The Wall til Telenor Arena

30. april neste år, tar tidligere Pink Floyd-medlem Roger Waters med seg The Wall-konseptet til Telenor Arena. The Wall regnes som kanskje verdens mest kjente konsepetalbum, og er sterkt inspirert av Roger Waters sitt eget liv. Han har tidligere fremført platen i Berlin i juli 1990, med blant annet Joni Mitchell, Van Morrison og Bryan […]

Skrevet av:
Publisert 9:58 28 mai, 2010

The Wall

30. april neste år, tar tidligere Pink Floyd-medlem Roger Waters med seg The Wall-konseptet til Telenor Arena.

The Wall regnes som kanskje verdens mest kjente konsepetalbum, og er sterkt inspirert av Roger Waters sitt eget liv. Han har tidligere fremført platen i Berlin i juli 1990, med blant annet Joni Mitchell, Van Morrison og Bryan Adams på gjestevokal. Men nå reiser han altså ut på verdensturné med konseptet, med start i Toronto høsten 2010. Det er ennå ikke klart om han kommer til å ha med seg noen kjente gjestevokalister på denne turnéen.

På sin egen hjemmeside, begrunner Roger Waters valget med å vekke The Wall til live igjen med at samme kaoset og egoismen han såg i 1980, ser han igjen i dag. Men han ser også håp for menneskeheten. Og så avslutter han med å sitere John Lennon: «You may say that I`m a dreamer, but I`m not the only one».

Rune Lem i Live Nation sier til Asker og Bærum Budstikke at billettene til konserten i Norge legges ut i høst.

Her kan du lese mer om turnéen, og her kan du lese om mer om The Wall.

Tags: , , , , ,

Del "The Wall til Telenor Arena"
 

43 kommentarer på “The Wall til Telenor Arena”

 1. Tormod sier:

  Denne bare MÅ jeg ha med meg!!

 2. kriskros sier:

  pent

 3. Trond sier:

  Wright er død, Gilmour gidder ikke, Mason kjører bare bil om dagen, og Waters er ikke lenger Waters…..
  At Waters tar dette ut på veien helt alene er ikke nest best en gang. Waters er ikke Pink Floyd – noe han beviste med The Final Cut og Pros and Cons….
  Manen burde heller konsentrere seg om nye produskjoner – hans sier jo han har hundrevis av sanger liggende – kanskje på tide å få ut noe nytt igjen – eller kanskje det ikke er godt nok lenger.

  • Sysyphus sier:

   Du glemte å ta med Amused To Death. I mine øyne det beste Waters har skrevet. At Waters er Pink, er hevet over enhver tvil. Sånn erre bare.

 4. Jørgen sier:

  JA!

 5. Moonguy sier:

  @Trond: Du kan ikke ha vært på Waters’ turne med Dark Side Of the Moon-skiva i 2006. Jeg så konserten på Roskilde, og kan bare ikke forstå karakteristikken din av Waters.

 6. T sier:

  Ja men da slipper vi å se deg på konserten.. Og det e’ jo Flott de’..

 7. AG sier:

  Trond bli hjemme du,eg skal ihvertfall på konsert,var på The Wall i Berlin,såg Waters i Frogner badet og i spektrum og hver gang gått fra showet med ståpels og smil om munnen :-)
  GLEDER MEG

 8. Moosa sier:

  Det er da bare flott at vi kan få se The Wall med Roger Waters? Syns det er helt fabelaktig at Waters kan cashe inn på at det faktisk er han som i stor grad var Floyd og nyte den anerkjennelsen det bringer med seg. The Wall med Sandvika rockteater i sin tid var jo dritfett, selvsagt blir det glitrende med mannen selv og top notch folk som Snowy White m.m. i bandet. Interessant stilstudie: sjekk ut sangene Waters spilte på forrige turne da han ga ut liveplate og se utvalget av Floyd-låter han spilte og sammenlign det med heismusikken fra Floyds «Pulse». Hvilken konsert er du mer hypp på å dra på av de to? Jeg vet hvilken jeg ville valgt. Wright, Gilmour og Mason, med all respekt, er utbyttbare. Det er ikke Waters. Derfor blir det kult med The Wall.

 9. oen sier:

  Har kun fått med meg earls court 1981. Hvordan dette blir, lurer jeg på!?

 10. Mette sier:

  Var så heldig å få oppleve Roger Waters i Frognerbadet i 2006,å skal prøve hardt å få med meg denne og :-) )

 11. GS sier:

  Dette blir bra! her er noen kommentarer vedr de andre medlemmene som ble lagt utt på BBC i dag

  :You’re not joined by any of the surviving members of Pink Floyd – why is that?

  Roger:
  I was approached by the Steinbrenner family to do it in Yankee Stadium. Hank Steinbrenner did say, why can’t you put the band together to do it? And I said, well, I don’t think David [Gilmour] wants to do anything again, and certainly not this.

  He said, well, will you ask him? So I did, and he said no. Which I knew he would. And there’s no reason why he wouldn’t say no.

  And I think Live 8 [in 2005, when the band last played together] was probably it. And Live 8 was so beautiful, and Rick [Wright, keyboardist, who died in 2008] obviously was still with us then. It was an extraordinarily moving experience for me, and if that’s the way we draw a line under Pink Floyd, so be it. I won’t be unhappy about that.

  However, if the others wanted to do something at some point I’m always open to suggestions. So far there haven’t been any.

 12. Kunmail sier:

  Jeg overvar The Wall i Berlin i 1990 og så Waters i Spektrum for noen år siden. Dette blir kanonbra! Gleder meg allerede og håper å skaffe meg billett!

 13. sveinert sier:

  GS: Typisk Gilmour. Gidder ikke være med. For en kjiipulf

 14. Espen Andre sier:

  Which ones Pink?

  Det er soleklart at Pink er ved noen anledninger Syd og andre Roger.

  Dette blir helt suverent, har vært på 3 konserter med Roger,
  samt Valle hovin på 90-tallet med «Pink Floyd»..

  Tok en stund å forstå, men Roger Waters er mer Pink Floyd enn de
  3 på valle hovin tilsammen!

 15. torstein sier:

  da ser det ut som det blir konsert neste år på meg også. sist gang jeg var på konsert var i Belin i 1990. det er bare å gjette hvilken.var også på Valle Hovin og København 2år får der igjen. men da var dessverre ikke Roger Waters der. men det var han i 1980 på Earls Court Arena london.
  gleder meg, skal se det dukker opp noen gammel travere der også.

 16. Cato sier:

  Vært gøy få med seg denne, løpet er vel kjørt for Pink Floyd konsterter, så Waters er vel det nærmeste vi kommer fremover. All respekt for Waters, han var jo i aller høyeste grad en del av Pink Floyd i sin tid, men klarer ikke la være se på han som en furtete unge..
  Etter siste Pink Floyd konserten på Valle Hovin, sa trommisen i bandet at det ikke var demmes siste turne. I det minste måtte dem jo ha en avslutnings turne før dem ga seg. Så så egentli litt frem til å få sett dem på scenen igjen.
  Men Waters tålte vel ikke stå i skyggen av bandets suksess mer, i allefall gikk han jo til sak mot bandet, og fikk igjennom at Pink floyd ike kunne bruke bandnavnet mer, siden det va hans, og at The wall konseptet å var hans. Det tok jo bortimot kvelertak på Pink floyd, så han klarte sørge for at verden aldri fikk oppleve Pink Floyd mer, uten at han selv var med ihvertfall.

  Trengte vel ikke ta livet av ett av verdens største band, bare for at dem klarte seg bra uten han, og hadde større suksess enn han selv. Bandet ble liksom drept to ganger, sånn for å være sikker. Først av Waters, så av den tragiske hendelsen med Wright.

  Tipper Gilmour er rimelig fedd up på Waters etter den rettsaken, så at han ikke gidder hjelpe Waters på turneen, har jeg egentlig forståelse for. Skriver hjelpe, for tviler på at Gilmour må bli med av økonomiske årsaker.
  Men for all del, skulle det som er igjen av bandet finne sammen så ville det vært enormt. Mye bedre enn ingenting.

 17. Espen Andre sier:

  Cato….:
  Ser at du tror du har fulgt med i timen.. men det har du ikke :)
  De har brukt Pink Floyd-navnet lenge etter denne rettsaken,
  og gitt ut 2 studioalbum etter Roger Waters så bandet som oppløst..

 18. Da Pope sier:

  Spektakulært..

 19. Arve sier:

  De som ikke evner å høre at RWaters er PFloyd, bør fortsette med å lytte til C&W, eller tysk ompamusikk. Pfloydalbum etter Waters, er så nær C&W som det går an. Og tekstene som vel er noe av det vesentligere i PF inkl. Waters, er videreført på Waters soloprosjekter. Uten Waters blir det som Macca uten Lennon; melodiøst, snilt, ufarlig.
  Ikke uten grunn at waters siterer Lennon?

 20. Espen sier:

  Trond
  Du kan nok ikke historien. Waters forlot bandet og erklærte det for oppløst. Gilmour og Mason var ikke enige. De dro ut på turne og ga ut to album under Pink Floyd navnet uten Waters. De fikk etterhvert med seg Wright også. Personlig synes jeg begge disse albumene er bra, men kan selvfølgelig ikke måle seg med de klassiske høydepunktene som Dark Side of The Moon, Meddle og Wish You Were Here.
  Waters tapte rettssakene, men som «plaster på såret» fikk han rettighetene til The Wall siden han hadde skrevet det aller meste her. Det er grunnen til at han nå kan turnere med det The Wall uten «tillatelse» fra de andre. Men å tro at Gilmour skulle bidra som gjestemusiker på denne turneen er vel litt for drøyt. Gilmour har laget mye bra musikk i det siste (hans On An Island toppet albumlisten i England). Han er en av Englands rikeste personer, og har nok av andre ting å drive med – hvorfor skulle han gidde å hjelpe Waters med dette? The Wall er ikke det beste Pink Floyd har laget (for lite Wright, Gilmour inflytelse), men uansett. Jeg gleder meg.

 21. Espen sier:

  Beklager Trond -mener selvfølgelig Cato.
  NRK viste forøvrig en glimrende dokumentar om hele denne historien i vinter.

 22. jon sier:

  -så skjønner enn at waters Er Floyd—- gleder meg –og «trond» du hakke greie på det—

 23. jon sier:

  hør på In the Flesh skulle innlegget begynt med ;-)

 24. besservisser sier:

  Alltid morsomt å lese alle kommentarer fra «eksperter» på Pink Floyd.
  Alle vil være politisk korrekte (det er liksom kult) og ikke like Waters. Waters VAR hjernen, resten var dyktige musikere sånn stort sett. Jeg er sikker på at alle Waters «hatere» også synes Beatles, Stones, Hendrix også var «out of this world».. noe som selvsagt er en sannhet med store modifikasjoner, -populære, JA, men «out of this world» teknisk??? Nope. Det var gitarister lysår bedre enn Jimmy, men bare ikke sååå svarte, såååå kule og såååå dopa :-)

 25. Sveinung sier:

  Ikke glem gamle klassikere som Meddle, Obscured by clouds, Wish you were here, Dark side of the moon m.m så skrev kanskje Rogers tekstene (vel og merke ikke alle de heller), men melodiene ble ofte skrevet først og da ofte av Gilmour og Wright, Waters fikk æren av tekstene til en del av melodiene, men lydbildet de skapte som Pink Floyd skapte de sammen og kunne aldri, og jeg sier ALDRI blitt skapt av Waters alene, Tror folk her må være mer nyanserte enn som så. Dvs sikkert mange som kan spille Gilmour soloer idag, men han kom på melodiene, og Wright det samme, han malte nærmest lydbilder med synthen sin. Pink floyd er jo tross alt mer enn The wall og Final Cut som jo floppet selvom jeg må innrømme jeg liker den også. Men Pink floyd uten waters klarte seg bra dem, selvom jeg ofte savnet sårheten til Gilmour kombinert med desperasjonen til Waters i sangene, den kombinasjonen var jo magisk. Men ser en f.eks konserten «In the Flesh» med Roger Waters, forresten kanonbra konsert, Men allikevel, hører en når han tar sangen wish you were here, skjønner en fort at den burde han styrt unna, det er liksom bare feil. Kontra Gilmour når han fremfører den. Som sagt verden er nyansert også Pink Floyd. Sammen var de magiske og hver for seg kanon. Men enkelte her fremstiller det veldig enkelt som om valget var; «Pest eller kolera» noe som jo er tøv

 26. Poppe sier:

  Gilmour på gitar, Wright på keyboard og Waters som låtskriver er for meg PF! Joda, Mason kan spille trommer han også, og for alt jeg vet hadde han sine meninger om hvordan musikken burde være, slik at sangene ble som de ble. JEG personlig kan høre hvilket som helst BRA tributeband spille sangene fra den perioden disse 4 laget musikk sammen, og få en fantastisk PF opplevelse! Konserten til Waters blir neppe noen nedtur for meg iallefall, på samme måte som Waters’ DSOTM konserter sendte meg rett inn i himmelen noen timer :)

 27. O.M.W sier:

  Tror ikke jeg kommer på denne konserten, The Wall er Pink Floyds verste album, for mye disco for min smak.

 28. Dreamer sier:

  A long gone dream comes true!
  Måtte jeg bare få tidlig beskjed om billettsalget…

 29. Espen Andre sier:

  ALL tekst på Dark Side, Wish you were here, The Wall og Final cut
  er skrevet av Waters, etter som tiden gikk ble de andre mindre og mindre med, inntil Final Cut da de bare var studiomusikere for waters,
  (kun 4 låter på the wall var andre involvert)
  Rart han anså PF som ferdig?
  At de andre var med å lage lydbildet er det ingen som kan ta fra dem,
  men kun Waters har fasiten på hvordan han tenkte det.
  Etter mange år som PF fan, var det som å «komme hjem» når jeg var på Waters-konsert for første gang..

  Vet man hva som ligger bak tekstene kommer musikken fram 10 ganger bedre, og spes. på waters sin måte å gjøre det på..

 30. Sveinung sier:

  Enig med deg i noe Espen Andre, men Waters alene er ikke pink floyd, og kunne aldri blitt det. og de ovenfornevnte platene må du nok også gjøre leksa de, Waters som jeg tidligere sa, frem til The Wall, ble fremlagt melodiene av bl.a Gilmour og wright før han ettertidsvis skrev tekstene. Dette er veldokumentert. Med andre ord ville stemmen ha vært der om han var alene, men ikke de komposisjonene, det hører du veldig godt etter the wall, før og etter the wall er to epoker, og hans solo materiale hører du er mye mer The Wall en f.eks «Wish you were here, The dark side, hvor han kun var tekstforfatter, og ikke der engang alene om tekstene. Men komposisjonene var Gilmour og Wright hovedsakelig, og da mener jeg melodiene, og harmoniene. Det er egentlig bare å sette på platene «need i say no more»

 31. Sveinung sier:

  Å ha en favoritt i et band er en ting, men pga det gi ham kred for hele bandet er meningsløst og egentlig en unødig diskusjon. Waters er kjempe, men ikke la ham bli en «guru for Pink Floyd», som tidligere sagt er det ikke engang alle sangene han kan synge av «de gamle» de blir feil for i de myke harmoniene lå Gilmour og Wright veldig ofte sammen. Så alt koker vel ned til sammen var de dynamitt og hver for seg Watres kanon, men mye mer «The wall» prega og mer særegen stil. Mens Pink Floyd har gått mer i den harmoniske stilen, også braa, men det ville vært det samme og si Beatles uten John Lennon eller Paul Mc Cartney visa vers, Eller Stones uten «keith eller Mick» de såkalte «Glimmer Twins». Mange eksempler på slike kjemier i Rockverden. Men igjen Jeg liker Waters men synes vi kan være såpass nyanserte og si det som var, var, og det var magisk, men de var mer en 1 om den magien

 32. Espen Andre sier:

  Jeg HAR gjort leksa mi.. og det jeg skrev over er korrekt,
  All tekst på de platene er waters, og melodiene er de andre kreditert mindre og mindre, inntil final cut, da waters var alene om alt..

  Hele The wall er waters idé, han ga dem valget mellom 2 konseptalbum,
  de valgte den framfor pros and cons.. som han gjorde solo i ettertid.
  (Gilmour var med på 3 sanger, Ezrin var med på 1)

  Ja de gjorde noe magisk ilag, har ikke kranglet på den biten.. ;)
  men det er vanligvis den som lager noe som gjør det mest slik det er tenkt..

 33. GS sier:

  Sveinung…du må lese bøken og lese på skivene…..du vet ikke halvparten….. har du forresten sett Dark side crediten… Waters skrev bare tekstene….? han var med på alle sangene bortsett fra great Gig …, og SKREV 4 låter ALENE…. MONEY….som er ikke min favoritt, men er en av de store PF klassikerene…. helt alene og han skrev ALL teksten fra Meddle og frem til Final Cut…ALT! ….kan gjerne komme med forslag på diverse bøker for å oppdatere deg…. :-)

 34. Odd Thomas Hansen sier:

  GS, du tar nok litt feil……
  Roger Waters skrev ikke 4 låter alene på Dark side, men 3 (Money, Brain Damage og Eclipse)
  Waters skrev alle tekstene fra og med Dark Side of The Moon (David Gilmour skrev tekst og melodi til Childhood’s End» fra ” Obscured by Clouds”
  Jeg kan gjerne komme med forslag på bøker slik at du kan oppdatere deg.

 35. gs sier:

  overdrev litt i farten..det er riktig som du skriver Odd…

 36. Jegærn sier:

  Det er også vel dokumentert at kreditt ikke alltid gikk dit den skulle under den «værste» Waters dominerte perioden. Les Q-magasinets fulle intervju med ALLE medlemene og teknikerne på plata om hele konstruksjonen av albumet THE WALL. Hvis du tar sangen Another brick in the wall f.eks…..Waters hadde skrevet teksten og riffet frem til strofen: all in all your just another brick in the wall!…..Thats it…..Hadde Waters fått det som han ville, så hadde det vært hele sangen….Bob Ezrin og Gilmour syntes dette var for tamt og la på solo og ett vers til med barnekoret i skjul (Ja helt riktig…Gilmour skrev hele akkordrekken på soloen men ble aldri kreditert som Co-writer) Waters hørte dette i etterkant og syntes det var brilliant….
  Ikke missforstå meg…Jeg digger Waters, men som flere her har sagt også….Mannen var IKKE PINK FLOYD aleine….ta frem alle de største klassikerne fra den klassiske Floyd perioden og du har sanger som Wish you were here, Shine on,Breathe,Time,Dogs,Comfortably Numb,Run Like Hell,Echoes….bare for å nevne noen som Gilmour skrev sammen med Waters og Wright…..

  Og hvis man ikke har kjøttboller i ørene, så kan man jo også tydelig høre mere «likheten» fra Dark side og Wish you were here med et album som f.eks Division Bell enn The wall……

  Jeg ser iallefall tydelig at PINK FLOYD var 4 karer….IKKE en!

  Jeg gleder meg iallefall som en IDIOT til Waters konserten ; )

 37. Jarle sier:

  Gleder meg sinnsykt!

 38. Gro sier:

  Jeg sliter med å finne ut av hvordan man skaffer seg billetter? Er det via internett? Per telefon? Isåfall, hvilket nummer?

  Takker på forhånd!

 39. Rune sier:

  Roger Waters er bare en skygge av Pink Floyd. Bare det å lansére seg med Pink Floyd’s «name» er helt håpløst.
  Så Rogers i Oslo, Norwegian Woods.. m/band. Hvis man får ståpels av dette, så har man ikke opplevd Pink Floyd live. !
  Konserten til Pink iOslo, på Valle…helt utrolig.
  Waters i osloparken var et stort GJESP. Bandet han hadde da, var elendig sammensatt, og gitaristene han brukte på det tidspunktet, vart ikke i nærheten av Gilmore

  Roger Waters bør ta konserten til et mindre sted enn Telenor Arena..
  Han har ingen kjente musikere med seg som trekkplaster. Rogers aleine, blir en tung afære.
  I frognerparken var det kansje 1200 som kom for å se han spilte. En scene fylt med store isopor-klosser har vi sett før.

  Hvis Gilmour m/band hadde hvert med..kan du fylle Telenor Arena 3-4 ganger.
  Denne gangen står ROgers aleine med sitt band. HAN vil aldri klare å fylle Telenor Arena.

  • CM sier:

   Rune: Konserten er allerede utsolgt (begge dager). Så da har han jo klart å fylle Telenor Arena.
   Men er enig i at Gilmour kunne fylt arenaen 3-4 ganger… Det er drømmen.

 40. Rune O sier:

  The Wall konsertene i Oslo var enorme begivenheter, selv om Dagbladets anmelder mente noe annet. Gamle skinnet Waters har solgt ut alle konsertene Europa over. Var selv i Parken 7.mai 2011 med 46.000 andre og glemmer det aldri. Helt utenomjordisk. Mye bedre stemning der enn her hjemme fikk jeg inntrykk av. Eller kan det jo nevnes at Waters har 8! konserter i Argentina (river plate stadium)neste år, og alle selges ut. Rolling Stones hadde den gamle rekorden med 5! Med andre ord; dette er legendarisk, og noe helt annet enn den triste musikkvirkeligheten vi dyrker her hjemme (idol, jakten på det ene og det andre, vg-lista topp20 med sjelløse artister osv.).

Legg igjen en kommentar