Studionotiser: Nero, Marina Diamindis, Metallica og Lou Reed, Brian Wilson og Disney. Foto: Scanpix/Reuters/Promo.

Studionotiser: Nero, Marina Diamindis, Metallica og Lou Reed, Brian Wilson og Disney. Foto: Scanpix/Reuters/Promo.

Studionotiser

Nye videoer fra Marina And The Diamonds, nye detaljer om Metallica-samarbeid, dubstep-gruppa Nero med ønsker for neste album og Brian Wilson gjør Disney.

Skrevet av:
Publisert 15:14 22 august, 2011
Marina Diamindis, Marina And The Diamonds. Foto: Promo.

Marina Diamindis, Marina And The Diamonds. Foto: Promo.

Marina Diamindis, bedre kjent som Marina and The Diamonds, som Lydverket likte så godt under fjorårets Øyafestival, er på vei med et nytt album.

Debutplata The Family Jewels fikk heller ingen dårlig mottakelse i redaksjonen, og nå gir hun oss de første smakebitene på det som skal komme.

Nå er det sluppet to videoer. Først til låta «Fear and Loathing» for en uke siden og nå til ”Radioactive”. Den siste skal skal ifølge NME få vanlig slipp 3. oktober. Albumet, som kan komme til å få tittelen ”Electra Heart” må vi imidlertid vente helt til neste år med å få høre.

Se videoen til «Radioactive» her:

Se videoen til «Fear and Loathing» her:

Metallica sammen med Lou Reed. Foto: Promo.

Metallica sammen med Lou Reed. Foto: Promo.

Det er mange av oss som venter på livstegn fra Metallica. Mens vi venter på at det skal komme et nytt skikkelig Metallica-album må vi ta til takke med deres samarbeidsprosjekt med Lou Reed.
Prosjektet har nå fått en egen nettside, der de forteller om det kommende albumet.

Plata har fått navnet Lulu og skal inneholde ti låter og slippes i Europa 31. oktober.

- Lulu er inspirert av den tyske ekspresjonisten Frank Wededkinds skuespill ”Earth Spirit” og ”Pandora’s Box”, fortelles det i en uttalelse på nettsiden.

- Det er en historie om en ung, misbrukt danser sitt liv og relasjoner. Dette er nå bedre kjent som ”the Lulu Plays”.

- Lou (Reed) ble så inspirert at han ba oss om å bli med ham for å ta låtene han har skrevet til nye høyder. Dermed startet vi innspillingen i California tidlig i mai og har nå ti ferdige låter.

Nero er Dan Stephens og Joe Ray. Foto: Promo.

Nero er Dan Stephens og Joe Ray. Foto: Promo.

Dubstep-duoen Nero ligger denne uka på toppen av de britiske listene, både med albumet Welcome Reality og singelen ”Promises”

Det er første gang noen klarer å ta denne typen musikk helt til toppen av britiske hitlister, og bandet snakker allerede nå om sin nye plate.

På sitt nåværende album har de med en gjesteopptreden av Daryl Hall fra soulduoen Hall & Oates. De har nemlig bestemt seg for å ha med en av sine helter fra 80-tallet på alle sine album, og neste gang ønsker de samarbeid med Phil Collins.

- Phil Collins topper lista vår og forhåpentlig kan vi overtale ham til å komme ut av sin pensjonstilværelse for å lage litt dubstep, sier Joe Ray til The Sun.

Se videoen til ”Promises” her:

Brian Wilson. Foto: Scanpix/REUTERS/Steve Marcus.

Brian Wilson. Foto: Scanpix/REUTERS/Steve Marcus.

For de som ikke kan få nok av dyr som kan snakke (Les: Disney) og synge. er det et nytt album på trappene. Det vil si – den ellers så kredible låtskriveren Brian Wilson, skal gjøre sine versjoner av klassikere fra Disney-historien.

Den gamle Beach Boyen sier blant annet til i et intervju med USA Today at det var Disney sin ”When You Wish Upon a Star” fra Pinocchio som inspirerte ham til å lage ”Surfer Girl”.

- Jeg hørte på den mens jeg kjørte bil og begynte å nynne på en melodi i hodet. Så dro jeg hjem og gjorde den ferdig, og den fikk navnet ”Surfer Girl”.

Det kommende albumet
får tittelen In the Key of Disney og inneholder låter fra et bredt spekter av Disney-historien som melodier fra ”Snøhvit og de syv dvergene” og ”Toy Story 3”.

Den låta som blir mest forskjellig fra originalen skal være Tim Rice og Elton Johns ”I Just Can’t Wait to Be King” fra Løvenes Konge. Det skal ha blitt en skikkelig rocka låt med en «Bo Diddley-beat».

Tags: , , , , , , , ,

Del "Studionotiser"

Legg igjen en kommentar