The Stone Roses er bekreftet til Øya '12.

The Stone Roses er bekreftet til Øya '12.

The Stone Roses til Øya

Legendariske The Stone Roses inntar Øya 8. august. – Sommerens beste booking, ifølge P3s musikksjef Mats Borch Bugge.

Skrevet av:
Publisert 11:56 7 desember, 2011

I oktober ble det klart at Stone Roses skulle gjenforenes, og i løpet av fryktelig kort tid ble hele 220.000 billetter revet bort til gjenforeningsturneen på de britiske øyer. Nå er det legendariske bandet altså klar for Øya-festivalen, til bookingsjef Claes Olsens store glede.

- Det er alltid fantastisk å få på plass bookinger av artister ingen trodde var mulig kun for noen måneder siden. Drømmen har blitt virkelig, vi skal få se Stone Roses live, og det på Øyafestivalen. Klyp deg i armen, skriver Olsen i et presseskriv som nesten går i fistel.

Ikke så rart: Stone Roses var et av bandene som definerte lyden av nittitallet, og ikke minst lyden av Manchester. På tross av å kun ha to album på samvittigheten står de igjen som pioneerer ved å klare å smelte Manchesters klubbmusikk sammen med klassiske poplåter i et unikt sound. Et sound som i ettertid er blitt kopiert og emulert av hundrevis av band.

Mats Borch Bugge, musikksjef i NRK P3 og britpop-elsker, er en av de som gleder seg stort til 8. august.

- Dette er sommerens beste booking for oss fans, sier han.

- De var med på å definere britpopscenen på slutten av åttitallet, og debuten låter friskt også den dag i dag. Det er bare Stone Roses som klarer å blande psykedelia, funk og 70-tallsrock på så bra vis. Bandets størrelse i hjemlandet er enorm, men de er nok mindre kjente her til lands. Samtidig har bandet et fortjent rykte på seg for å være ustabile live, så jeg krysser fingrene for at de leverer i Middelalderparken.

Debuten The Stone Roses står igjen som en av de aller beste skivene i musikkhistorien, med en smått fantastisk tracklist som inneholder blant annet «I Wanna Be Adored», «I Am The Resurrection», «She Bangs The Drums» og «Waterfall» og ble lokomotivet for Madchesterbølgen som preget store deler av nittitallet.

Lydverkets egen Jacob Krogvold er også blant de som gleder seg. Han sto nemlig pressa mot kanten da Ian Brown manchester-walka på scenen med en drueklase i den ene hånda og en sigg i den andre til tonene av «I Wanna Be Adored» på The Voice ( senere Betong) i mai 1990. En sigg Krogvold for øvrig skryter av å ha røyket opp etterpå. Et The Stone Roses i limbo med halve bandet byttet ut gjestet også Oslo helt på tampen av karrieren i 1995 og leverte en ikke fullt like legendarisk konsert den gang, i følge ryktene.

Hvis du lurer på hva du kan forvente av Ian Brown, John Squire, Mani og Reni i August kan muligens denne videoen være av det oppklarende slaget:

Også Björk, Ane Brun, Jonas Alaska, Yelawolf, Azealia Banks, The Devil’s Blood, The Good, Bad and The Zugly og Sudan Dudan er bekreftet til Øya 2012 så langt.

Tags: , , , ,

Del "The Stone Roses til Øya"
 

7 kommentarer på “The Stone Roses til Øya”

 1. Anonym sier:

  Jeg vil på Øya i år.

 2. Anonym sier:

  Sykt bra headliner, gleder meg

 3. Anonym sier:

  Sykt bra headliner, gleder meg

 4. I don’t have to sell my soul – He’s already in me

 5. [...] Festivalen slipper i dag også artistene Maya Vik og Beglomeg og har fra før av navn som The Stone Roses, Bon Iver, Florence + The Machine, Dâm-Funk, Björk, Susanne Sundfør, Ane Brun og The Black Keys [...]

 6. [...] aktuelle, men er blitt stoppa av sykdom og bråk. Også gjenforente Stone Roses er på vei ut og spiller på Øyafestivalen i august. Pelle «Howlin’» Almqvist og The Hives på scenen under Wireless-festivalen i London, 2011. [...]

Legg igjen en kommentar