Enslaved på Norwegian Wood. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Enslaved på Norwegian Wood. Foto: Kim Erlandsen, NRK P3

Enslaved - Norwegian Wood / Frognerbadet

Svart og stødig

Enslaveds vikingmetall tilfredsstilte uten å filleriste på Norwegian Wood i går. Se konserten og les anmeldelsen!

Skrevet av:
Publisert 9:13 13 juni, 2011

På plate blir Enslaved bare bedre og bedre, med et foreløpig kataloghøydepunkt i fjorårets Axioma Ethica Odini. I levende live høres vestlendingene gjennomående stødige og solide ut, men sjeldent like dristige og mangefasetterte som i studio – i det minste ikke i et solbadet og jovialt festivalområde på Norwegian Wood.

Bandet sparker ballet i gang med de to første låtene fra Axioma…, og særlig «Raidho» utløser noen forsiktige knyttnever i været blant det jevnt over makelig anlagte publikummet, mens påfølgende «Fusion of Sense and Earth», et av tre spor fra Ruun som serveres denne kvelden, skisserer opp en grense for hvilken finesse musikk så ekstrem som dette kan fremføres med.

Se konserten her!

Enslaved har lenge balansert i krysningspunktet mellom grimme, episke mollstrekk og et mer progressivt og sjangerforaktende uttrykk. I konsertsammenheng fokuserer bandet ofte på det førstnevnte, men i fullt dagslys er bandet på sitt aller beste når når flørten med klassisk metal, prog og andre avstikkere er på sitt mest hørbare, som på «Ground» fra det i denne sammenhengen underutnyttede albumet Vertebrae.

Morsomt er det også å høre hvor godt «All Fadr Odhinn» fra bandets aller første utgivelse i 1993 har holdt seg, mens en forrykende tapning av Led Zeppelins «Immigrant Song» først og fremst oppleves som en artig kuriositet. Legg til Grutle Kjellsons vinnende scenevesen, og du har et band som definitivt bør oppleves i løpet av festivalsommeren – men fortrinnsvis i omgivelser der bandets uhyggelige potensiale lettere lar seg realisere.

Marius Asp

Se flere bilder her!

Tags: , , , , , ,

Del "Svart og stødig"
 

3 kommentarer på “Svart og stødig”

 1. Blodig Alvorlig sier:

  Fryktelig synd at synthen ikke høres på konsertopptaket. Synthen er veldig viktig for Enslaved.

 2. MA sier:

  Et poeng jeg ikke berører i anmeldelsen er at den tidvis viktige clean-vokalen ofte druknet under gårsdagens konsert. For et så bra band som Enslaved bor bokstavelig talt djevelen i detaljene. De var ikke alltid like tydelige på NW.

  M

 3. Dag sier:

  Elendig lyd gjorde at bandet mister all dynamikk live. Det er tidligere nevnt at synthen slet, og clean-vokalen druknet i muren med bass og trommer. De eneste som taper på det sinnsvake volumet, er Enslaved selv, som fremstår kjipere live pga av dårlig lyd.

Legg igjen en kommentar