Pittsburgh Steelers vs Green Bay Packers...Wiz Khalifa vs Lil Wayne. Illustrasjon: Kim Erlandsen

Pittsburgh Steelers vs Green Bay Packers...Wiz Khalifa vs Lil Wayne. Illustrasjon: Kim Erlandsen

Super Bowl? Super musikk

Joda, det handler litt om fotball. Men Super Bowl er også musikk. Episk, storslagen musikk.

Skrevet av:
Publisert 23:48 5 februar, 2011

I fjor så nesten 106 millioner amerikanere på Super Bowl på TV. Mange er interessert i touchdown, interception, punting, passing game og alt som har med sporten å gjøre, men mange ser også på Super Bowl for a) reklamene og b) underholdningen som følger med.

Årets pauseunderholdning i kampen mellom Pittsburgh Steelers og Green Bay Packers står Black Eyed Peas for, men det er mye annet moro musikalsk som skjer rundt Super Bowl.

…nå skal du høre:

En av årets største hits så langt i USA og etter hvert også resten av verden, er Wiz Khalifa sin Stargate-produserte «Black & Yellow». Tittelen på låten er ikke tilfeldig. Wiz Khalifa er nemlig fra Pittsburgh, og svart og gult er fargene på hjemmedraktene til Steelers. Bonus med lekre bilder fra stålbyen, samt denne lekre merchen:

Ok, så Wiz Khalifa er Steelers-fan, greit. Men så kom gladgutten Lil Wayne med en remix/freestyle han døpte «Green & Yellow». Det er ikke overraskende at Lil Wayne er glad i grønt, men i kombinasjon med gult betyr det at han elsker Green Bay Packers, som rocker grønne og gule drakter. Hør hvesingen hans her, dessverre ingen musikkvideo ennå:

Altså to låter som garantert blir pumpet hardt på Super Bowl-fester i Dallas – hvor kampen går – og ellers i USA. Men personlig er den neste her favoritten. I fjor gjorde Jay-Z, RIhanna og pianobrødrene i Es Posthumus en episk versjon av «Run This Town» til Super Bowl-sendingen. Her snakker vi storslagen TV av beste, amerikanske sort. Nyt:

Men ok, når vi først er inne på storslagen og episk. I 2008 fant Fox ut at de skulle blåse litt action inn i sitt allerede actionfylte og bombastiske introtema. «Hhhmmmmm», tenkte de da. «Hvordan gjør vi dette større og fetere». Joda, de ringte til DJ AM (R.I.P.) og hans homeboy Travis Barker, som satte fyr på musikken.

Noe vi har glemt da? Jo, selvfølgelig! Kiss på Super Bowl, tror dette er hentet fra 1998. Crap kvalitet, men likevel gåsehud i SImmons-vikene:

Har du noen sterke musikalske opplevelser eller minner fra Super Bowl? Post dem gjerne under her, så får vi noe å kose oss med i oppkjøringen til årets TV-happening i USA.

Sjekk også Super Bowl på NRK1 natt til mandag, sendingen begynner søndag 23.15.

Tags: , , , , , , , , ,

Del "Super Bowl? Super musikk"
 

20 kommentarer på “Super Bowl? Super musikk”

 1. Kaspar sier:

  Hvordan kan man komme utenom T-Pains versjon av Miami Dolphins-låta?

  http://www.youtube.com/watch?v=vq6Q9wu3F6w

 2. Asbjørn Slettemark sier:

  Ah, den er fin. Hadde helt glemt den. Kjør på med flere.

  • Kaspar sier:

   Det finnes som kjent myyyyye darkness i kombinasjonen idrett og musikk, også når det gjelder mitt kjære Miami Dolphins…

   Her er vel noe av det jævligste: Corey and the fins, U can’t touch us: http://www.youtube.com/watch?v=pJvTWmUYTII

   Jada, det er selvfølgelig en cover av «U can’ touch this»… Fra «Mi mi Miami hits ‘em so hard» til «Game over, we outta here» via «Stop! Half-time»

   Men kombinasjonen rap og NFL kan jo også funke: Ice Cube’s hyllest til Oakland Raiders, Raider Nation har akkurat nok aggro og gitarer til at det blir fett http://www.youtube.com/watch?v=gMzBHkq1UpY

 3. Tim sier:

  Bakgrunnen i illustrasjonsbildet er en baseball-bane.

 4. Kim André sier:

  Takk for great Jay-Z link!! Aldri sett den før, loved it!

 5. MJlov4ever sier:

  King of pop Michael Jackson i 1993, historiens beste opptre all the time:)

  http://www.youtube.com/watch?v=NR-3E6o3OYs&feature=related

  • Henrik sier:

   Eh, det var vel litt å ta i. Under denne opptreden kunne micen like gjerne verdt skrudd av. Playback blir aldri kult, uansett om du heter Michael Jackson eller Britney Spears.

 6. Line sier:

  Det sier mye at et sportsarrangement må ha så mye staffasje rundt for at noen skal gidde å se på det. Jeg tipper at store deler av publikum ville blitt borte om man tok vekk reklameinnslag, pausemusikk (dette er en gigantisk reklameanledning og forklarer hvorfor artistene gjør det – for ingen seriøs artist vil vel redusere seg og det han driver med til å være billig pausemusikk?…) og glitter og stas. Altså det som ikke har noe med sporten å gjøre overhodet.

  Det en kan undre seg over i Nrk’s opphausing av dette arrangementet, er hvorfor redaksjonen tilsynelatende har mistet all kritisk sans og ikke evner å stille et eneste kritisk spørsmål i forbindelse med denne Super Bowl-sendingen.
  Hvorfor problematiserer de ikke det faktum at dette er verdens mest dop-belastede sport og finansieringen strekker seg langt inn i mafiarekkene?

  Å være journalist må være enkelt.

  • Oskar sier:

   skal ikke si for mye til dette. ja, jeg kan si meg enig i at det er en av verdens mest dop-belastede sporter, men hva med sykling, vektløfting etc?
   men du sier ting som om amerikansk fotball bare er populært pga pausemusikk og reklame. Det er jo bare BS! greit nok hvis du ikke liker sporten, men det er andre som liker den! jeg har prøvd både «soccer» og amerikansk fotball, og jeg syns amerikansk fotball er 10x bedre!

 7. Bridges sier:

  Black Eyed Piss som pauseinnslag er en katastrofe :(

 8. dans sier:

  The Who i fjor var storslagent! Fett lysshow og scene! Det er jo ganske smått utrolig hvordan de rigger disse scenene på så utrolig kort tid!

 9. Cato hagen sier:

  Springsteen i 2009 topper vel kaka!

 10. SK sier:

  Tusen takk for at dere slaktet Sweet child ‘o mine, Black eyed peas…………. -.-

 11. SuperFrode sier:

  Hvorfor relastes NRK’s forside hele tiden? Det gjor det jo håpløst å følge med på direktestrømmen.
  Amatører.

 12. Katy sier:

  Lurer på om noen vet hva sangen som ble spilt i slutten av sendingen heter? den rolige sangen når de gikk gjennom kampen :) hadde blitt overlykkelig for svar!

 13. Lyderhorn sier:

  Superbowl: En time med spill og tre timer med reklame, fjas og dødtid.

  • trygve sier:

   det er ikke derfor, siden det er effektiv spilletid blir det 3 timer…. og taperne i usa har reklamepase hver gang quarterbacken caller spillet (velger hvilket spill de skal spille)

 14. [...] Les også: Super Bowl? Super musikk. [...]

Legg igjen en kommentar