Sub Pop feirer 20-årsjubileum

«We’re not the best, but we’re pretty good», står det å lese på hjemmesiden til Sub Pop. Det er vanskelig å krangle med et plateselskap som ga verden sin første smak på band som Nirvana, Soundgarden og Mudhoney, samt gjorde usannsynlige salgssuksesser ut av The Shins og The Postal Service. For mange, undertegnede inkludert, lydsatte […]

Skrevet av:
Publisert 17:37 9 juli, 2008

Den etterhvert svært så gjenkjennelige Sub Pop-logoen.

«We’re not the best, but we’re pretty good», står det å lese på hjemmesiden til Sub Pop. Det er vanskelig å krangle med et plateselskap som ga verden sin første smak på band som Nirvana, Soundgarden og Mudhoney, samt gjorde usannsynlige salgssuksesser ut av The Shins og The Postal Service.

For mange, undertegnede inkludert, lydsatte Seattle-labelen puberteten med en slagkraft og emosjonell resonnans som matchet hormonenes viltre dans i de endokrine kjertlene tidlig på nittitallet. I 2008 er de fortsatt en relevant aktør på den amerikanske musikkscenen, med minst to av de sterkeste utgivelsene så langt i år på samvittigheten (Fleet Foxesselvtitulerte og No Ages Nouns, i tilfelle du lurte).

Som 20-åringer flest feirer labelen anledningen med en stor fest: SP20 Festival finner sted i en park i Seattle 12.-13. juli. Har du tid og penger til slenge deg rundt og kaste deg på, bys det på konserter med Iron & Wine, Mudhoney, Pissed Jeans, Comets On Fire, The Ruby Suns, Wolf Parade, The Gutter Twins, The Vaselines, Flight Of The Conchords og mange, mange flere.

Her er noen av mine Sub Pop-favoritter gjennom tidene – hvilke er dine?

Mudhoney – «Let It Slide»

[youtube WbmULwkTXio]Afghan Whigs – «Sister Brother»

[youtube GWS1OXyO16c]Nirvana – «Blew»

[youtube B1soKb9wu0w]The Shins – «Australia»

[youtube OHTSxw6zN1E]Chad VanGaalen – «Clinically Dead»

[youtube 58rP44NSNNs]

No Age – «Eraser»

[youtube n368OU17cz0]

Tags: , , , , , , , , , ,

Del "Sub Pop feirer 20-årsjubileum"

Legg igjen en kommentar