Tilbake til fremtiden

Superprodusent Mark Ronson trekkes ofte frem som mannen bak soundet til Lily Allen og Amy Winehouse. Men på sin kommende plate, henter han frem gamle helter fra 80-tallet. Og slipper det som bør bli årets sommerhit… Mark Ronson er kjent som en mann med pulsen på tidsånden, og spesielt Amy Winehouse skylder Ronson en stor […]

Skrevet av:
Publisert 17:01 9 juni, 2010

Mark Ronson (Foto: promo)

Superprodusent Mark Ronson trekkes ofte frem som mannen bak soundet til Lily Allen og Amy Winehouse. Men på sin kommende plate, henter han frem gamle helter fra 80-tallet. Og slipper det som bør bli årets sommerhit…

Mark Ronson er kjent som en mann med pulsen på tidsånden, og spesielt Amy Winehouse skylder Ronson en stor takk for produsentarbeidet han gjorde på gjennombruddplaten hennes Back to Black. I tillegg produserte Ronson deler av Lily Allen sin debut Alright Still. Men når han nå jobber med sitt nye album, virker han mindre opptatt av å breake nye artister, og mer opptatt av å trekke frem gamle helter.

Det er mulig at tittelen Record Collection spiller på at Ronson nå har valgt å jobbe med artister som også er å finne i hans gamle platesamling. For, blant gjestene finner en Duran Duran og Boy George. Spesielt Duran Duran var stort for Ronson, som i barndommen hadde med seg et bilde av bassist John Taylor til frisøren med beskjed om at han skulle klippe håret sånn.

Platen kommer en gang etter sommeren, men første singel «Bang Bang Bang» hadde nylig radiopremiere i England. Her er hverken Duran Duran eller Boy George med, men istedet det nye stjerneskuddet MNDR og Norges-uaktuelle Q-Tip (måtte avlyse Øya-konserten grunnet sykdom..)

Musikkhistorien har vist at om du hanker inn Q-Tip som gjesterapper, har du gode muligheter for suksess (jfr. «Groove is in the heart» med Deee-Lite, «Got`til it`s gone» med Janet Jackson, «Girls, Girls, Girls» med Jay-Z og «Galvanize» med Chemical Brothers…) Og etter å ha hørt på «Bang Bang Bang» noen ganger, må jeg innrømme at den er helt idiotisk catchy. Om det finnes noen rettferdighet i verden, blir dette årets sommerhit. Se musikkvideoen her:

Tags: , , , , , ,

Del "Tilbake til fremtiden"
 

4 kommentarer på “Tilbake til fremtiden”

 1. Kan også nytes hos Lydverket på P3 kl 20. I tillegg til nytt fra Uffie, Winta, Haust, Napoo og Melvins. For å nevne noe. Godtepåsa!

 2. Malin sier:

  Det er rart at han referes som mannen bak Lily Allen, når han kun har produsert en låt på hennes album, en bonuslåt og en låt med henne på hans eget album! Skal mann snakke om «menn bak Lily Allen»(som forøvrig ikke er nødvendig) , må Greg Kurstin være den mannen!

 3. Hei Malin!

  Det stemmer at han bare har produsert en låt, men han var en av de første til å oppdage Allen i 2005 og spille ho på radio. (Du kan lese om deres første møte i denne artikkelen:
  http://www.independent.co.uk/news/people/profiles/how-we-met-lily-allen-amp-mark-ronson-457770.html )

  Men som du presiserer, (og Ronson selv i denne saken: http://www.guardian.co.uk/music/2010/jun/08/mark-ronson-duran-duran ), det er først og fremst Lily Allen selv som er grunnen til sin egen suksess.

  Njål

 4. Nå har jeg også lagt inn den ferske musikkvideoen til «Bang Bang Bang».

Legg igjen en kommentar