Björk, her på scenen i 2008, kommer snart med nytt album og gir stadig nye hint om hva som kommer... Foto: Scanpix/AFP.

Björk, her på scenen i 2008, kommer snart med nytt album og gir stadig nye hint om hva som kommer... Foto: Scanpix/AFP.

Studionotiser

Hør Björks nye single, Chili Peppers med album i august, Sissy Wish sitt fjerde album til høsten – hør førstesingelen her! Og Jack White med konseptalbum?

Skrevet av:
Publisert 9:35 7 juni, 2011
Hør Björks nye single!
Björk. Foto: Scanpix/AFP.

Björk. Foto: Scanpix/AFP.

Den islandske artisten Björk har lagt ut en video der hun kjører rundt i bilen sin og hører på sin kommende singel «Road to Crystalline».

Det har tidligere kommet ut en del informasjon om det kommende albumet. I januar, da plata var halvferdig, sa hun at hun var inspirert av en konferanse arrangert av National Geographic magazine.

Nå har hun lagt ut en første smakebit av det som kommer, i en video som du ser nedenfor her.

Tidligere er det blant annet blitt meldt at Antony Hegarty og Antony And The Johnsons vil spille en rolle på det nye albumet. Blant annet dukker Antony opp som duettpartner på låta «Flétta».

På Twitter sier hun at den nye låta vil komme ut mot slutten av juni. Og nylig postet hun noe som trolig også er hint om hva som vil komme på det kommende albumet; en oversettelse av den greske filosofen Parmenides avhandling «Om naturen».

Hør deler av «Road to Crystalline» her:

björk – road to crystalline from Björk on Vimeo.

Red Hot Chili Peppers med album i august
Red Hot Chili Peppers. Foto: Scanpix/AP.

Red Hot Chili Peppers. Foto: Scanpix/AP.

Red Hot Chili Peppers slipper sitt tiende album 29. august, og plata har fått tittelen I’m With You, melder NME.

Albumet er produsert av Rick Rubin og blir den første med bandets nye gitarist Josh Klinghoffer som erstattet John Frusciante i fjor.

I juli kommer den første singelen, og den har fått tittelen «The Adventures of Raindance Maggie».

Red Hot Chili Peppers forrige album, dobbeltalbumet Stadium Arcadium, kom ut i 2006. Plata gikk rett til topps på Billboardlista og dominerte albumlister verden over.

Sissys fjerde til høsten

Sissy Wish. Foto: Promo.

Sissy Wish. Foto: Promo.

Sissy Wish er til høsten klar med sitt første album på fire år, og slipper i mellomtiden singelsmakebiten «Dance All Night With You».

Albumet Happy Monster kommer til høsten, og følger etter forrige utgivelse Beauties Never Die fra 2007, melder NTB.

– Fire år? Det føles som om jeg nettopp har kommet hjem, sier Siri Wålberg, som hun egentlig heter, til Bergens Tidende.

Etter albumdebuten med You May Breathe i 2004, som resulterte i Spellemannpris, har hun den senere år gått i mer eksperimentell retning.

– Jeg har sittet mye for meg selv og laget musikken, ikke som del av et band. Jeg har fått mer selvtillit og har spilt inn mye musikk helt alene, forteller hun i intervjuet.

Plata har Sissy Wish selv produsert sammen med Kato Ådland, som også sto for debututgivelsen hennes, mens bandet består av Ungdomskulen.

Hør førstesingelen «Dance all night with you» her:

Sissy Wish – Dance All Night With You from Karl Erik Brøndbo on Vimeo.

Jack White med konseptalbum?
Jack White. Foto: Scanpix/AFP.

Jack White. Foto: Scanpix/AFP.

Ray Davies fra the Kinks har overfor BBC bekrefta at han er i samtaler med Jack White for å lage musikk til en film basert på bandets konseptalbum Schoolboys in Disgrace fra 1975.

Les også:

Som om ikke Jack White har nok å holde på med fra før av. Han har som kjent noen band å holde orden på, og er også en svært populær produsent.

- Han er en fantastisk musiker og kan kanskje bringe litt anarki inn i dette, sier Davies til BBC.

Det er Robert Francis «Bobcat» Goldthwait, blant annet kjent som «Zed» fra Politiskolen-filmene, som skal produsere den kommende filmen.

Tags: , , , , , ,

Del "Studionotiser"
 

1 kommentar på “Studionotiser”

Legg igjen en kommentar