TIGER 15 ÅR

Vi besøkte den smått legendariske platebutikken for å få hele historien til en av landets mest kompromissløse platesjapper.

Skrevet av:
Publisert 14:19 8 januar, 2011

 

Foto: Thomas Dedekam

Tiger er knappe 30 kvadratmeter tettpakka med musikk i fysisk format og unge musikkelskere med forkjærlighet for hardcoresjangeren bak disken.

 -Tiger er et møtested. En plass folk kan stikke innom for å høre ny musikk, prate sammen og treffe nye folk å spille- eller gjøre konsert med.

Dagligleder Kristian Kallevik er en musikkmisjonær av de sjeldne og drifter Tiger på pur kjærlighet til det fysiske formatet. En kjærlighet han deler med kundene. En av de som har tilbrakt mye tid på Tiger er Thomas Bratlie, fra bandet Rhumble In Rhodos.

- Tiger var veldig viktig for oss i starten, for å få oss opp og frem. Det er blitt en hjørnesteinsbedrift for musikkmiljøet i Oslo.

 

Foto: Hans Tore Tangen

 

Lydverkets reporter Trine Sollie inviterte til bursdagsselskap i butikken og kjøpte tre album som representerer Tigers 15-årige historie. Hør hele historien om platebutikkens opp- og nedturer i denne tredelte saken fra Lydverket radio.

Platebutikken Tiger 15 år del 1

 

Foto: Hans Tore Tangen

 

Han var på sykehus, og kom aldri tilbake.

-En veldig givende person som neppe tjente noe på å gjøre dette her, han gjorde det kun for ekte glede.

Forteller Thomas Bratlie.

Han het Tor Andrè Knudsen og var ildsjel, gründer og en genuin musikkformidler. Knudsen startet driften så smått i en kjellerstue samme år som Tupac blir skutt og drept, 1996.

Platebutikken Tiger 15 år del 2

 Musikkbransjen har vært igjennom en ekstrem forvandling i løpet av Tigers eksistens. Den digitale musikken har fått fotfeste og kjeder som Platekompaniet har etablert seg med stadig flere filialer.

-Folk mistenkeliggjøær oss litt, vi hører på måten de spør: Hvordan går det egentlig på Tiger?

Kristian Kallevik kan fortelle at Tiger i fjor omsatte for drøye fire millioner, har fem ansatte, men kun han som dagligleder på fulltid. Egentlig går det ganske bra.

 Platebutikken Tiger del 3

 Kristian Kallevik velger tre utgivelser som representerer Tigers historie:

 Masshysteri, Vår del av stan

Msshysteti, Vår del av stan

 

-Vi har mye svensk musikk, som ikke er en del av den svenske popstjernehimmelen men får minimalt med oppmerksomhet hjemme.

 Fugazi, Red Medicine

 

-Denne plata min verdensoppfatning og har vært et referansepunkt siden jeg hørte den første gang.

 So Much Hate, How we feel.

-En ubeskrivelig norsk klassiker, uansett sjanger. De har satt standard internasjonalt for hvordan hard core skal låte

bilde

 R.I.P Tor Andrè Knudsen.

Del "TIGER 15 ÅR"

Legg igjen en kommentar