30 Seconds to Mars (Foto: om Øverli, NRK P3)

30 Seconds to Mars (Foto: om Øverli, NRK P3)

30 Seconds To Mars - Hovescenen, Hovefestivalen

Til himmels på 30 sekunder

Når de storslåtte rockerne i 30 Seconds to Mars legger inn nådestøtet er Hovepublikummet hjelpeløse. Festen er et faktum.

Skrevet av:
Publisert 23:16 28 juni, 2011

«Does anybody wanna go crazy?» skråler en  sortkledd Jared Leto i det han entrer scenen til tonene av storslagne Carmina Burana. I løpet av sekunder har han insistert på at publikum skal både hoppe og skrike som gale, noe de fortsetter med de neste 45 minuttene. Hovepublikummet er i ferd med å bevitne en internasjonal liveattraksjon – 30 Seconds to Mars.

Det er umulig å ikke la seg rive med av dette bandet. Med de pompøse emopoplåtene «This Is War», «Closer To The Edge» og ikke minst den episke radiohiten «Kings and Queens» har de publikum i sin hule hånd. Men før disse låtene dukker opp får man også merke de litt svakere delene av bandets repertoar. Starten av konserten  når nemlig ikke helt opp til toppnivået avslutningen holder, dels på grunn av låtene, og dels på grunn av en noe skjør vokal (Var Leto litt hes i begynnelsen mon tro?). Bandet kunne med fordel ha vurdert en omstrukturering av låtrekkefølgen, og brukt litt mindre tid på roping fra scenen. For midtveis og ut er dette en mer eller mindre perfekt konsert.

«Who wants to go completely fucking nuts?!» gauler Jared halvveis ut i settet – og kler av seg. Det regner BHer, og i det «Closer To The Edge» runger over høytalerne og konfettien regner, eksploderer Hove.

Hollywood-hunk og frontfigur Jared har åpenbart en hang for det dramatiske, noe som gjenspeiler seg i både tekster, produksjon og som han beviste til gangs i kveld, liveopptreden. Dette er et band som bør turnere året rundt. Linjer som This is a battle song, brothers and sisters; it’s time to go to war føles noe pompøse på ipoden, men på en scene, foran tusenvis av solbrune, festklare og entusiastiske tilskuere føles dette helt rett. Denne bookingen var helt riktig for Hovefestivalen, det var ikke bare de 20-30 ivrigste fansene som ble dratt opp på scenen til avslutningsnummeret «Kings and Queens»,  som forlot Hovescenen med et glis om munnen.

Bildegalleri fra konserten

Tags: , , , , , ,

Del "Til himmels på 30 sekunder"
 

25 kommentarer på “Til himmels på 30 sekunder”

 1. Anette sier:

  Dette kommer fra en person som ikke er utpreget fan av dette bandet, men veldig kult å se at Lydverket slenger en 5′er på terningen. Totalt uventet! Så for meg ferdiginnstilt slakt.

 2. [...] 30 Seconds To Mars – Hovescenen, Hovefestivalen [...]

 3. Vegard sier:

  Overraskende. Trodde en forhåndsskrevet slakt lå klar for publisering.

 4. Simon sier:

  Kan dere legge ut noen snutter fra konserten? Takk

 5. Kristin C. sier:

  Veldig glad for å lese denne entusiastiske, ærlige og ordentlige anmeldelsen over «morgenkaffen» (klokka fire om ettermiddagen) etter såvidt å ha kommet seg til hektene igjen.

  Jeg merker jeg er blitt for gammel for moshpiten — dessverre deler jeg i dette tilfelle musikksmak med en horde spenna gærne yngre jenter — men det var pokker verdt det når jeg skulle få sett min første 30STM-konsert. Imorgen bærer det til Sverige for å se dem igjen.

 6. Leni Terese sier:

  unnskyld mæ, men emopopsanga? personelig syns æ at en person som faktisk vet litt om bandet, og like musikken skal skrive anmeldelsa av det bandet. og som echelon vet, så e han Jared syk, og han har vært det i snart 3 måneda.
  e fornøyd med terningkastet, men ikke anmeldelsen. og det va ikke nokka svakt repertoar til å begynne med. alle sangan demmes e helt fantastisk, og bare fordi du like en sang av dem, treng du ikke rakke ned på de andre. :)

 7. Kristine sier:

  Syns det er flott at denne anmelderen iallfall tolererer sjangeren, i motsetning til både dagbladets og vg’s annmeldere! Man kan ikke skrive en anmeldelse av et band som spillen en sjanger anmelderen ikke liker, da blir det ikke bra. Må si jeg trakk på smile-båndene når jeg leste dette, ettersom jeg ikke fikk sett konserten selv. Må også tilføye, som kommentert over, at Jared har hatt en hoste i flere måneder, og at dette mest sannsynlig er grunnen til stemme-problemer.

 8. Peter sier:

  Jeg har ikke likt 30 Seconds noe særli før, men etter konserten… Fy faen det skal høres mer!

 9. Peter sier:

  Jeg har ikke likt 30 Seconds noe særlig før, men etter konserten… Fy faen det skal høres mer!

 10. [...] anmeldelse av konserten: Til himmels på 30 sekunder 30 Seconds To Mars, med Jared Leto i spissen, spilte for første gang i Norge på Hovefestivalen i [...]

 11. Bridges sier:

  Petres erkesutrer Ruben Gran slakter selvfølgelig konserten på sin twitter. DET var uventa, Ruben :D :D

 12. Bettina sier:

  Hei ! Likte andmeldelsen godt jeg, og jeg elsker bandet ! Men er det noen som har noen bilder fra når folk var på scenen på slutten ? Hadde vært kjempekult å ha ^^

 13. same impala sier:

  Ingen anmeldelse av Tame Impala?!

 14. Geiir sier:

  God anmeldelse! :)

  Skjønner at Jared var syk, men jeg hadde forventet litt mer av stemmen hans. Skjønner nå i ettertid at stemmen hans er godt fikset på albumene – desverre. Hadde gledet meg noe sykt til å se disse live, men må si at jeg aldri har sett en mer oppblåst og selvopptatt person (gni et jordbær på kroppen sin og kaste det til publikum – wft?!)

  Gikk fra å digge musikken til å miste respekten og derfor, desverre ikke ønske å høre stort mer på dem…

 15. Helt siden jeg så at 30stm (som jeg er superfan av!!) skulle spille på Hove, har jeg drømt om å komme opp på scenen under kings and queens OG DET GJORDE JEG! Beste dagen i mitt liv <3

 16. Helt siden jeg så at 30stm (som jeg er superfan av!!) skulle spille på Hove, har jeg drømt om å komme opp på scenen under kings and queens OG DET GJORDE JEG! Beste dagen i mitt liv <33333

 17. Ine S. sier:

  Endelig (!) noen som skriver en skikkelig anmeldelse! Hittil har jeg bare lest møl både hos Dagbladet og VG. Kan jo ikke si jeg er enig i alt, though, men det kan være det samme :) Er bare glad for at noen gjør et skikkelig arbeid når de først bestemmer seg for å anmelde noe. God jobba, Ramstad!

 18. [...] Newspaper Reviews VG  Dagbladet Pre concert article – Dagbladet Lydverket This entry was posted in Concerts, English, Festivals, Music and tagged Concerts, Festivals, [...]

 19. sandern sier:

  jeg digger bandet, hvertfall mange av de gamle gode, oblivion, the mission osv.. samt noe av det nye. men jeg syns det var en veldig dårlig konsert de holdt.. alt for mye snakking, og altfor lite sang fra jarred leto’s side. det han sang var verken så tydelig og høyt som man skulle håpet.. sett noen live performances på nettet og det virket ganske lovende, men de skuffet helt klart. så jeg skjønner ikke hvordan du kom fram til å gi de en femmer..

 20. Ok, du bør høre MTV Unplugged. Der skal ingenting være fikset på..altså Unplugged..så kan vi få høre at du skiftet mening ang stemmen hans.

  Jared er en mann som liker å ha det gøy på scenen. Å gni ett jordbær er jo bare humor! Han er lite selvopptatt og tar seg selv ikke høytidelig. ( han går jo rundt med skjørt og tøffler i full offentlighet)
  Blir lei meg når jeg leser kommentarer fra folk som påstår de likte dem før men ikke nå, pga overfladiske ting, men så er det en gang sånn at noen kan bare ikke forstå 30stm-familien.. vi er, i Jared’s ord: en dysfunksjonell familie, og alle er like mye verdt

Legg igjen en kommentar