enn materialisme, ifølge Ice-T.

Vi trenger noen til å treffe oss i hodet med virkeligheten. – Ice-T

- Dagens rappere kjører Bentleys og drikker Cristal. Det er ikke virkeligheten. Vi har en krig, vi har arbeidsledige folk og vi har folk som mister hjemmene sine. Det er alvorlige temaer og rapmusikken skildrer ikke det som foregår. Det er som om livet er perfekt. Vi trenger virkelighetsflukt, men vi trenger noen til å treffe oss i hodet med virkeligheten. Akkurat nå mangler vi noen som kan gjøre det, sier Ice-T hvis fødenavn er Tracy Marrow til LA Times.

I sin regidebut ønsker Ice-T å påminne publikum om en tid da hip hop var mer adressert til samfunnsmessige bekymringer. Marrow har jobbet som skuespiller i en krimserie de siste årene.

Listen over prominente artister som er å finne i dokumentaren er lang: Afrika Bambaataa, Big Daddy Kane, B-Real, Bun B, Chino XL, Common, DJ Premier, DMC, Doug E. Fresh, Dr. Dre, Eminem, Grandmaster Caz, Ice Cube, Ice-T, Immortal Technique, Joe Budden, Kanye West, Kool Keith, KRS-One, Lord Finesse, Lord Jamar, Marley Marl, MC Lyte, Melle Mel, Mos Def, Nas, Puerto Rico, Q-Tip, Raekwon, Rakim, Ras Kass, Redman, Snoop Dogg og Xzibit.

Se traileren til Something From Nothing: The Art of Rap:

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Del "Tilbake til raprøttene"
 

3 kommentarer på “Tilbake til raprøttene”

  1. K A F sier:

    Kan de ikke heller bare gi f*** i hele rap’en

  2. Anonym sier:

    Denne har jeg lyst til å se!

  3. son_of_rain sier:

    Body Count in tha house!

Legg igjen en kommentar