Thom Yorkes soloband er nydøpt

Et halvt år har de nysgjerrige ventet på et navn, og så var det ifølge Thom Yorke selv fullstendig åpenlyst. Bandet skal hete… ..Atoms for Peace. Radiohead-sjefens nye stjerneband spilte sammen allerede i oktober 2009, men har vært mer eller mindre navneløse fram til nå. Sporadisk har de gått under betegnelsen «Thom Yorkes live band», eller rett […]

Skrevet av:
Publisert 10:30 28 februar, 2010

thomyorke_nyttband

Et halvt år har de nysgjerrige ventet på et navn, og så var det ifølge Thom Yorke selv fullstendig åpenlyst. Bandet skal hete…

..Atoms for Peace.

Radiohead-sjefens nye stjerneband spilte sammen allerede i oktober 2009, men har vært mer eller mindre navneløse fram til nå. Sporadisk har de gått under betegnelsen «Thom Yorkes live band», eller rett og slett bare ????. Men når de nå skal ut på USA-turné i april kan i alle fall konsertarrangørene sette et skikkelig navn på plakaten. (Selv om ??? kanskje kunne vært en grei løsning. Det funket jo for !!!)

Låttittel ble bandnavn
Men hvorfor akkurat Atoms for Peace? Dét er foreløpig ikke forklart nærmere enn med Yorkes egne ord på Dead Air-bloggen hans: «…it seemed bleedin’ obvious». Men navnet er ikke ukjent for Radiohead-vokalisten. Han brukte det også som låttittel på solodebuten fra 2006, The Eraser. Dessuten er det jo også navnet på en av president Eisenhowers taler fra 1953.

Folka som spiller med Yorke er ikke ukjente. Red Hot Chilli Peppers-bassist Flea, R.E.M-trommis Joey Waronker, produsent Nigel Godrich og multiintrumentalist Mauro Refosco utgjør det såkalte «solobandet». Eller Atoms for Peace som vi kan kalle de fra nå av.

Her ser du bandets første liveopptreden. Elektronikahelten Four Tet har remikset en låt for dem, og den kan du høre her.

Tags: , , ,

Del "Thom Yorkes soloband er nydøpt"
 

2 kommentarer på “Thom Yorkes soloband er nydøpt”

  1. Max sier:

    «Atoms for Peace»

    …lol. Dum.

  2. [...] Thom Yorkes soloband er nydøpt [...]

Legg igjen en kommentar